CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 588 din 10 august 2012        Toate Articolele Autorului

Evenimente culturale organizate de filiala Timişoara a Ligi Scriitorilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Evenimente culturale organizate de Liga Scriitorilor Filiala Banat Timişoara 
  
DOINA DRĂGAN: TIMIŞOARA, LA 16 IUNIE 2012. 
  
Se prelinge peste lume, peste timp şi peste spaţii, 
  
Cântecul ieşit din matca zeilor de generaţii.  
  
(Poetul-Mariana Strungă) 
  
Întâlnirea lunară din iunie a avut ca temă prezentarea volumului coordonat de Armand şi Constantin Sperlea:”Eminescu,Zeul Tutelar al Neamului Românesc”, apărut la Editura Eubeea, Timişoara 2012 sub egida Ligii Scriitorilor Filiala Timişoara Banat şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.  
  
Volumul se deschide cu un :”Cuvânt înainte şi câteva texte despre Eminescu, apoi prin poezii-omagiu luceafărului,florilegiu poetic,iar în partea finalăcontemporaneitatea miracolului eminescian, fiind presărat cu mai multe ilstraţii despre Eminescu cât şi fotografii realizate în timpul întâlnirilor din cadrul filialei Timişoara. a LSR. 
  
Prezentarea volumului a fost făcută de către prof. Mariana Strungă, care este şi autoarea cuvântului înainte şi care a adus şi alteinformaţii inedite despre Mihai Eminescu. 
  
Au luat cuvântul coordonatorii volumului Armand şi Constantin Sperlea arătând că în această carte sunt cuprinşi 38 de autori din ţară şi străinătate.Armand Sperlea a spus că:”fiecare dintre noi are datoria să[ aducă un omagiu poetului” 
  
Nicolae Danciu Petnicianu, prezent la întâlnirea noastră, a adus informaţii de istorie literară,biografice referitoare la Caragiale, Slavici,Eminescu, apoi a făcut câteva precizări legate de scrierea volumului, considerându-l în final o realizare deosebită. 
  
Au mai luat cuvântul Ion Murariu, Doina Drăgan,Violeta Cadar Secoşan, Maria Martinescu Sadovan,Livia Ilcău.În final s-au recitat, s-au citit multe poezii ale lui Eminescu, sau dedicate poetului şi,s-au interpretat cântece pe versuri de Mihai Eminescu.  
  
............................................................................................................................. 
  
.............................................................................................................................................................. 
  
Evenimente culturale organizate de Liga Scriitorilor Filiala Banat-Timişoara 
  
DOINA DRAGAN :DUNĂREA ÎN POEZII-Antologie Internaţională a poeţilor danubieni. DANUBE IN POEMS-Internaţional Antology of Danube Poets.  
  
Cartea este prima antologie internaţională a poeţilor din ţările dunărene şi am intitulat-o :”Dunărea în poezii” 
  
Doina Drăgan şi Mariana Strungă, membre ale Ligii Scriitorilor din România Filiala Timişoara Banat, suntem coordonatoarele acestui volum, care a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, în urma unui proiect al Asociaţiei Culturale Constantin Brâncuşi Timişoara, unde noi, coordonatoarele suntem membri fondatori.Pentru carte au trimis lucrări 30 de poeţi din 6 ţări:Austria, Bulgaria, Croaţia, Germania, România, şi Serbia totalizând 87 de poezii compuse în limba maternă,apoi traduse în limba engleză, şi limba română acolo unde a fost cazul.Din partea Ligii Scriitorilor au participat poeţii:Al. Florin Ţene, Doina Drăgan, Mariana Strungă,Ilcău Livia Maria,Iovuţa Ioan Cornelius,Sadovan Martinescu Maria,Secoşan Cadar Violeta,Sperlea Mariana,Ţopa Mihai, iar Ionel Cionchin a scris articolul:Dunărea punte de legătură între popoarele Europei” Picturile din interior au fost realizate de membrii LSR Tamara Iacoban Birdean-Timişoara şi Lazăr Morcan-Cluj-Napoca. 
  
Această antologie internaţională a fost prefaţată de către Carmen Stadelhofer Director Academic al Institutului ZAWiW de la Universitatea din Ulm Germania şi Alexandru Strungă Manager Naţional al Proiectului Danube-Stories pentru România. 
  
In incheiere prof. de muzică Florica Bruţiu-Bacicu a scris textul şi a pus pe note: “Rapsodia dunăreană” 
  
Acest volum a fost lansat la Ulm în Germania în cadrul Conferinţei:”European Conferince 8-10 iuly 2012, în prezenţa coordonatoarelor şi s-a bucurat de un deosebit succes, remarcându-se faptul că această competiţie a poeziilor din carte a fost realizată în cooperare cu Liga Scriitorilor Filiala Timişoara Banat 
  
Despre acest lucru scrie şi în revista:”European Confrrence 8-10 july,2012-Active Ageing and Intergenerational Dialogue-a Challenge for the Danube Countriea in a Common Europe” la pagina 77, unde, Doina Dragan semnează articolul in l. engleză:”Contest –Danube in poems-. 
  
Timişoara ,la 06 august 2012. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Evenimente culturale organizate de filiala Timişoara a Ligi Scriitorilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 588, Anul II, 10 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!