CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Marin Bunget         Publicat în: Ediţia nr. 294 din 21 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Fereastra...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

scrijelituri...  

La camera în care locuiesc eu, a fost la început o singură fereastră. Odată cu trecerea timpului, lumina ei a devenit obositoare şi insuficientă. Vedeam mai tot timpul aceleaşi lucruri. Oameni, aproape aceiaşi, trecând zi de zi prin fata ei cu precizia unui ceasornic. Pomii de pe marginea drumului, care în afară faptului că mai crescuseră puţin, urmau neclintiţi acelaşi ritual. Am simţit nevoia de a avea o nouă fereastră. O fereastră cu mai multă lumină, cu un alt peisaj, care să nu mai devină monotona odata cu trecerea timpului. Trebuia să fie o fereastră magică. Am plecat în căutarea ei. Nici măcar nu a fost atât de greu. Am găsit-o, am plătit-o şi am adus-o acasă. Am eliberat masa de câteva lucruri inutile şi am pus-o acolo. Şi findcă intradevăr este o fereastră magică, este suficient să-i spui ce doreşti şi dorinţa îţi este îndeplinită. Prin ea se vede cat prin toate ferestrele lumii. Prin ea vă văd şi pe voi, şi sunt sigur că şi voi mă vedeţi pe mine. În ceea ce priveşte lumina, aduce atâta lumină, încât nici măcar nu mă simt capabil să o folosesc în întregime.  

Referinţă Bibliografică:
Fereastra... / Marin Bunget : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 294, Anul I, 21 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Bunget : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Bunget
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!