CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Lia Alexandra Husar         Publicat în: Ediţia nr. 202 din 21 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Festivalul de folclor al romanilor de pretutindeni
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Orasul Geoagiu, împreună cu SC ART TRADITION PRODUCTION SRL, organizează în perioada 12 – 14.08.2011 in Statiunea GEOAGIU-BAI, oras Geoagiu, judetul Hunedoara, a III-a editie a FESTIVALULUI DE FOLCLOR AL ROMANILOR DE PRETUTINDENI “ILEANA RUS”. 

 
Manifestarea este un festival- concurs, adresat interpretilor de muzica populara cu varsta cuprinsa intre 16 si 30 ani. Inscrierile la Festivalul de Folclor al Romanilor de Pretutindeni “ILEANA RUS” se pot face in perioada: 8.07.2011 – 31.07.2011 prin completarea formularului de inscriere cu datele solicitate de catre organizatori, care poate fi trimis prin fax la numarul 0262-276111 sau e-mail la adresa festivalulileanarus@arttradition.ro Inscrierile se pot face si electronic accesand site-ul www.arttradition.ro, Sectiunea Festivalul Ileana Rus. 

 
Organizatorii festivalului anunta ca in functie de numarul de concurenti inscrisi, in perioada 2 – 3 august ar putea avea loc preselectia pentru faza finala a concursului. Fiind vorba de un program cu un buget bine definit, in faza finala vor intra 30 de concurenti , cate 15 in fiecare seara de concurs (12 si 13 august), urmand ca in cadrul spectacolului de gala sa evolueze cei care vor obtine premii.
Pentru informatii suplimentare puteti apela urmatoarele numere de telefon:
0741.587834 (dl. Nelu Bran) sau 0765.249899 (dl. Doru Dancus).
 
 
 
Năcută în anul 1970 în Geoagiu, ILEANA RUS s-a stins din viaţă in anul 2007,răpusă de o boală necruţătoare. În urma ei a rămas amintirea unei interpretesde muzică populară de excepţie şi numeroase cântece de neuitat. 
 
Dintre cântecele pe care şi-a pus amprenta inconfundabilă pot fi amintite: „Sărbătorile-s ca mine”,„Peste sat trece un nor”, “De la naştere la moarte”, „Şatra”, „Moare de ciudă bărbat”. 
 
Într-un articol publicat de etnologul Gheorhe Pârja, acesta o descria pe Ileana Rusu ca pe o excepţională interpretă de muzică populară. „Ileana Rusu trecea de la doina sfîşietoare la cîntecul de petrecere. De la melodii din folclorul ţigănesc la cîntecul de dragoste. Nimic forţat. O lină curgere de suflet spre alt suflet”. 
 
Cu toate că a cunoscut deplina consacrare, departe de melagurile natale, în Maramureş, Ileana Rusu a rămas în memoria iubitorilor de folclor din comuna natală. 
 
 
 
LIA-ALEXANDRA HUSAR 

 

 

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Festivalul de folclor al romanilor de pretutindeni ILEANA RUS / Lia Alexandra Husar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 202, Anul I, 21 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Lia Alexandra Husar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Alexandra Husar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!