AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Eugenia Ţarălungă         Publicat în: Ediţia nr. 477 din 21 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

Eugenia ŢARĂLUNGĂ prezintă: INVITAŢIE LA DEZBATERE: „STRATURILE CREAŢIEI LITERARE”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Muzeul Naţional al Literaturii Române, împreună cu Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Institutul de Cercetări în Inteligenţă Artificială al Academiei Române Bucureşti, vă invită să participaţi la dezbaterea:  
 
„Straturile creaţiei literare - scriitori, aplaudaci, forumişti, savanţi, în hăţişul Internet”  
 
care va avea loc joi, 26 aprilie 2012, ora 12:00, în Rotonda 13 a Muzeului Naţional al Literaturii Române, situat la adresa: Bulevardul Dacia Nr.12, sector 1, Bucureşti.  
 
Evenimentul se desfăşoară în cadrul sesiunii ştiinţifice a Consorţiului de Informatizare pentru Limba Română (ConsILR) – Conferinţa „Resurse Lingvistice şi Instrumente pentru Prelucrarea Limbii Române” (26 – 27 aprilie a.c.,  
 
 
Evenimentul prilejuieşte un demers ştiinţific, necesar şi util, întreprins de lingvişti şi informaticieni, deopotrivă, care vor prezenta câteva dintre realizările lor în crearea de tehnologii informatice dedicate cercetării limbii române şi în achiziţia de resurse lingvistice care să ajute aceste cercetări.  
 
Despre evoluţia literaturii române în interacţiunea cu internetul şi influenţele reciproce – creaţie, publicare, difuzare, receptare – vor vorbi reprezentanţi ai editurilor, publicaţiilor electronice sau tipărite în format clasic, bloggeri, dar şi cei care creează, utilizează ori frecventează resurse lingvistice româneşti în mediul virtual. Dezbaterea va aduce în discuţie şi posibile colaborări ale mediului academic cu editurile în vederea constituirii de resurse lingvistice pentru cercetarea limbii române.  
 
Sunt invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, reprezentanţi ai editurilor, scriitori, cercetători şi profesori universitari care lucrează în domeniul lingvisticii computaţionale şi al tehnologiilor de prelucrare a limbajului natural.  
 
Moderatori: Eugenia Ţarălungă, Radu Voinescu, Rodica Zafiu.  
 
Dezbaterea va fi urmată de lansarea celui de al cincilea volum din seria ConsILR, publicat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi de Academia Română.  
 
Sperând că v-am suscitat interesul, vă aşteptăm şi vă asigurăm de aleasa noastră consideraţie. Vă rugăm, totodată, să ne confirmaţi participarea până luni, 23 aprilie, ora 12.00, la adresele de e-mail  
 
 
sau la telefon: 0766 233 621 (Eugenia Ţarălungă)  
 
Cu stimă,  
Lucian Chişu  
Dan P. Cristea  
 
Muzeul National al Literaturii Române  
Facultatea de Informatică Iaşi  
021.2125846, 021.2129652  
0744.839539, 0232.201549  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Eugenia ŢARĂLUNGĂ prezintă: INVITAŢIE LA DEZBATERE: „STRATURILE CREAŢIEI LITERARE” / Eugenia Ţarălungă : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 477, Anul II, 21 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Eugenia Ţarălungă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugenia Ţarălungă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!