AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 721 din 21 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Fecioara s-a născut din trup alb de iarnă!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Fecioara s-a nascut din trup alb de iarnă! O soartă-ntoarsă deapănă secunde magice şi ochiul ei se joacă-n, nostalgice amintiri. Prin văi cântă din strună, oglinzi de ape. Timpul unduieşte-n şoapte, sunete de viaţă. Din iarna gândurilor, puternic soarele dezgheaţă, o primăvară-n mine, iar prin mici crestături de pământ şi-n a lui scoarţă, lăstare de viaţă răsar. Din aripa vântului, o pană cade şi pe un pai în cuib de pasăre rătăcitoare, îşi află locul un nou răsad, care se va naşte mai departe.  

A fost un ieri şi-un astăzi, iar mâine mă gândesc la tine, într-un viitor cel-ţin în buzunar de inimă ascunsă, într-o cămaşă cu franjuri de lumină, pe-un trup ce arde-n el copaci ai tinereţii. Scotocesc prin suflet imagini şi trec prin tuneluri încălcite-n miliarde de drumuri-soartă, deschise. Privesc cerul pictat cu bucuria vieţii. Ape curg învolburate şi-n cascade cad în stropi reci ca ghiaţa, inimi fierbinţi, ce apoi urcă spre cerul vieţii. Strâng frunzele rămase ale toamnei, ramaşiţe putrezite de pe colţul ierbii vieţii, dezgolind nuditatea primăverii. Sângele-mi strigă şi clocoteşte. Fecioara s-a născut din trup alb de iarnă.  

By Viorel Muha  

Referinţă Bibliografică:
Fecioara s-a născut din trup alb de iarnă! / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 721, Anul II, 21 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!