CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Eva Defeses         Publicat în: Ediţia nr. 818 din 28 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Eva DEFESES - EXPOZIŢIA „TUDOR 1001 BASME ROMÂNEŞTI” LA MADRID
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Centrul Cultural „Agata” din Madrid a avut loc sâmbătă, 23 martie 2013, începând cu ora 19:00, vernisajul expoziţiei „Tudor 1001 Basme Româneşti”. Artistul român Tudor Şerbănescu a expus 16 picturi inspirate din basmele româneşti. Evenimentul a fost organizat de Primăria Madrid.  
 
Tudor Şerbănescu locuieşte în Spania, unde a avut peste 30 de expoziţii. Pe pânzele artistului Tudor Şerbănescu se regăsesc fiinţe magice, personaje cu puteri fantastice, într-o explozie de culori şi forme care vorbesc despre aceeaşi „speranţă nebunească de a ajunge într-o zi la sursa secretă a tuturor tradiţiilor” a lui Mircea Eliade. Teresa Domingo descrie arta lui Tudor Serbanescu ca fiind „vitalistă, o bucurie pentru spectator, care este invitat să participe şi să coopereze.”  
 
Alături de artistul român, la eveniment au participat criticul de artă Antonio Calderon de Jesus, scriitorii Diego Vadillo Lopez şi Hector Martinez Sanz, artiştii Rita Martorell şi Ivan Miedho. Toate persoanele care au luat cuvantul la vernisaj sunt implicate în proiecte de schimb cultural între România şi Spania.  
 
Antonio Calderon de Jesus a realizat un film documentar despre artiştii contemporani din România şi Rita Martorell va expune mai multe picturi la Bucureşti în această toamnă. Diego Vadillo Lopez este autorul cărţii”“La cumpărături în Tzara”, care îl are ca personaj principal pe Tristan Tzara, Hector Martinez Sanz a scris romanul “Mihai şi Veronica”, centrat în jurul figurii lui Mihai Eminescu, iar Ivan Miedho a realizat seria de fotografii „Eminescu”. Ultimii trei au fost premiaţi la Madrid pentru aceste proiecte.  
 
În ultimii trei ani, Tudor Şerbănescu, s-a implicat în activităţi de promovare a culturii şi valorilor româneşti la Madrid, perioadă în care a organizat expoziţii pentru artişti români din Spania şi a promovat scriitori români pentru editurile din Spania.  
 
Eva DEFESES  
Madrid  
25 martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Eva DEFESES - EXPOZIŢIA „TUDOR 1001 BASME ROMÂNEŞTI” LA MADRID / Eva Defeses : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 818, Anul III, 28 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Eva Defeses : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eva Defeses
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!