CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 362 din 28 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

File de jurnal
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
File de jurnal 
  
 Sunt aniversări dar şi comemorări. Citeşti şi zici „Mulţi ani trăiască” pentru cei vii. Un Dumnezeu să-i ierte pentru cei trecuţi. Păstraţi-le mormântul în sufletele voastre. Nu veţi avea nimic de pierdut. Vă va întări eterna amintire căci viaţa este viaţă, iar moartea ne îngheaţă 
  
 Oare! M-am trezit târziu la viaţă dintr-un somn mult prea adânc. După naşterea oficială, am trecut de mult prin şcoală şi cartea de muncă mi-e plină de ani şi totuşi parcă mai sunt copil. Acum învăţ încă din abecedare, căci sunt încă la antici, pe care îi găsesc: Aristotel, Platon, Seneca. Doamne! De unde ştiau ei ce e în lume? Ne întrebăm, dar tot de la ei învăţăm. 
  
 Lume multă, gălăgie. S-a deschis o pizzerie. Lume multă, furnicar, s-a deschis un cafe-bar. Vrei să cumperi un ziar, stai la coadă. La impozit când plăteşti, „lumea asta-i tare şoadă”, stai la coadă. Dar ce? Coada asta-i de mâncare, de-i atâta înghesuială? 
  
 Am mai scris vreo două rânduri, iarăşi am căzut pe gânduri, consemnez iar în jurnal, câte un fapt comun, banal. Căci de lucruri serioase lumea nu mai vrea să ştie să audă căci la toate este surdă. Am trecut şi iar vom trece şi prin anotimpul rece.  
  
Stai în casă, la căldură, dacă ai, dacă nu mai bei un ceai să te ardă pe la gură şi îţi faci astfel căldură. 
  
 Vine pensia cu indexarea şi mă mir că e mai mică. Cum? Că ea pare aşa mare, dar nu-i bună de nimic. Nu mai ei, domnii cei mari, iau salarii în dolari, însă noi aceştia mici, nu luăm nici firfirici. Tot aduni la cheltuieli, la venituri câte un pic, ce-a fost azi şi ce-a fost ieri,  
  
mâine nu mai e nimic. Uite aşa trăieşti intens cu cartofi şi cu gulii, într-o zi senină poate, vei pleca dintre cei vii. 
  
 Multe anunţuri funerare. Un şir întreg de nume, trece lumea prin ziare, şi ziarele prin lume. Trec anotimpuri în curgere normală de la iarnă pân'la toamnă şi ajungem iar în iarnă. Cursul vremii nu se schimbă, ploi mai sunt tot mai puţine, mai e secetă, zăpadă, stă o grindină să cadă, toate trec ca un şuvoi, peste noi. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
File de jurnal / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 362, Anul I, 28 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!