AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Floarea Cărbune         Publicat în: Ediţia nr. 1285 din 08 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

JAPAN-FLOAREA DE LOTUS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În „Învăţăturile buddhiste”, lotusul exprimă „Legile universale”: interdependenţa în existenţă, nesiguranţa vieţii, cauză şi efect, puritate. Floarea de lotus, atât de pură şi de fragilă, apare pe o tulpină care creşte în apele noroioase. Faptul că sublima floare îşi păstrează puritatea, în ciuda noroiului, simbolizează „legea interdependenţei”şi a dualităţii în Univers(cele două energii complementare, Yin şi Yang). Frunzele şi florile de lotus nu sunt murdărite de noroi. Prin comparaţie cu ea, omul se lasă influenţat de mediul în care se naşte şi creşte. Similar, asocierii dintre noroi şi candida floare de lotus, „binele” şi „răul” există împreună şi într-o societate.  
  
Lotusul este unic întrucât are flori şi seminţe în acelaşi timp. Oamenii admiră floarea, uitând că ea creşte din seminţe mici ... Oamenii mai uită că faptele ( mici sau mari ) şi acţiunile personale (cauza) vor avea efecte asupra lor şi nu este drept a se da vina pe altcineva în caz de ghinioane. Astfel, floarea de lotus ne reaminteşte de „legea cauzei şi a efectului”. Viaţa splendidei flori durează doar 4 zile, ceea ce simbolizează efemeritatea vieţii la fel ca şi la om. De aceea, Înţelepţii, susţin că floarea de lotus simbolizează „legile universale”. Când vom respecta „legile universale”; puritatea, adevărul şi frumuseţea ne vor însoţi pe Calea vieţii. Floarea de lotus produce, în acelaşi timp, flori şi seminţe, reprezentând simultaneitatea „cauzei şi a efectului”. În aceste vremuri „efectul” se manifestă imediat astfel că, noi oamenii trebuie să fim atenţi la faptele noastre ... Nu vor mai trece „vieţii” pânâ vom suporta efectele faptelor noastre. După cum se vede, circumstanţele şi calitatea vieţii individului sunt determinate de „cauze şi efecte”, bune şi rele, pe care le acumulează prin gânduri, cuvinte şi fapte, în orice moment. Aceasta se numeşte „karma” - „Legea cauzei şi a efectului”. Această „lege” explică faptul că, fiecare dintre noi răspundem pentru propriul nostru destin. Noi creăm destinul şi tot noi putem să-l schimbăm. 
  
Floarea de lotus creşte şi înfloreşte într-un iaz cu noroi şi totuşi rămâne curată şi liberă de orice pângărire”...  
  
(Floarea Cărbune:Japonia-mister şi fascinaţie) 
  
Referinţă Bibliografică:
JAPAN-FLOAREA DE LOTUS / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1285, Anul IV, 08 iulie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!