CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Violetta Petre         Publicat în: Ediţia nr. 235 din 23 august 2011        Toate Articolele Autorului

Femeia, mereu o taină...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
''Iubesc pe cel al cărui suflet în cheltuirea-i de sine refuză orice plată, căci nu are să dea vreodată înapoi: acesta doar dăruieşte, fără încetare, iar pentru sine nu ţine nimic''.  
  
Nietzsche  
  
Nimic nu mă doboară mai mult şi mai adânc decât întunecimea gândului meu abandonat în uitare...eu, femeia-copil mă ştiu caldă şi frumoasă pentru tine, alesul inimii mele!  
  
Şi aştept , ca tu să mă apropii de miezul tainelor din tine spre a gusta nectarul florilor de mai...când liliacul îşi răsfrânge asupra descătuşării mele ''violetul vestitor al venirii valurilor de viaţă''după hibernarea fără tine...  
  
Eu înfloresc mângăiată de visul tău cu mine, eu cânt a primăvară când tu îmi atingi genele cu lumina albastră din ochiul din palmă în care îţşi ghicesc în fiecare primăvară că mă vei iubi...  
  
Şi tu. accepţi să fiu fericită alături de minciuna dulce din sângele contaminat de adulter...  
  
Iar eu ştiu că mă vrei a ta şi nu mă poţi avea toată, mereu...îţi dau sufletul, inima, dar gândul rămâne numai al meu şi nu vei pătrunde niciodată pe poarta spre adevărul din mine, pentru că nu-l am!  
  
Îl caut de-o veşnicie a lumii şi nu-l voi găsi niciodată! Pentru că nu vreau să-l ştiu! De teama de tine...că mă vei şti toată şi atunci când voi fi nudă în faţa ta , nu vei vedea decât a doua greşeală a Domnului şi atât...şi te vei plictisi!  
  
Aşa...caută-mă! Prin cotloanele umbrite ale încruntării mele, prin hohotele de râs , prin lacrima tăcerii, caută-mă în zâmbetul nevinovat al nou-născutului, în mângâierea mamei ce-şi leagănă pruncul, în tristeţea mării aşteptând îmbraţişarea ţărmului, în şopata de iubire născută timid din versul unui Eminescu, în asfinţit şi răsărit, în sfârşit şi început!  
  
Căci eu, femeia ta sunt în toate câte sunt, nemuritoare ...şi tu ştii!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Femeia, mereu o taină... / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 235, Anul I, 23 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!