CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Floarea Cărbune         Publicat în: Ediţia nr. 1257 din 10 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

LISTA ROMÂNILOR PREMIAŢI ÎN JAPONIA:
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

La concursul "ART & LIFE"- JAPAN, 2014, AU FOST PREMIAŢI:  


POEZII PT COPII:
GHEORGHIŢA DURLAN
- OLTEANU GEORGETA
- VALERIA TAMAŞ  


POEZII:  

- AL. FL. ŢENE
- AMELIA MAGORI
- ALEXANDRU BIROU
- MIHAI LEONTE
- IRINA LUCIA MIHALCA-
- GEORGE PENA  

ROMAN:
- MARIAN MALCIU  


POVESTIRI SCURTE:  

- TITINA NICA ŢENE  


LEGENDE:
FLOAREA CĂRBUNE  


HAIKU:
- GENOVEL-FLORIN FRĂŢILĂ
- PATRICIA LIDIA
- VALERIA TAMAŞ  


DESEN ÎN PENIŢĂ:
- CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ  


HUMANITARIUM DONATION
- CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ  

REVISTE DE CULTURĂ:  

- DOBROGEA CULTURALĂ  

FOTOGRAFIE ARTISTICĂ:  

- ALEXANDRU CĂRBUNE  


FELICITĂRI TUTUROR PREMIAŢILOR!
FLOAREA CĂRBUNE  

POVESTEA UNUI CONCURS
Asakusa-un oraş misterios şi plin de farmec, un oraş căutat, de turiştii din intreaga ţară, dar şi de cei din afara ţării.Cu o mulţime de temple şi grădini superbe, Asakusa mai păstrează ceva din din parfumul şi farmecul vechii capitale-Edo(Tokyo de azi).
Dintre milioanele de locuitori ai capitalei-Tokyo, oraş aparţinând mai mult viitorului decât prezentului, un japonez-Shinya Inoguchi şi o româncă-Cristina Cărbune(Inoguchi), soţ si soţie, s-au gândit să managerieze un concurs: “ART & LIFE” în cadrul “Japanese Golden Week”. Gândul ei a fost acela de a prezenta, soţului şi prietenilor japonezi, frumuseţea meleagurilor natale, dar şi cultura ţării de origine-România. Intenţia lui a fost de a înlesni împlinirea dorinţei soţiei, dar şi de a se “lăuda”, în faţa tuturor, cu Romania-ţara pe care el o admiră, printre altele şi pentru că aici s-a născut marea sportivă-Nadia Comaneci(“micuţa floare de lotus”) şi, desigur, soţia sa.
Dorinţa amândurora a fost de a crea o punte între cele două grandioase culturi, dar şi “cunoştinţa” între artiştii japonezi(câţiva la număr) şi artiştii români, fie ei…pictori, graficieni, poeţi, prozatori şi fotografi(pentru început doar câţiva). Şi, ca la orice început au existat multe, foarte multe emoţii de o parte şi de cealaltă.
Limba japoneza are 4 alfabete, dacă punem la număr şi “romaji”, iar limba română este melodioasă şi plină de culoare. Cât de bun traducător să fii… ca să poţi exprima muzica ei într-o limbă ca cea japoneză-clară si precisă?! Am încercat, alături de traducător, să metamorfozăm “florile de pe ia românească” a limbajului artiştilor români, în precizia sabiei samuraiului… a limbii japoneze.
O românca şi un japonez, spuneam…Iubirea si Armonia adăugându-se Cunoaşterii şi Prieteniei, toate refugiindu-se în taina Cuvântului…cu speranţe, vise, împliniri, uneori… chiar şi în dezamăgiri. Dar şi ele fac parte din viaţa omului…altfel, poate, nu am iubi atât de mult viaţa.
Shinya şi Cristina sunt două simboluri, unul reprezintă Ţara Soarelui Răsare, iar celălalt…România. De aceea, pe diplome, apar drapelele ambelor ţări(2012).
Este greu de exprimat, în cuvinte, frumuseţea, emoţiile şi surprizele oferite de juriu. Ca o concluzie, totuşi…pot spune că artiştii români(de toate genurile) au impresionat nu numai juriul, dar si publicul cititor…  

LA CONCURSUL DIN 2014 AU FOST ACELEAŞI EMOŢII, ALŢI CÂŞTIGĂTORI, DAR ACEEAŞI MARE BUCURIE...
A consemnat,
Floarea Cărbune (pentru ediţiile 2012 şi 2014)  

Referinţă Bibliografică:
LISTA ROMÂNILOR PREMIAŢI ÎN JAPONIA: / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1257, Anul IV, 10 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!