CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 669 din 30 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Exercitii de meditatie (9)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

- Realitatea nu este doar ceea ce vedem noi în fiecare moment al vieţii: puncte, linii, suprafeţe. În spatele acestora se mai află, cel puţin, încă una la care tânjesc să ajungă sufletele noastre.  

- Piedicile, eşecurile, obsesiva întrebare: de ce, de ce, de ce? iată scânteia tuturor descoperirilor trecute şi viitoare.  

- Dacă omul se mulţumeşte numai să mănânce, să bea şi să doarmă cu ce se deosebeşte de un animal care la fel mănâncă, bea apă şi... se baligă?!  

- Conflictele ca dezechilibrare a balanţei energetice şi trezire a instinctelor primare la nivel individual, războaiele la nivel de naţiuni, poartă în ele premizele unor descătuşări violente care duc la metamorfoze sociale, politice din cele mai neaşteptate.  

- Dependenţa orbeşte raţiunea, puritatea păstrează luciditatea şi măreşte şansa unei atitudini corecte.  

- Realitatea este aşa cum este dar tragedia începe când omul încearcă s-o închidă într-un concept. ---Realitatea vine de la Dumnezeu, conceptele sunt rodul minţii noastre, iată incompatibilitatea.  

- Starea copiilor este una naturală a fericirii. De ce noi, oamenii maturi, nu suntem în stare să o păstrăm?  

- Omul nu este niciodată singur. Dumnezeu veghează întotdeauna asupra lui.  

- Cuvintele fiind supuse unui proces de evoluţie, conţinutul lor rămâne aproximativ ceea ce duce adesea la o ceartă pe vorbe şi nu pe principii şi ulterior la mulţime de eşecuri.  

- Omul bogat sfidează cu opulenţa şi comportarea pe cei din jur pentru că şi-a pus speranţa doar în bogăţia sa, nu în Dumnezeu.  

- Când văd o casă frumoasă, mă întreb cine a făcut-o. Când aud de o invenţie care uşurează munca oamenilor, mă întreb cui aparţine. Şi lumea aceasta în care trăim să se fi născut de la sine?!  

- Iubeşte-i pe oameni, pe toţi oamenii dar nu te lua după mersul lumii.  

- Fericirea nu este o componentă a bogăţiei ci mai degrabă una a înălţării sufleteşti.  

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Exercitii de meditatie (9) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 669, Anul II, 30 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!