CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1163 din 08 martie 2014        Toate Articolele Autorului

FATA DIN VIS VORBEŞTE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 
 

Un fragment din jurnalul meu : să nu râzi, Dio !...Există pe pământ o singură beţie durabilă : siguranţa de-a poseda o altă fiinţă. O siguranţă absolută, de neclintit !  

EU caut această beţie şi cât de mult doresc să pot spune , în sfârşit :  

IUBITUL MEU !  

 

De aproape sau de departe, tu nu trăieşti decât cu gândul la mine ; tu asculţi cu bucurie de orice dorinţă a mea ! Voinţa mea e singura ta lege ; dacă nu te-aş mai iubi, te-ar înghiţi uitarea !  

 

Dar vai, eu mă încăpăţânez să gust dragostea sub forma durerii. Sunt o biată îndrăgostită infi(r)mă !  

 

Uneori fiinţa nu-i decât o nesfârşită agonie ! Şi, vai, soarele e gata să apună şi noaptea să-şi coboare tenebrele în sufletul meu, silit să facă iar slalom printre coşmare ! Nu înţeleg ce mi se întâmplă ! Sunt bosumflată , pe mine şi pe tot ceea ce mă înconjoară, aici şi nicăieri !  

 

 

Offf, Doamne, ce oameniiiiiiiiiii!  

 

În altă ordine de idei, încă nu mi-ai sus impresia ta despre jurnal. Jurnalul meu, desigur. Dacă, măcar, te-au făcut să zâmbeşti, ar fi ceva !  

 

Ce să-ţi spun, Evy, şi forma şi conţinutul se pliază, ca să zic aşa, perfect pe golul trecutului. Golul trecutului nostru, desigur.  

 

Bună seara ! Am fost sâmbăta trecută la Iaşi, la fiul meu. Am revenit încărcată de romantism şi nostalgie...Dacă ar fi să mă mut undeva în ţara asta, ar fi la Iaşi!  

 

Am cunoscut câţiva oameni speciali, profesori de-ai băiatului meu.  

Şi, nu se putea altfel, am fost şi la COPOU, ca de fiecare dată.  

Domnul Eminescu mi-a şoptit la ureche că este mândru de poeziile tale !.................................................  

 

Îţi doresc, zile şi nopţi înmiresmate de poezie, alături de cei dragi !  

 

...Mulţumesc pentru convorbirea de taină cu Eminescu : mă obligă ! Din fericire.  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (150)  

 
Referinţă Bibliografică:
FATA DIN VIS VORBEŞTE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1163, Anul IV, 08 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!