AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  Flora Mărgărit Stănescu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

PLĂCEREA DE A SCRIE

Din câte mi-am dat seama, mulţi dintre cei pasionaţi de scris sunt modeşti. Mă îndoiesc că cineva se consideră mare scriitor, mare poet... acest calificativ il dă posteritatea. Consider că noi aici nu facem decât să aşternem în aceste pagini virtuale, gânduri, sentimente, evenimente, trăiri ... dacă au sau nu valoare artistică, nu noi hotărâm. Sunt persoane avizate care fac acest lucru cu profesionalism şi cu tact. Se vorbeşte despre nevoia de a scrie, pot spune doar că este reală. Personal scriu numai de plăcere. Dacă place şi altor persoane, foarte bine, dacă nu...asta este. Nevoia de a consemna anumite date, sentimente, evenimente, recunoştinţa faţă de natură, de divinitate, este reală şi mai mult decât atât, este înălţătoare. În tinereţe mi-am dorit foarte mult să scriu o carte, am simţit că am multe de transmis. Faptul că această dorinţă s-a împlinit la bătrâneţe nu are nici o importanţă. Important este că s-a împlinit. Ce am avut eu de transmis, mesajul real nu iluzii, fabulaţii, am reuşit să transmit. De regulă nu dau sfaturi, dar acum aş risca acest lucru - Tinerii care simt nevoia să scrie, să nu lase să treacă timpul, să o facă atunci când simt asta. Eu am amânat prea mult redactarea textelor din caietele din tinerete, iar acum...pot să pară uşor deplasate, având în vedere vârsta mea. Nu mă consider nici un mare poet nici un scriitor, dar îmi place să cred că mesajul transmis prin ceea ce scriu, este unul bun, încurajator, optimist pentru cei ce traversează o perioadă poate mai grea, ca noi toti acum. Suntem un fel de mici cronicari ai vremurilor noastre. Lăsăm în urma noastră ceva mai bun şi mai frumos decât toate ştirile difuzate la tv şi presă, care sunt şocante, deprimante...mai mult sau mai puţin reale. Trăim într-o lume relativă, cu adevăruri spuse de forţă majoră, trunchiate sau deformate...o lume care a deviat mult de la normalitate. Informaţiile circulă libere şi ce este mai grav, ne verificate dacă sunt reale sau nu. Masele se intoxică cu tot felul de informaţii. Devin complet derutate, nu mai ştiu ce să creadă şi într-un final nu mai cred în nimic, ceea ce este foarte grav. Adevăratele valori umane nu trebuiesc estompate de nimic, nici aruncate la coş. Doar puse în evidenţă vor sluji cu adevărat oamenilor de astăzi dar şi celor din viitor. Nu suntem destul de conştienţi de marea responsabilitate a fiecăruia dintre noi, pentru generaţiile viitoare. Fără acest suport al realelor valori, pe care să-şi construiască propria identitate, nu este de mirare că tinerii în special, dar nu numai ei, vor ajunge nişte rătăciţi ai planetei. Istoria a dovedit în repetate rânduri acest fapt regretabil şi din păcate...perpetuum.  

Flora Mărgărit Stănescu  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Flora Mărgărit Stănescu / Flora Mărgărit Stănescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1011, Anul III, 07 octombrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Flora Mărgărit Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Flora Mărgărit Stănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!