CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Stihuri > Cugetare >  


Autor: George Safir         Publicat în: Ediţia nr. 238 din 26 august 2011        Toate Articolele Autorului

Eşti ca o vioară, femeie!

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eşti ca o vioară, femeie!
Când eşti nouă, nu cânţi bine;
Te dezacordezi cam des,
Îţi slăbesc strunele.
Pe măsură ce timpul trece,
Cântecul se ridică la cer;
Îţi înfloreşte sufletul.
Când te învecheşti,
Îngeri se-adună pe corzi,
Dar ce păcat...  
Vei fi scoasă la licitaţie,
Adjudecată de-un ramolit bogat
Şi te va păstra într-un ungher,
Să te mângâie din când în când,
Gelos pe acei virtuozi
Care ţi-au dat strălucire,
Să se laude la prieteni,
La jocul de cărţi,
Câţi bani a dat
Pe tine.  
 
Maestrul  
Lovind cu ciocănelul de lemn, licitatorul se gândi că nu prea merită efortul să-şi piardă timpul cu vechea vioară. Dar continua să o ţină în braţe zâmbind şi strigând:  
- Iată ce licitez eu, oameni buni ! Hai, care este primul? Un dolar… un dolar??... doi??? doi… trei… o dată… de două ori… Mergem spre adjudecare pentru, doar, trei dolari… Însă, chiar atunci, din spatele sălii, un bărbat cu părul cărunt se apropie, luă arcuşul, şterse de praf vioara şi, întinzându-i corzile slăbite, cântă o melodie dulce şi pură, aşa cum ştiu numai îngerii.  
Melodia se opri, iar licitatorul cu o voce joasă şi înceată spuse:  
- Cât licitez eu pentru vechea vioară? O mie de dolari… Cine dă două ??? Aaa!, trei mii… o dată… de două ori… de trei ori, adjudecat!!!  
Oamenii se veseliră, dar unii strigară nedumeriţi:  
- Dar ce i-a schimbat valoarea?  
Dulce, veni şi replica:  
- Atingerea mâinii de maestru!!!  
Şi uite aşa şi omul cu viaţa dezacordată, lovit şi împovărat de păcat este scos ieftin la licitaţie în faţa mulţimii necugetate, precum vioara de care am vorbit;o mizerie de vase, un pahar de vin, un joc şi el merge mai departe… se duce odată şi de două ori, se duce şi este aproape dus, dar vine Maestrul şi mulţimea cea proastă n-o să înţeleagă niciodată cât face un suflet şi ce mult a însemnat atingerea divină a Maestrului! (după o relatare de Myra B. Welch)  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Eşti ca o vioară, femeie! / George Safir : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 238, Anul I, 26 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Safir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Safir
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!