CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 830 din 09 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Femeia omului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zgribulit în nopţi de iarnă, cerul aruncă cu lumina lunii spre tărâmurile omului. A lăsat toamna-n în umbra unui colţ de timp, să ruginească, pentru sfârşitul altui trecut din noi. Primăvara numără toate începuturile, cu flori. Păsările cerului, altele decât cele de ieri, privesc încă-n ochi de fecioară. Geometria a început să înveţe de la om. Ea coboară-n trupuri de femeie. Anticii, clasici şi chiar cei moderni, matematicieni, nu mai găsesc formule să explice zeitatea formelor. In intrarea începutului, timpul îşi caută viitorul. Trupul urmează înţelepciunea acestuia, pentru a construii spaţii, în curburi, multe neănţelese de ochii noştrii. Zeiţa timpului şi-a pus coroana iubirii, pe viaţa celor care au curajul să înţeleagă. Din păcate sunt prea puţini.  
 
Facerea va însemna fiecare semn al nostru, peste viitor. Oul adunării omului, prin doi spre unul, fecundează viitorul cu noi. Să nu adunăm ce putem risipii, pentru a crea răul, începând din noi. Nu putem duce decât ce spaţiul formei cuprinde, binele de mâine. Nu trebuie să uităm că din noi, se naşte sau moare viaţa şi o dată cu ea şi noi.  
 
Zâmbetul, darul şi dăruirea sunt nestemate pe care numai unii dintre noi, dacă vrem, putem să le avem. Pe pământ însă au coborât şi vrăjitoare. Ele au forme din duhul pustiurilor şi adâncurilor, încă de la facerea lumii rămase-n noi. Ele fac, justiţie, nedreaptă, pentru că mâine nu vor mai avea, bunuri fără drept însuşite şi strâmbă judecată. In nămolurile şi groapa de gunoi a timpului, fără odihnă cândva vor fi.  
 
Femeia omului trebuie să fie cu toate darurile din ea, în timpul nostru. Nu trebuie să greşim cu formule care nu pot socoti, ce nu există. Nu trebuie să uităm că în timp, va ramâne forma, iar conţinutul se va disipii. Femeie nu mai naşte monştrii!  
 
Cerul şi-a închis obloanele, pentru suflete închise. Soarele trece printre ele, pentru lumini în curbe cu formule complicate. Femeia omului priveşte acum cerul, cu capul dat pe spate, zâmbind viitorului.  
 
By Viorel Muha  
 
Referinţă Bibliografică:
Femeia omului / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 830, Anul III, 09 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!