CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  fiecare fâşie de gând are istoria ei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


răsfirat pe dâmbul de verde arunc oasele anilor trecuţi de-a valma prin ochiul de apă unicul în care mai pot oglindi aripa de suflet întreagă.
pe fiecare latură a ploilor se zvârcolesc amintirile şi văd mereu braţele pline de iarbă ale copiilor cu ochii din flacăra nopţilor de tabără.
din ele sar scânteile şi lumina aceea mă sfidează când accept întunericul limbilor de pământ din inimile orbilor.
mă răscoleşte timpul ăsta fără adăpost.
mereu mereu mă ridic din târâre comoda târâre printre limanuri false.
încerc să-mi arcuiesc fiecare vertebră a coloanei când privesc ceramica ridicându-şi fibra vie din palmele artistului.
îi gust cu privirea viaţa aroma îmbătătoare a lumilor prin care fiecare fărâmă a trecut.
fiecare fâşie de istorie îşi are freamătul ei.
gândesc piatra ca pe o celulă a existenţei veşnic tăcută veşnic tulburător de frumoasă în armoniile crescute în tâmpla cerului.
răsfirat pe dâmbul de verde reconstruiesc natura vie a propriei vieţi şi las pe fiecare fărâmă de mişcare fragmentul de pas.
creşte imaginea în inima mea până când bătăile ei redevin armonie într-un echilibru pasager pentru a reveni la trapul calului cu şaua de foc a încercărilor.
rodeşte timpul puii morţi ai paşilor nenăscuţi plecaţi să umple câmpul de maci din inima sculptorului orb.
se aude dalta se aude aşchia de suflet cum prăbuşeşte urâtul în apa florilor cu şapte petale şi esenţe din inima copiilor plecaţi pentru alt joc într-un spaţiu al adevărului fundamental.
promisiune de primăvară cu fâşii de iarnă disperată a fi centrul îngheţat al peşterii.
dialogul pietrelor continuă.
ceramica surâde de pe trupul unui bol pe care mâna artistului l-a dăruit cu forma unei planete a iubirii mereu cântătoare

imagine: http://www.target-info.ro/ro/store/view/farfurii-ceramice-horezu-8
 

 

Referinţă Bibliografică:
fiecare fâşie de gând are istoria ei / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1146, Anul IV, 19 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!