AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 828 din 07 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Eveniment cultural la Liga Scriitorilor Filiala Iaşi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Florin Roşianu 
  
EVENIMENT CULTURAL LA L.S.R. IAŞI  
  
Liga Scriitorilor Români – Filiala Iaşi–Moldova a organizat vineri, 5 aprilie a.c., la orele 17:30, în Salonul Artelor din incinta Cercului Militar Iaşi, o activitate culturală deosebită, la care au participat oameni de cultură ieşeni, membri ai L.S.R. şi un numeros public. 
  
În deschiderea activităţii, preşedintele Filialei Iaşi a L.S.R., domnul Constantin-Toni Dârţu, a prezentat activitatea literară a prof. dr. Mihai Păstrăguş, din Iaşi, menţionând mai ales meritele deosebite ale acestuia în editarea revistei Moldova literară, care apare trimestrial, de patru ani, el fiind redactorul-şef al revistei. În continuare, C.T.Dârţu a prezentat activitatea poetului Gheorghe Vicol, din Vatra Dornei, membru al L.S.R., scriitor de literatură pentru copii, autor a peste 30 de cărţi, membru în colegiul de redacţie al revistei Moldova literară. Pentru întreaga lor activitate literară, celor doi autori li s-a înmânat cea mai înaltă distincţie a Ligii Scriitorilor Români: medalia Virtutea literară. Menţionăm că poetul Gheorghe Vicol este primul dintre membrii Societăţii Scriitorilor Bucovineni care primeşte această importantă distincţie.  
  
În cuvântul lor, cei doi autori premiaţi au adus mulţumiri atât preşedintelui Filialei Iaşi, domnul C.T.Dârţu, cât şi preşedintelui L.S.R., domnul Alexandru Florin Ţene, nu doar pentru recunoaşterea meritelor literare, pentru medalia primită, ci şi pentru atmosfera corectă pe care au instituit-o între membrii Ligii. Toţi membrii L.S.R. formează de fapt o mare familie literară, cum rar întâlneşti în alte asociaţii literare. 
  
În continuare, a avut loc lansarea volumului de versuri Reverberaţii lirice, a scriitoarei Cella Negoiescu, care este membră a L.S.R. şi a U.A.P. Prezentarea a fost făcută de prof. dr. Nicolae Creţu şi prof. dr. Monica Boţoiu, moderator fiind prof. dr. Mihai Păstrăguş. Actorul Paul Sobolevschi de la Teatrul Naţional Iaşi a încântat publicul, recitând versuri din acest volum. 
  
Florin Roşianu 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eveniment cultural la Liga Scriitorilor Filiala Iaşi / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 828, Anul III, 07 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!