AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Eveniment editorial
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eveniment editorial 
  
Poetul Ioan Ciorca, un temerar al spiritualităţii binecunoscut mediilor literare şi ecleziastice , a poposit din Cluj în Baia Mare şi a prezentat maramureşenilor(sâmbătă,8 februarie,2014) cartea sa monumentală, într-o prezentare grafică de excepţie, Vechiul Testament- adaptare în versuri , Editura Armonii Culturale, Ediţie Princeps, 2013. Liga Scriitorilor din România, prin membrii săi energici şi pasionaţi , Mihai Ganea , vicepreşedinte al Ligii Scriitorilor Români, Radu Botiş, preşedintele Asociaţiei Ars Vivat, Carmena Băinţan, preşedinta Filialei Maramureş LSR, a avut iniţiativa în declanşarea şi desfăşurarea acestui eveniment cultural, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu şi cu Centrul de Excelenţă Porţile Nordului. Cartea , legată în piele şi inscripţionată cu foiţă de aur, a apărut cu sprijinul Asociaţiei Cultural Creştin Umanitare Ars Vivat, şi este prefaţată de prof dr. Ioan Chirilă.  
  
Lansarea acestei cărţi a constituit un prilej de excepţie pentru bibliofili care s-au reunit într-o dezbatere intensă privind nevoia de repere într-o lume şi un veac al rătăcirilor spirituale. Autorul Ioan Ciorca s-a arătat impresionat de puterea de pătrundere şi de înţelegere a vorbitorilor , de admiraţia acestora nedisimulată faţă de demersul său literar căruia a dăruit, ca autor, 14 ani de graţie din viaţa sa. Un exemplar din volumul Princeps poate fi admirat şi citit la Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu.  
  
Paraschiv Virginia 
  
şi 
  
Dragoş Gelu 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eveniment editorial / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1138, Anul IV, 11 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!