AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 559 din 12 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

FEDROM A INAUGURAT BIBLIOTECA ROMANEASCA < LUCIAN BLAGA > IN MADRID-SPANIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Preşedintele Federaţiei de Asociaţii ale Românilor în Spania-FEDROM, Miguel Fonda Ştefănescu, a inaugurat ,recent, Biblioteca Românească “Lucian Blaga”, situată în incinta sediului central al FEDROM [C/Wad-Ras,19.Distrito Tetuán. Madrid].Evenimentul a fost sponsorizat de Western Union.  
 
Biblioteca îşi propune să constituie un instrument pentru a impulsiona cunoaşterea reciprocă a culturilor română şi spaniolă şi, mai ales, menţinerea matricei identitare, promovând şi difuzând totodată valorile limbii şi ale culturii româneşti.  
 
Noua bibliotecă poartă numele scriitorului şi filosofului Lucian Blaga (1895-1962), care în 1956 a fost propus pentru decernarea Premiului Nobel pentru Literatură, împreună cu poetul spaniol Juan Ramón Jimenez, acesta din urmă fiind, finalmente, laureat.  
 
Biblioteca porneşte de la un fond de aproximativ 1.500 volume, fond constituit în urma donaţiilor oferite de Bibliotecile Judeţene Alba, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa şi de către Institutul Cultural Român,se precizeza pe site-ul FEDROM.  
 
La inaugurare au participat Directorul Fundaţiei Europene Nicolae Titulescu, George G. Potra, Primvicepreşedintele FEDROM Gelu Vlaşin, Preşedintele Asociaţiei Juan Ramón Jimenez y Lucian Blaga, Gheorghe Vinţan, Directorul Bibliotecii Judeţene Bistriţa-Năsăud, Mircea Oliv, Ministrul Consilier la Ambasada Română în Spania, Ilie Bănică, Directorul Institutului Cultural Român, Ioana Anghel, Profesoara de la Universidad Complutense Madrid, Iuliana Botezan, Preşedintele Forumului Intercultural, Francisco Cánovas, ziaristul Adrián Mac Liman, Vicepreşedinta Forumului pentru Integrarea Socială a Imigranţilor, Rosario Zanabria, precum şi reprezentanţi ai domeniilor cultural, instituţional şi asociativ. (IN FOTO :Miguel Fonda, George G. Potra, Gelu Vlaşin, Ilie Bănică, Mircea Oliv ))) )))))))))99 ) )  
Legat de resursele de care dispune, centrul este dotat cu o amplă sală de lectură, unde se pot desfăşura activităţi culturale şi literare, aflându-se la dispoziţia publicului şi trei calculatoare conectate la Internet care vor fi operative începând de la data de 1 iulie 2012, adresându-se tuturor acelora interesaţi în cultura română.  
 
Orarul de funcţionare a bibliotecii este de luni până vineri, de la 10:00 la 14:00. Normele de funcţionare vor putea fi consultate atât în bibliotecă, cât şi pe portalul http://www.bibliotecalucianblaga.blogspot.com.es,  
 
FEDROM multumeste tuturor persoanelor si institutiilor care au facut posibila realizarea acestui proiect, in mod special sponsorului oficial WESTERN UNION.De asemenea,tuturor celor care au participat la inaugurarea bibliotecii, si firmelor de transport Atlassib si Nelu Barsan.  
 
MARIN MIHAI /Spania  
 
Revista si Editura ARMONII CULTURALE  
 
 
Referinţă Bibliografică:
FEDROM A INAUGURAT BIBLIOTECA ROMANEASCA < LUCIAN BLAGA > IN MADRID-SPANIA / Mihai Marin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 559, Anul II, 12 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!