CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Madalina Corina Diaconu         Publicat în: Ediţia nr. 63 din 04 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Expozitie din deseuri
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luna care tocmai s-a încheiat a adus pe aleile Parcului Tineretului din Bucureşti o expoziţie mai neobişnuită: obiectele de artă realizate din deşeuri strânse din pădurile din jurul Bucureştiului. O expoziţie foto, cu imagini din acţiunile de colectare a celor peste 100 kg de deşeuri a însoţit obiectele realizate din hârtie, PAT-uri şi mucuri de ţigară. Proiectul “Go Forest” iniţiat de grupul de tineri Young Profesionals Club, promovează un stil de viaţă sănătos, folosind sportul ca un mijloc de interacţionare şi includere socială. Metodele de ecologizare şi educaţie ecologică îmbinate ca şi acţuni sportiv - culturale, i-au îndemnat pe membrii grupului să realizeze această expoziţie. Este un manifest care îşi doreşte să actţioneze ca un semnal de alarmă, atrăgându-i şi pe alţi tineri la implicarea în activităţile de protecţie a mediului. Pentru trecătorii curioşi, grupul de tineri participanţi la acest proiect, au oferit informaţii cu privire la înscrierea lor ca voluntari şi implicarea lor într-un prim pas în procesul de educaţie ecologică. Nici copiii nu au lipsit de la această manifestare, reacţiile lor fiind pe măsura prezentţei lor în faţa unor obiecte practic hidoase, care nu semănau cu nimic din universal lor de jucării. Este poate şi un efect pe care organizatorii şi l-au dorit, ţinând cont de faptul că fără o educaţie civică pe masură, fără înţelegerea ideii de ecologic, ecologizare, nu se va ajunge la nici un rezultat la scară naţioanală a direcţiei ecologice în care se îndreaptă orice domeniu de activitate în prezent.   
  
  
  
  
      
      
Referinţă Bibliografică:
Expozitie din deseuri / Madalina Corina Diaconu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 63, Anul I, 04 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Madalina Corina Diaconu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Madalina Corina Diaconu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!