CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1041 din 06 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

EXCURS ÎN UNELE ORGANE INTERNE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Totul trece prin stomac : o aserţiune a cărei gravitate Dio avea s-o constate abia la jumătatea drumului. Care drum duce probabil nicăieri. Însă contează oare destinaţia încât asperităţile inerente să se cioplească singure? Mai că nu aş crede. Dar!  

Merg şi plâng. Total nebărbăteşte dar nu am ce face. Trebuie să înaintez şi trebuie să-mi descarc emoţiile : pe unde apuc şi eu : ochi sau gură! Aşa că merg în continuare printre lacrimi şi stânci. Înot sub nivelul mării interioare. Sparg stelele de mare ca pe nişte nuci.  

Poftim : aceasta este inima. Inima tristeţilor mele. În ea s-au îndesat toate : naşterea dragosta şi moartea! Probabil că am o inimă mare, nu-i aşa , domnule cititor! Şi încăpătoare, doamnă cititoare? Şi gingaşă, ca o fetiţă de grădiniţă?  

Ba este o inimă imposibilă!  

Plină de mofturi a la Caragiale şi de incuri stil Nică al lui Creangă!  

Aşa că mai bine cară-te , mister Dio, în stomacul social al singurătăţii! Acolo nici nu te deranjează nimeni, nici nu deranjezi. Eşti singur : tu şi melancoliile tale pestilenţiale : educaţia, căsătoria, crizele de nervi şi crizele politice, cursurile şcolare, cursurile despre cum să nu înnebuneşti într-o zi fără nicio leţcaie, coşmarul că ai moştenit o avere fabuloasă cu care să-ţi poţi achita în fine toate ratele bancare , rămânându-ţi şi de-o pâine şi doi covrigi (unul pentru tine , iar celălat bineânţeles pentru consoarta ta, care cică nu mănâncă pentru a-şi mai ajusta silueta!-Minciuni gogonate! Nu mănâncă pentru că salariul ăsta aşa împuţit cum e nu existe de-o zi, de-o săptămână, de-o lună, de-un an, de-un deceniu!  

De fapt, de douăzeci de ani! )  

 

O viaţă de om, doamnelor şi domnilor! O viaţă de om pusă în slujba nimicului!  

Nu prea îmi convine concluzia acestei sumare autoevaluări , dar n-am încotro!  

Şi tocmai acum când sunt gata să fiu elimenat prin anusul social : lumea nu mă mai vrea! Mă redă, pur şi simplu, sub formă de excremente social, Universului, Marelui Nimec!  

Din nimic am venit, în nimc mă voi întoarce. S-a încheiat circuitul nimicului în natură! Punct.  

Atât?  

Poate că foamea nu-i în noi, ci în Univers. El ne mănâncă: secundă cu secundă şi an după an. Implacabilă,moartea ne pândeşte din prima clipă de viaţă. Ne ajută chiar să creştem, ne pregăteşte cu grijă pentru marele ospăţ final.  

Asta este : şi moartea-i un stomac ! Da, cred că moartea-i stomacul universului !  

Poftă bună!  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (111)  

 
 
Referinţă Bibliografică:
EXCURS ÎN UNELE ORGANE INTERNE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1041, Anul III, 06 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!