CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Ioan Ciobota         Publicat în: Ediţia nr. 263 din 20 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Eseu - Umbland liber in mijlocul focului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Umbland liber in mijlocul focului 
  
In afara cuptorului de foc, prietenii lui Daniel erau legati, INSA !! in mijlocul cuptorului, in mijlocul focului umblau liber !! 
  
Poate esti la "gura cuptorului"sau ii simti dogoarea in ceafa. 
  
NU-TI FIE TEAMA !! 
  
Cei 3 tovarasi ai lui Daniel au fost eliberati de Dumnezeu ABIA CAND AU FOST ARUNCATI IN FOC !! 
  
IN FOC UMBLAU LIBERI ! 
  
Focul, cuptorul, dezastrul, incercarea, intotdeauna inseamna eliberare !! CRISTOS ESTE PREZENT INAUNTRUL DEZASTRULUI si acolo El preia controlul. 
  
Dar ABIA ACOLO !!  
  
ATENTIE !  
  
ABIA ACOLO, IN MIJLOCUL FOCULUI ! 
  
Acolo El te ia in brate si te dezleaga. 
  
Cuptoarele pot fi de mai multe feluri:  
  
- cuptoare in care ne baga altii sau altceva 
  
- cuptoare in care omul se baga de bunavoie, "ca prostu' ". 
  
Cuptoarele in care ne baga altceva sau altcineva pot fi o boala cumplita, cancer etc, tensiune in familie sot-sotie, parinti-copii sau cu alti membri ai familiei. 
  
Pot fi niste vecini imposibili, niste sefi sau subalterni enervanti etc. 
  
Cuptoarele in care se baga omul de bunavoie pot fi curvie, avort, minciuna, furt, duplicitate, goana dupa bani, afaceri etc. Despre datorii la banci, dobanzi sau somajul de la orizont, sa nu mai vorbim. 
  
Cand Nicolae Steinhard a fost contactat de securitatea comunista pentru a deveni informatorul lor, el l-a intrebat pe tatal sau ce sa faca. 
  
Tatal sau i-a raspuns: "Fiule, faci ce vrei. Dar in functie de alegerea ta vei avea zile linistite si NOPTI INGROZITOARE sau zile ingrozitoare, dar NOPTI LINISTITE." 
  
Cand te bagi singur in cuptor s-ar putea sa ai si ZILE SI NOPTI INGROZITOARE ! 
  
************* 
  
Marele imparat Nebucadnetar construieste un chip de aur de 30 de metri - mai inalt decat un bloc cu 10 etaje !! - si porunceste ca toata lumea sa se inchine acelui chip. 
  
Trei prieteni ai lui Daniel refuza sa se inchine acelui chip. Ei se inchina doar Dumnezeului adevarat, care S-a prezentat pe Sine Insusi in Biblie. 
  
"Atunci Nebucadnetar, maniat si plin de urgie [...] le-a zis: „Inadins oare, Sadrac, Mesac si Abed-Nego, nu slujiti voi dumnezeilor mei, si nu va inchinati chipului din aur pe care l-am inaltat? 
  
[...] daca nu va veti inchina lui, veti fi aruncati pe data in mijlocul unui cuptor aprins! Si care este dumnezeul acela, care va va scoate din mana mea?” 
  
"Sadrac, Mesac si Abed-Nego au raspuns imparatului Nebucadnetar: „Noi n-avem nevoie sa-ti raspundem la cele de mai sus. 
  
Iata, Dumnezeul nostru, caruia ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate. 
  
Si CHIAR DE NU NE VA SCOATE, sa stii, imparate, ca nu vom sluji dumnezeilor tai, si nici nu ne vom inchina chipului din aur pe care l-ai inaltat!” 
  
Aici baietii deja sunt cam obraznici, asa ca: 
  
"Nebucadnetar s-a umplut de manie, si si-a schimbat fata, intorcandu-si privirile impotriva lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego. [...] a poruncit sa incalzeasca de sapte ori mai mult cuptorul, de cum se cadea sa-l incalzeasca. 
  
[...] Apoi a poruncit [...] sa-i arunce in cuptorul aprins. Acesti trei oameni [...] au cazut legati in mijlocul cuptorului aprins." 
  
DE AICI INCEPE ALTA DINTRE MARILE MINUNI ALE ISTORIEI BIBLIEI. 
  
"Atunci imparatul Nebucadnetar s-a inspaimantat, si s-a sculat repede. A luat cuvantul si a zis sfetnicilor sai: „N-am aruncat noi in mijlocul focului trei oameni legati? [...] Ei bine, eu vad PATRU !! oameni umbland slobozi in mijlocul focului, si nevatamati; si CHIPUL CELUI DE-AL PATRULEA SEAMANA CU AL UNUI FIU DE DUMNEZEI !” 
  
Observati? Imparatul trece de la chipul imens de aur, la chipul Celui care are putere asupra focului, de fapt asupra vietii si a mortii. 
  
"Apoi Nebucadnetar s-a apropiat de gura cuptorului aprins, si, luind cuvantul, a zis: „Sadrac, Mesac si Abed-Nego, slujitorii Dumnezeului celui Prea inalt, iesiti afara si veniti incoace!” si Sadrac, Mesac si Abed-Nego au iesit din mijlocul focului. 
  
[...] Focul n-avusese nici o putere asupra trupului acestor oameni, [...] nici perii capului lor nu se pirlisera, hainele le ramasesera neschimbate, si nici macar miros de foc nu se prinsese de ei." 
  
DE AICI SE SCHIMBA TOTUL, DAR ABSOLUT TOTUL ! 
  
"Nebucadnetar a luat cuvantul si a zis: „Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, care a trimis pe ingerul Sau si a izbavit pe slujitorii Sai care s-au increzut in El, au calcat porunca imparatului si si-au dat mai degraba trupurile lor decat sa slujeasca si sa se inchine altui dumnezeu decat Dumnezeului lor! 
  
Iata acum porunca pe care o dau: orice om din orice popor, neam sau limba ar fi, care va vorbi rau de Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, va fi facut bucati si casa lui va fi prefacuta intr-un morman de murdarii, pentru ca... nu este nici un alt dumnezeu, care sa poata izbavi ca El.” 
  
Asadar, datorita credintei de neclintit a celor 3 tineri, marele imparat Nebucadnetar trece de la "chipul de aur"creat de mana omului, la "CHIPUL CELUI [CARE] SEAMANA CU AL UNUI FIU DE DUMNEZEI !" 
  
Nu uita: CRISTOS ESTE PREZENT INAUNTRUL DEZASTRULUI si acolo El preia controlul. 
  
Dar ABIA ACOLO !!  
  
ATENTIE !  
  
ABIA ACOLO, IN MIJLOCUL FOCULUI ! 
  
Acolo El te ia in brate si te dezleaga ! 
  
P.S. S-ar putea sa nu iesi niciodata din cuptor, sau Dumnezeu sa nu te scoata niciodata, dar EL ramane credincios si te elibereaza !  
  
Te vei simti liber CHIAR INAUNTRUL CUPTORULUI !!! 
  
Atunci spune si tu: "CHIAR DE NU NE VA SCOATE"... noi nu vom sluji dumnezeilor acestui pamant. 
  
Insa, daca te-ai bagat singur in cuptor... imi pare rau... 
  
Slavit sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Cristos, prin Duhul Sfant, in veci de veci, amin. 
  
Ioan Ciobota  
  
= www.ioanciobota.worpdress.com =  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eseu - Umbland liber in mijlocul focului / Ioan Ciobota : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 263, Anul I, 20 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ioan Ciobota : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciobota
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!