CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 278 din 05 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

FLOARE DE COLŢ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Moto:
Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.
Ioan, 8:12  

Orbecăind, am rătăcit neştiutor pe cărările pline de neprevăzut, rănindu-mi picioarele prin rugi şi bolovănişuri, plângând în arşiţă ori în colţuri de stânci pustiite. Mi-am spălat durerea în tulburea apă de lac ori de râu, în stropii de ploaie, pe care-i priveam îndelung cum lunecă-n tremurul firavelor frunze sau fire de iarbă, fără să-mi fi văzut vreodată chipul ori culoarea ochilor.
Ajuns undeva, fără să ştiu unde sunt, cu trupul vlăguit şi sufletul adânc sfârtecat, mi-am ridicat privirea spre ceruri şi am văzut soarele urmărindu-mi atent rătăcirea. Am privit îndelung, de jur împrejur, să înţeleg şi m-am văzut singur.
- Unde mă aflu, Doamne? Care izvor îmi va răcori fruntea-mi înfierbântată de gânduri? Ce fulger ori limbă de foc mă va lumina să pot înţelege ce se întâmplă cu mine?
Nu m-am speriat. De câte ori privisem în jur şi nu văzusem? De câte ori ascultasem şi nu auzisem? Acum urechile mele ascultau şi auzeau, ochii mei priveau si vedeau... Rămas nemişcat, cu tâmplele-n palmele ce nu receptau pulsul, am auzit cum se ridică seva, prin vase-mpletite, până la ultimul ram şi am observat, uimit de constatarea neaşteptată, creşterea uniformă, continuă, a pomilor şi plantelor de tot felul. Pulsa viaţă în jurul meu şi, cuprins de disperată tristeţe, simţeam că în mine se naşte o stare nouă, necunoscută până acum: Uimirea!
Un anume ceva, în subconştient, mă îmboldea să acţionez în consecinţă. Cineva îmi vorbea şi nu ştiam cine. Eram chemat şi nu desluşeam chemarea. Se lumina ceva în mine şi, brusc, am înţeles!
Întorcând capul încet, mi-am fixat hotărât privirea-mi tulbure pe discul de foc, rugându-l să-mi trimită o rază şi, mai înainte de a înţelege ceva, am primit Lumina, o lumină puternică, înmănuncheată în steluţe cu petale albe şi roz ce acopereau pământul. Cireşi şi nuferi, caişi şi magnolii, se culcau pe ţărâna de sub picioare învăluind-o cu Lumină. Drumul de ţară se destrăma şi mă-ndemna să urc serpentinele străjuite de verdele crud izvorât din coroane înalte, părând să coboare din albastrul senin al înălţimilor…
Iar eu am alergat desculţ să-mbrăţişez izvoarele ce mă-ntâmpinau cu mirosul pur al florii de colţ.

 

Referinţă Bibliografică:
FLOARE DE COLŢ / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 278, Anul I, 05 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!