CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Călin Marton         Publicat în: Ediţia nr. 657 din 18 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Februarie 27, Olimpiada
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Februarie 27  

 

Olimpiada  

 

Am ajuns acasă frânt, sleit de puteri, obosit, fragmentat în milioane de gânduri. Dorm, visând la ziua de astăzi. Dorm în mine ca să nu trezesc toate emoţiile şi taifunul să înceapă. Clocotesc şi evapor înlăuntrul meu... doar aşa dispare răul.. aşa cred.  

Astăzi am fost la olimpiadă la religie. Cred că sfârşitul de săptămână la bunici se face simţit.  

Am zăbovit, însă, ore bune în Timişoara după probă. Am naufragiat prin oraş, târât de valuri şi valuri, făcând poze la tot ce mi s-a părut un altceva.. Nu am făcut nicio poză. Doar am zburat printre blocuri, cu toate pânzele sus, zdrenţuite fâşii ale sufletului....  

Cânt, până când ajung în larg. Intru în librărie... Aiurit, cuprins de greaţa mării, tremur şi ajung, greoi şi ameţit, la prima carte. O iau şi o deschid îmi revin... Citesc. După puţină vreme, fără nicio şansă, mirajul se încheie şi mă lupt din nou cu spuma valurilor. M-au dat afară după ce le-am cumpărat un creion şi o foaie, busola mea.  

Dispar încet toate slovele tipărite în minte şi încep să văd firimiturile de praf întinse la soare pe gunoaie...mă cutremur.  

Parcă fiecare om, un cerşetor. Pe feţele lor a fost scrisă pentru prima dată implorarea. Ei stau doar în canalele cotidianului, vânduţi efemerului, contopiţi şi supţi de smoală, caută iubirea în material. Material pe care îl trag după ei, cu care râjgâie aleea sufletului, care îi presează şi gârboveşte, lipindu-i de astfaltul rece.  

Merg acasă cu un tip care îmi cere bani cât pentru o carte. Nu merita o filă, da-i dau, poate, îl învie în lupta cu limba română.  

Abia am aşteptat să ajung să pot dormi.  

 

Referinţă Bibliografică:
Februarie 27, Olimpiada / Călin Marton : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 657, Anul II, 18 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Călin Marton : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Călin Marton
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!