CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 434 din 09 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Feţele nevăzute ale omului...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Feţele nevăzute ale omului... 
  
Într-o lume ce-şi desfăşoară spectacolul său captivant ca-ntr-un ecran mare al unui televizor, personajul principal este Omul. Aşadar, în vârtejul evenimentelor zilnice suntem prea grăbiţi şi păşim peste persoanele de lângă noi fără să ne gândim la sentimentele lor, ba chiar nici la ale noastre câteodată! Însetaţi de-o fericire imaginară, alergând după succesul lumii, uităm să ne bucurăm de gingăşia unei clipe petrecută alături de cei dragi. Ba chiar nici nu mai observăm că înlăuntrul nostru, la un moment dat, domneşte pustiul. 
  
Privind în jur, observi în fiecare zi oameni orbiţi de strălucirea banilor, ce uită adevărata valoare a vieţii, care se află în ei, în lumina lor interioară. 
  
Fiecare om are în el o parte bună şi una rea, credeam până de curând. Dar... viaţa mi-a demonstrat că oamenii au zeci de feţe, iar cele negative într-un raport mare, faţă de cele pozitive. Suntem atât de departe de Dumnezeu! Parcă intenţionat ne otrăvim sufletele cu egoism şi invidie, nemaigăsind astfel puterea iertării. 
  
Atunci când pierzi un partener de drum, care te-a însoţit mult timp şi care te întregea, trebuie să rupi firul ce te lega interior de acea persoană. Să ierţi chiar dacă te doare! Să faci durerea ghem şi să o arunci cât mai departe. Desprinde-te iarăşi de ţărmul la care ai ancorat când partenerul a ales să coboare şi vâsleşte spre alte zări! Vei zări farul călăuzitor dacă ai credinţă! Răsfiră-ţi degetele, nu lăsa să se strângă în pumn resentimente! Spală-ţi palmele cu lumina iertării ca să poţi păşi mai departe. Dă drumul lacrimilor ce-ţi sugrumă gâtul. Lasă trecutul să moară pentru a permite prezentului să se nască pe o pânză albă, neîntinată de feţele nevăzute ale omului, ce până mai ieri mergea alături de tine. Nu te lăsa pradă regretelor! Lumea nu se opreşte în loc dacă tu suferi! Continuă-ţi călătoria vieţii fără să te simţi intimidat de ea şi limitările sale! Te-ai rătăcit parcă prea uşor de idealuri, prin torentul de griji şi probleme, pe care, în ultimul timp, îl laşi să-ţi conducă viaţa. Ai devenit spectatorul pasiv al vieţii tale, refuzând să te implici. Şi ce dacă după ani de convieţuire descoperi că omul de lângă tine îţi este străin? Că nu cunoşti cu adevărat sentimentele ce le nutreşte în sufletul său? Majoritatea oamenilor îmbracă haina falsităţii de dragul aparenţelor! Se ascund în spatele ego-ului care le dă falsă putere. Şi ce? Lucrurile trebuie să se mişte mereu. Nimic nu este static. Deci nici tu nu ai voie să te opreşti! Regăseşte-te! Luptă din nou! Descoperă cărarea ce duce în adâncul sufletului, rescrieţi propriile ţeluri şi începe lupta pentru a le atinge. Chiar dacă pare greu, chiar dacă lumea din jur se roteşte ameţitor de repede şi simţi că îţi pierzi echilibrul! Da! La capătul disperării cheia este... speranţa! 
  
Indiferent de conjuncturile destinului, la un moment dat te trezeşti în momentul în care eşti obligat să alegi, să urci trepte în drumul spre evoluţia spirituală. Printre măşti zâmbitoare şi respect fals ai datoria de a merge înainte, de a te ridica de fiecare dată când viaţa te îngenunchează. Iar arma cea mai la îndemână cu care poţi lupta este rugăciunea, ce te va ajuta să regăseşti speranţa şi iertarea. 
  
Pe orice cărare a vieţii vei păşi, lumea va fi aceeaşi, oamenii vor avea mereu mai multe feţe, te vor privi în mai multe oglinzi în acelaşi timp, te vor întoarce din drum, câteodată doar din răutate, nu ca să te îndrume. Iar tu, îndoieli şi zbucium interior vei trăi mereu, pentru că totuşi... ele sunt umane, fac parte din lumea ta. Şi chiar dacă pe cerul sorţii vor guverna la un moment dat nori întunecaţi, depinde de voinţa ta să găseşti puterea de a-i alunga şi de-a aduna din nou sclipirea stelelor care să te motiveze. 
  
Rănile deosebit de profunde pe care le aduni de-a lungul vieţii, întotdeauna se vor vindeca greu, dacă nu vei trece asupra lor cu balsamul tămăduitor al iubirii. Labirintul suferinţei te va ameţi rău poate căutând ieşirea, dacă nu vei striga după ajutor, dacă nu vei alunga întunericul interior. 
  
Oricât de incert pare viitorul câteodată, ai datoria de a nu renunţa, de a lupta şi de a învinge, de a aduce aproape neatinsul, celălalt capăt de drum neumblat, de a-ţi redescoperi identitatea... fiindcă eşti o fiinţă unică, plămădită după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu... 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Feţele nevăzute ale omului... / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 434, Anul II, 09 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!