CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 834 din 13 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Eseu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Eseuri

Partea a II-a

"POEME BILGVE" de GEORGE ROCA

...Fir-ar să fie!

Îmi cer iertare, iubiţi cititori, nu terminai ce avui de spus despre "INSULA FERICIRI" şi vin cu rugămintea... să mă credeţi, nu pe cuvât de onoare , ci pe textul poemului pe care GEORGE-l scrie cu atâta patimă, de care... hai să recunoaştem, cu toţii am gustat din afrodisiaca băutură a tinereţii năvalnice:

"M-am îndrăgostit de buzele tale!

Frumoase, roşii, voluptoase,

aidoma unei piersici altoite cu o cireaşă".

Formidabil!... de unde ştii, dargul meu poet, că aşa am simţit şi eu când înfometat de dragoste năvalnică, atunci, la primii ani ai amorului instantaneu, mă înfruptam din buzele fragedei fecioare Elena (cu care mă urcam în cireş la mama mare Ana, de la Ştirbeşti - bunica după tata) iar ea, când greşam (păcătosul de mine) şi-i lăsam o şuviţă de sânge care se strecura pe dinţii ei sidefii, îmi răspundea cu un potop de sărutări, şi avea ochii presăraţi de mărgăritarele fericirii.

Este nemaiînchipuit de identică idila, ba te bănuiesc de "fraudă sentimentală"... păi acelaşi gust al fructuli "cireşele pietroase din pomul fericirii" aveau "fructul pasiunii" şi mi se părea că atingeam bolta cereului, iar fiinţele noastre se transformau în îngeri; dar cinstit îţi spun, amice, nu mă gândeam că străbunul Adam ar fi păcătuit.

Pe atunci... nici prin gând nu mi-ar fi trecut că IUBIREA ar fi fost o păcătuire a celui îndrăgosti.

Dar cum bine spuneau cei ce se aflau la masa cea de taină, când zarul a fost aruncat, să-i dăm cezarului ce i se cuvine, lui GEORGE, poetul imaginilor iconoclaste ale dragostei etene:

"Când am început să te sărut

gura ta avea gustul fructului pasiunii.

Totul era atât de activ şi real

De parcă doi îngeri

Făceau dragoste pe limba mea.

Atunci am înţeles

de ce a păcătuit Adam!"

Iar ca să nu întind vorba prea mult, când deschideţi filă de carte stropită cu aiasma unor clipe fericite, de care s-a bucurat poetul GEORGE ROCA, să nu uitaţi: poezia este oglinda trăirilor sufleteşti ale autorului, o simfonie ce se aude în permanenţă în liniştea nopţii de taină a unor amintiri dragi.

Şi... dacă vă place GEORGE ROCA, în episodul următor o să-l găsiţi "LA CINEMATOGRAFF" ocazie ce-mi permite să vă anunţ: la www. voican marin ghioroiu, diaspora, veţi găsi fotografii inedite ale celor mai celebri actori.

Iubit prieten, poet de taină al unor clipe minunate, bucură-te că cei ce te preţuiesc, te citesc şi aşteaptă mereu ca tu să le aduci cununi de flori împletite în cuvinte îmuiate în seva diamantului inimii sensibile şi al iubirii eterne.

Cu drag, Marin

 

Referinţă Bibliografică:
Eseu POEME BILIGVE - Partea a II-a / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 834, Anul III, 13 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!