AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 846 din 25 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Fericirea se mută la ”ţară”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Acum ţáră f., pl. ţărĭ (din *ţeară, d. lat. tĕrra, pămînt; it. pv. pg. terra, fr. terre, sp. tierra) nu mai înseamnă a sta prost / rău cu ţara, adică a nu avea bani. Trebuie să ai bani şi resurse de tot felul, dacă vrei să te muţi într-un loc cu ţarină. Dar asta e altă discuţie…în curând.  

 

Vreau doar să vă împărtasesc ce am simţit muncind într-o întreagă sâmbătă, la ţară, la bunica ”prin alianţă”, împreună cu rubedenile. Încep cu faptul că mi-am pus mănuşi(metehne de oraşean) şi mă uitam uimită la seminţele de porumb (înroşite de tratamente). Mi-am calcat pe ifosele mele de naturistă şi n-am ieşit din ”deprinderile locale împământenite”. N-am asudat muncind, dar începuse să fie cald. Era o acţiune repetitivă şi lipsită de grandoare, dar fermă, aspră şi minunat de liniştitoare. Genialitatea constă în contopirea cu mirosul şi spatiul. Aşa o exaltare ne cuprinse!
 

Apoi n-aş vrea să povestesc prea mult despre discuţiile la capătul locului, cunoştinţele cu matuşi, făcutul mâncării(ca pentru o armată) în schimbul doi şi masa mare din şopron. Gradiniţa plină de flori, care ”n-aduce de mâncare” era tare vioaie şi armonioasă…îmi venea să dorm acolo.  

Remarcabilă este însuşirea omului de a simţi emoţie în faţa seninătăţii naturii…  

Adaoş : Când să plecăm se pornise o furtună şi ne-am luat bagajele rapid către casă.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2013/04/25/fericirea-se-muta-la-tara/  

 

Referinţă Bibliografică:
Fericirea se mută la ”ţară” / Dalelina John : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 846, Anul III, 25 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!