CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Ioan Ciobota         Publicat în: Ediţia nr. 322 din 18 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Eseu - O PROBLEMA DE DUMNEZEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O PROBLEMA DE DUMNEZEI 
  
Atunci cand ne ridicam impotriva pornografiei, homosexualitatii, avorturilor, minciunii, hotiei, curviei, libertatii sexuale totale promovate pe toate canalele, PACATULUI, etc, etc, noi declansam “o problema de dumnezei”. Este ca si cum ii jignim pe cei care se inchina acestor tipuri de "dumnezei" in ce au ei mai "sfant".  
  
............................................ 
  
La imparatul Nebucadnetar (Nabucodonosor) vin cativa dintre functionarii importanti ai imperiului ca sa-i parasca pe cei 3 prieteni ai lui Daniel, cum ca acestia nu asculta porunca data. 
  
Ei ii spun imparatului: 
  
"Ai dat o porunca [...] dupa care, oricine nu se va arunca cu fata la pamant si nu se va inchina (chipului de aur) va fi aruncat in mijlocul unui cuptor aprins. 
  
[...] sunt niste iudei [...] care nu tin seama deloc de tine imparate.  
  
Ei NU SLUJESC DUMNEZEILOR TAI si nu se inchina chipului de aur pe care l-ai inaltat tu!" 
  
Daniel, capitolul 3. 
  
Acesti paratori spun "Ei nu slujesc dumnezeilor tai", cu alte cuvinte "Ei te jignesc in ce ai tu mai sfant". 
  
Metaforic vorbind, cei trei prieteni ai lui Daniel “I-au aruncat manusa lui Dumnezeu” (in sens pozitiv): “Ne scapi sau nu ne scapi? ORICUM noi nu ne vom inchina chipului de aur, ci ne vom inchina doar Tie”. Si El i-a scapat. Nici pana la ei si nici de la ei incoace nu s-a mai consemnat o asemenea interventie a lui Dumnezeu. 
  
Frumusetea extraordinara este ca Dumnezeul nostru, Cel Atotputernic, nu intervine nici la Daniel nici la prietenii lui decat atunci cand numai un Dumnezeu mai putea interveni, si anume: cand cei 3 erau deja in cuptorul de foc si cand Daniel era deja in groapa cu lei. 
  
Chiar marele imparat Nebucadnetar, cel care-i aruncase in cuptorul de foc, el insusi spune dupa aceasta intamplare: “Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, care a trimes pe ingerul Sau si a izbavit pe slujitorii Sai care s-au increzut in El, au calcat porunca imparatului si si-au dat mai degraba trupurile lor decat sa slujeasca si sa se inchine altui dumnezeu decat Dumnezeului lor.” 
  
La martirii din primele secole, Dumnezeu nu mai intervine nici macar atunci cand nu mai exista nici o scapare, ci ii lasa sa fie arsi de vii sau sa fie sfasiati de fiare, sub privirile "fiarelor" din tribune. 
  
Una dintre martirele din primele secole a fost arestata si aruncata in inchisoare in timp ce era insarcinata. A nascut in inchisoare, iar gardienii care o auzeau cum tipa in timpul durerilor nasterii i-au spus: "Asta-i nimic pe langa ce vei suferi in arena".  
  
Raspunsul ei a fost: "Acum sufar eu, pentru ca asa este omeneste, acolo va suferi Altcineva in locul meu." 
  
..................................... 
  
Dumnezeul nostru, Dumnezeul Bibliei se numeste Iehova - "EU SUNT CEL CE SUNT", altfel spus: "Eu sunt cauza care nu am nevoie de cauza, cauza care genereaza orice alta cauza". 
  
Dumnezeii lor se numesc generic "libertatea de exprimare", "dreptul de a alege", "sex", “tu esti cel mai important”, “daca iti place, fa-o”, etc. 
  
S-ar putea sa trecem prin cuptorul "nostru" de foc sau prin groapa "noastra" cu lei... sot, sotie, socri, copii, parinti, vecini, sefi, colegi, frati, surori ... completati d-vs. lista in continuare ...  
  
Sau s-ar putea sa ajungem chiar pe "rug" sau sa fim aruncati la "fiare".  
  
Si totusi, Dumnezeul nostru este acelasi, ieri, azi si in veci. 
  
De aceea bucurati-va pentru ca: 
  
"El suferintele noastre le-a purtat si durerile noastre le-a luat asupra Lui.[...] 
  
El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. 
  
Pedeapsa care ne da pacea, a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti." 
  
Slavit sa fie Dumnezeu Tatal - Iehova, prin Domnul Isus Cristos si prin Duhul Sfant ! 
  
Ioan Ciobota 
  
www.ioanciobota.wordpress.com 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eseu - O PROBLEMA DE DUMNEZEI / Ioan Ciobota : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 322, Anul I, 18 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ioan Ciobota : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciobota
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!