CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  FAMILIA...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Clipe de viaţă  

Motto:„Şi ce a mai rămas din strălucirea noastră de atunci? Din destinul nostru intergalactic de stea? O amintire pe bolta unei lumi, iar aici două suflete care se caută etern pentru a se mistui, pentru a arde în neputinţa acestei deşertăciuni, la fel ca şi atunci când eram o stea.”( Sorin Cerin )  

Familia e o corabie ce pluteşte pe “oceanul vieţii”, ocean plin de pericole: vânturi potrivnice, furtuni ce se stârnesc din senin, stânci ascunse şi periculoase dar, mai ales cântecele pline de vrajă ale sirenelor ce te ademenesc. Dacă vei şti să rezişti ispitelor ce se ivesc la tot pasul, vei reuşi să-ţi dai seama, că totu-i trecător în viaţă, chiar şi farmecul sirenelor care se pot transforma în ”vrăjitoare”. Important este să ţii drumul drept. Nelăsând “timona” din mână, vei reuşi să treci cu bine peste încercările vieţii care nu sunt puţine.... Dacă nu vei fi vigilent, corabia riscă scufundarea sau intrarea în derivă, eşuând lamentabil pe un ţărm neospitalier sau şi mai rău, agăţată între două lumi, pe vârful unei stânci periculoase. O spun marinarii încercaţi, bătrânii lupi de mare...cei care au reuşit să-şi păstreze Corabia...  

Atenţie bărbaţi: în cart nu se doarme, se stă de veghe în permanenţă, de voi depinzând siguranţa corăbiei şi, implicit, viaţa celor de pe corabie. Atenţie înzecită dacă la bord sunt şi copii! Feriţi corabia de dezastre, astfel veţi proteja copiii de şocurile care îşi vor pune amprenta, afectându-le sufletul...  

Bun cart înainte !- vă spune un “bătrân” lup de mare!  

Când a trebuit să preiau comanda corăbiei, am străbătut oceanul vieţii, în calitate de “lup de mare”, în ciuda piedicilor apărute! Am lucrat la “marină” unde am deprins “codul călăreţilor” pe “bidiviii” oceanelor. Prima regulă este: să nu părăseşti nava, dimpotrivă, să-i ajuţi pe cei de la bordul ei, să se “salveze”!”  

Căpitanul vasului părăseşte , ultimul, corabia sau...moare odată cu scufundarea ei. Ca să poţi fi un bun “căpitan” trebuie să fii călit în potrivnicia forţelor naturale, să ai diplomaţie, caracter, intuiţie, răbdare, tenacitate, creativitate şi ambiţie. Uneori, chiar şi defectele sunt necesare – cum ar fi încăpăţânarea, condiţie esenţială a supravieţuirii în imensitatea mării. Misiunea mea s-a încheiat şi, ca un veritabil “bătrân” lup de mare, m-am retras în golful liniştit al căsuţei (Valu lui Traian), apucându-mă de scris .  

 

Referinţă Bibliografică:
FAMILIA... / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 709, Anul II, 09 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!