CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 167 din 16 iunie 2011        Toate Articolele Autorului

Eveniment Armonii Culturale: Vineri ( 8 iulie 2011, ora 13.00), la Centrul Cultural “Gheorghe Apostu” din Bacău - Lansare de carte: DANIEL DĂIAN - ARBORI DE CRISTAL (poeme)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Revista Armonii Culturale, are plăcerea şi onoarea să vă semnaleze un eveniment editorial de excepţie, lansarea cărţii: ARBORI DE CRISTAL - lucrarea de debut a poetului hunedorean DANIEL DĂIAN.  
  
Cartea este una de excepţie, ce cuprinde poeme în proză şi în versuri, o îmbinare fatidică de doruri, frustrări dar şi năzuinţa împlinirii unui vis. Profesorul Daniel Dăian, în prezent susţinându-şi titlul de doctor în istorie modernă la Universitatea "1 Decembrie"din Alba Iulia, scrie ca şi cum ar respira, sau mai bine-zis, respiră doar pentru a scrie.  
  
Prin aproape fiecare poezie a cărţii se exprimă retorici, se iniţiază arderea, se declanşează brainstorming-uri. Putem spune, despre poezia din această carte, că este una inovatoare. O poezie a începuturilor, a căutărilor, dar şi a regăsirii. O poezie care - deşi romantică – este, în acelaşi timp, o poezie a simbolurilor profunde, a dilemelor existenţiale. Mai mult decât atât, Daniel Dăian renunţă la contururile precise spre a reda, cât mai sugestiv, propria-i stare. Universul său poetic apare modelat fragmentar, caracterizat de o mare libertate a formei, versificaţiei şi a unei topici insinunante. Există tendinţa de redare a impresiilor fugitive şi a celor mai intime nuanţe personale, ceea ce denotă orientarea impresionistă, evidentă, a poeziei sale. 
  
Prin „Arbori de Cristal (Reflexii)”, autorul dovedeşte o forţă creatoare plină de nobleţe, ale cărei atribute sunt: expresivitatea, abordarea multiplelor planuri ideatice şi o reuşită simbioză între varii stiluri şi tendinţe ale genului liric. Cu siguranţă, Daniel Dăian nu se va opri aici! Are toate resursele necesare pentru a-şi contura un destin poetic valoros, pentru a-şi dovedi abilităţile literare, pentru a construi un sistem filosofic special – prin abordare. Dacă până azi, am făcut doar aprecieri rezervate asupra valorii liricii sale, subscriu (acum) afirmaţiilor lui Corneliu Nistorescu. Se poate concluziona că: Azi, aici, acum, s-a născut un nou poet! Acesta este tânărul promitent - profesor şi istoric – Daniel Dăian. 
  
Lansarea va avea loc vineri, 8 iulie 2011, începând cu ora 13.00, la Centrul Cultural "Gheorghe Apostu"din Bacău, strada Crângului, nr. 18 (lângă Insula de agrement). Amfitrioni dl. GEO POPA - Directorul Centrului  
  
Cartea "Arbori de Cristal"a poetului hunedorean Daniel Dăian, apare sub îngrijirea Revistei Armonii Culturale şi a site-ului literar casa Gândului - Cleopatra. VĂ AŞTEPTĂM! 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
Adjud - 16 iunie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eveniment Armonii Culturale: Vineri ( 8 iulie 2011, ora 13.00), la Centrul Cultural “Gheorghe Apostu” din Bacău - Lansare de carte: DANIEL DĂIAN - ARBORI DE CRISTAL (poeme) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 167, Anul I, 16 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!