AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Valerian Mihoc         Publicat în: Ediţia nr. 1035 din 31 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

Exista companie de telefonie serioasa?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Motto: Esti departe de casa, iti este dor de ai tai si te gandesti ca numai niste amarati de bani pe telefon poate face sa ii ai mai aproape? Da, adevarat o afirmatie prin interogatie! Insa gandeste-te ca compania de telefonie pe care o folosesti - gandeste altfel decat tine..
De parca s-ar bucura si telefonia mobila odata cu tine...
Nu zic, poate ca 'empatia mobila' poate ca s-ar bucura odata cu tine, insa telefonia... chiar de-ar cuprinde-o nebunia si s-ar isterica ca-i pasa, dar numai de-ar fugi din a ei casa, zacand ca a cuprins-o mila... Dar asta, niciodata - amabilitatea fiind doar un paravan de dupa care, daca ar fi transparent, s-ar vedea lacomia si cautarea cu obstinenta a momentului cand sa te suga!
Limbajul pe care-l folosesc este doar pentru atragerea clientilor, ca in rest fac ce vor din tine...
Ea nu se bucura pentru bucuria ta, ci dimpotriva cauta ca prin slaba ta capacitate de prevedere in momentele petrecute inlauntrul aceastei bucurii sa te usureze de cat mai multi bani, iar aici au o suma de terpituri si de cuvinte incalcite pentru a-ti sustrage cat mai multi 'ochi ai dracului' pe care ii ai pe telefon, de parca, de este telefonul tau pe o anumita retea, de ce sa mai speri sa-i ai cat mai mult timp pe ea!? Telefonul este doar al tau, dar odata ce l-ai incarcat banii sunt ai lor... bine, asta in Romania! Si, nu as vrea sa ma refer la toate retelele, chit ca n-as fi avut vreo problema de gen cu fiecare dintre ele (tot in ro; oare sunt subiectiv? oricum, imi ies din minti, pe cand dimineata aveam 14 euro, iar seara doar sase...), insa, cu toate acestea, vorbind numai de aceea care are cei mai multi patiti si, concret, jegmaniti, asta e, ca nu e alta ca ea si nu se confunda alta cu ea, caci se numeste: +4 vodaffone!
Da, nu intamplator asa am pus, caci revenind cu ceea ce am spus mai sus, ei observa, de fapt sunt instiintati operatorii de unde suni, si chit ca nici nu te informeaza de cum ai inceput sa initiezi un apel pentru a avea o conversatie cu un operator, precum ca acel apel se va taxa...
numai si de aici se vede inselaciunea, dar posibil isi inchipuie ca esti un strain, ori de nu un hot prin tari straine si ca atare de furi esti pasibil de a fi furat... asa ca taci si inghite!! ar spune ei... hm.. chiar e criminal si ma intreb cat vom tolera aceste treburi????
Limbajul de lemn!
Incepe o conversatie, asta dupa ce in prealabil desigur n-ai fost instiintat ca vei fi taxat, auzi melodios si frumos intonat un nume, urmand replica deja arhicunoscuta : "cu ce sa va ajut?" de vezi doamne, nu te cunoaste, dar ii pasa atat de mult. Ma si miram personal cum de raspund asa de repede, fara acele interceptari ale robotilor - oh ce dor mi-ar fi de ei! - pe cand la apelurile mele (n-am stat sa astept ca in tara, repet pentru a sublinia) din afara sau 'peste afara(din Africa) nu numai ca mi s-a raspuns rapid, insa am fost si tinut o groaza la telefon cu replica celebra "daca mai doriti o alta informatie?", 'amabil' aruncata de catre operatori, culmea operatori - la masculin, numai asa! O fi o chestie aci: ele nu pot jegmani asa datorita faptului ca sunt mai idealiste? dar, tin isonul colegilor, nu zic de rau, ca doar trebuie lucrat impreuna, pentru echipa sa fie, pentru profitul comun! pe cat alti operatori - masculini - sunt ocupati ele finut ridica receptorul... nu de altceva, decat pentru 'a avea intaietate" persoana de la receptor! ohh...Iar eu de vaca ce sunt, nestiind faptul ca... se taxeaza, am stat si-am stat... hm, de fapt vroiam sa vad cat poate acel operator ce a raspuns sa stea cu mana in san fara..
Limbaj de lemn de-ar fi si tot ar fi mai bine, dar acesta ajunge de fier chiar foarte ruginit pe cand acesti 'stilati ai vorbelor' de la vodafone incearca sa te faca... Nu zic decat de aceea cu care am vorbit, daca pot spune asa la stupizeniile de discutii avute cu acesti macabrii ai cuvintelor ce nu numai ca fac neamul de ras, ci si limba romana.. prin scurcircuitile logice pe care le produc oamenilor dandu-se ei destepti de fapt, aceasta fiind numai pentru ca reusesc sa te intoarca cum doresc ei, caci spun : " aceea se numeste..."; aia nu e o optiune, ci o extraoptiune..".
Un caz real nu pot fi decat eu...
Dupa ce am avut o convorbire cu omul 'invizibil pe fir, acum derutat sun iar. Binenteles, limbajul 'aferent'... si, incep cu logica sigur fiind ca sunt inteles: domnule, am avut o optiune care in momentul primirii creditului de 14e s-a activat automat si-am observat (sigur dupa nu stiu cat timp, caci pe mari cand nu ai semnal... nu poti sti nimic) ca aceasta nu poate fi folosita decat in tara, deci va rog s-o dezactivati si daca sunteti amabil sa-mi realocati bani aferenti.; d-l: (deleted-ul mi-a venit sa zic, hmm, numai ca nu pot sa rad...) "da, desigur, am sa dezactivez extraoptiunea si va realoc creditul. alta informatie daca doriti'.. iar pe mine m-a mancat undeva..
Totusi, la un calcul simplu nu-mi iesea, dupa ce... n-am primit nici mesaj de instiintare precum ca mi s-a alocat acei banuti de pe extraoptiune si ciudat, stand si pe net, mai incercam sa verific creditul, dar stupoare - nu mai aveam dreptul sa aflu - mi se raspundea ca nu este activ serviciul decat maine. A doua zi dimineata, alt soc: pentru nici o ora pe net la telefon (si-al meu nu vede tot ca un apple, plus ca-l pot seta sa vada doar scris fara nimic altceva; gandeam si eu ca dupa o luna de izolare pe mare puteam sa-mi permit sa vorbesc mai mult cu prietenii, numai ca asta dupa vreo 3 ore la un net britanic...) si pentru o convorbire de 5min. cu o ruda apropiata, unde sunt taxat cu 0,07euro, ma trezesc ca-mi lipsesc 6euro, iar asta calculand faptul ca mi se returanasera acei bani de pe extraoptiunea romaneasca... Ciudat.. incepusem sa ma invinuiesc...sun iar, intreb cu o rabdare de lemn...pardon de fier, caci limbajul era asa pana sa devina de fier care-mi va rugini in creier dupa nu stiu cat timp!
La intrebarea mea directa precum de-ar putea sa-mi spuna si el cum mi s-a dus asa acei bani numai intr-o zi fara sa stiu pe ce, ii cer sa-mi explice cum a fost fiecare si incepe; da, intr-adevar pe net ati descarcat mai multe (ciudat..), ati avut o convorbire de 5 min., care e taxata cu 7eurocenti/min. (stiu), ati avut o convorbire .. dar, ati primit un euro pentru o incarcare mai mare, ati primit bonus 50 min.nationale si internationale(care se pare ca nu pot fi folosite...), 50min de convorbiri cu prietenii in retea(care seara s-au dezactiva ori au disparut, primind un mesaj: mesajele cu pricina "s-au realocat sau au fost consumate"). Eu masca fiind, mai intreb totusi, ce alta convorbire d-le, am avut o singura convorbire!; "nu, ati mai sunat, sau ati fost sunat, a nu prima data ati sunat, apoi, v-a sunat... aa, stati ca va spun mai sigur, da un alt apel.. insa bla, bla... alta informatie.."; dle (Deleted) aceasta convorbire se taxeaza? ei, directa asta nu a avut cum s-o evite si spune: "da, insa se taxeaza 0,50euro indiferent de lungimea apelului...
Intr-adevar pe net aparea ca un apel se taxeaza cu 0,37euro, deci nu cum spunea individul, dar cel mai ciudat ca si unul si altul ma tineau la telefon cu acel limbaj greu de suportat datorita intortocherilor, iar de-ar fi sa ma gandesc ca de fapt au fost trei convorbiri absurde...
Logica tinerii la interceptor nu ar fi alta decat de a-si mai rotunji si baieti veniturile de a se duce si ei cu colegele la un suc, nu? ca doar prostii sau baietii destepti de peste hotare au ei bani si nu au ei sa le planga de mila, plus ca daca nu au inregistrat convorbirea si pe mine ma bloceaza sa nu mai vorbesc nu nimeni din vodaffone.ro nu am ce sa fac, nu? Da, dupa ce i-am rugat frumos pe e-mail sa aiba mai putina nesimtire pentru ca sunt multe treburi necurate la mijloc... oricum, si dupa acest e-mail interesant ca mi s-au sustras pana la sub 5euro, a bine si cu acea ultima mare convorbire. Am incercat acele minute intr-o convorbire cu mam si de unde, tot creditul, incerc sa-i sun pe toate numerele de 'relatii clienti' sunt blocat..huuu, marea companie Vodaffone, macar de ar sti sefi ce fac 'baietii, sau echipele din schimburi dupa caz. sau de ar sti vodaffone din Marea Britanie, sau cel din Olanda s.a.m.d. ce face cel din romania, normal ca nu stie, daca nici supervizorii nu stiu si nu au dovezi ca sa stie. Dar, bine ca au clientii, unii care se mai desteapta, iar pana la urma am sa-i pun la bataie numele individului mai tare in nesimtire, ca doar nu e un sugar sa nu poata munci...
De altfel cat o sa mai suportam in tara asa 'tratamente: de la medic avem.. conditii ca sa ajungem sa fim sanatosi, de la aceste companii sa inghitim in sec peste hotare si sa ne limitam la cele mai marunte discutii cu cei dragi, pentru c-am fi pasibili de costuri nelimitate si culmea dupa cum se vede este ca tot africanii sunt mai simtiti, caci pentru 3min. mi-au inhatat doar 4 euro...
sa ne limitam numai pentru a avea dreptul si o la minima convorbire? oare, de cat sa-ti incaci un telefon cu un credit care sclipeste 9de fapt rudele mele au facut asta, caci eu sunt in roming...pentru vreo o saptamana, poate si cateva zile..), oare n-ai avea o multumire sufleteasca daca din start dand acesti bani unui copil sarac? Ce daca ai sta ca strigoiul intr-o cabina singur vreo luna, iar atunci cand practic mai ai posibilitatea sa mai iei legatura cu ai tai...tocmai atunci te ataca sacalii care stau la caldut si la berica, fetite si altele. Ai tace, doar pentru ca nu poti face nimic/ mie oricum mi s-a inchis gura, iar pe altcineva din tara nu l-ar crede...sau toata treaba e atat de infecta?
Oare prin pasivitate nu incurajam chiar criminalitatea, caci politichia de jegmaneala o incurajam noi de mult timp! Dar, de cele mai multe ori dam inapoi simtindu-ne slabi, de parca o companie nu este tot o persoana de-ar fi, sau ca unele chestii pare atat de legale incat nici nu-ti dai seama c-ar fi o ilegalitate? Poate asa confuzie o fi in capul acelora care nu au constiinta curata si ca atare se impaca usor cu ideea: castigi, castigi, da mai si pierzi! Vorba romanului sa se aplicandu-se in acest caz, anume ca: orice nas isi are nasul!

Un alt caz

Si-as mai putea reda o groaza de cazuri, insa nimeni nu mai poate face nimic uneori...
Un domn se trezeste din bun senin la factura cu 139euro de plata. Se duce la aceeiasi companie... unde era si el atunci la acea vreme abonat (iata cum se pierd clientii, desi ofertele sunt pentru atractie, odata atrasi... bine, pe cand mai sunt si astfel de angajati destepti...) si intreaba ce s-a intamplat. La fel cu acel limbaj caracteristic i se raspunde: "d-le sa vedem imediat ce s-a intamplat..aa, arata ca ati trimis un mesaj cu costul de un euro de 139 ori la o emisiune de...; D-le, uite la mine, ma vezi atat de tampit sa trimit de o suta..?; nu, d-le poate telefonul dvs. . ; nu, nici telefonul, uite este cu clapita, o fi mai vechi(si deci nici vorba de vreo emisiune...); "dar, cu toate astea ati trimis!"; "nu, i-a spune-ti cum facem!"
Operatorul: "am putea s-o dam la pace si sa plateasca compania jumate si dvs. jumate!" Nu, nu pot sa fac asta, si jumate este mult din moment ce eu n-am trimis macar un mesaj..
Acest domn pe care-l cunosc foarte bine, daca n-ar fi avut o ruda cu o functie la o institutie importanta ca jurist, ar fi platit platit acea suma absurda sau cel putin jumatate...
Dar, sunt atatia oameni, care daca nu sunt saraci, si ca atare nu-i baga nimeni in seama pe acestia, sunt pasibili tuturor ipocriziilor mai mult sau mai putin legale!! Asa am ajuns!  

Referinţă Bibliografică:
Exista companie de telefonie serioasa? / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1035, Anul III, 31 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!