AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1125 din 29 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Enigmatica poezie a lui Carmen SIMION
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Enigmatica poezie a lui Carmen SIMION  

 

Cititorule drag, pregăteşte-te pentru a intra într-o mare enciclopedie sau mai bine zis un labirint poetic, prin care va trebui să te descurci şi să ieşi după ce vei citi ultima creaţie poetică din acest volum al distinsei Carmen SIMION. Fiecare creaţie este o largă dezbatere, cu ascunse înţelegeri filozofice, cu idei cunoscute sau imperceptibile în aparenţă. Acest lucru pune în dificultate cititorul, dar îl motivează pentru a merge mai departe să descopere noile valenţe care au fost integrate în peisajul scrierilor. Enigmatice parcă, anumite creaţii sunt ascunse în spatele unor ecuaţii cu una sau mai multe necunoscute. Acest aspect îl va face pe cititor să fie mult mai atent la citire şi va reveni pentru a descoperi sensul cuvintelor citite. Întâlnim aproape obsesiv cuvintele CÂNT, SPERANŢĂ, DRAGOSTE, VIAŢĂ incluse în majoritatea creaţiilor poetice ale autoarei. Poeta foloseşte cu nonşalanţă cuvântul românesc intraductibil DOR ca pe un fel de paşaport, ce ne poate duce spre tărâmul fericirii veşnice.  

Poezia stă mereu ascunsă după perdele de fum indecente, ce încearcă să ascundă realităţile lumii care ne înconjoară. Amestecul de clasic şi modern este frecvent în creaţiile nonconformiste. Asta însemnând că nu vom avea în permanenţă acel vers clasic, ci un amestec imprevizibil, care de cele mai multe ori te face să meditezi mult mai profund asupra a ceea ce citeşti. Prin iubire poeta reuşeşte să învingă angoasele vieţii cotidiene, astfel găsindu-şi refugiul lângă iubit, pe care îl adoră într-un mod specific, diferit de tot ce o înconjoară. Optimismul este acel mers impetuos spre viaţă, nu retragerea în sine, ci lupta pentru existenţă.  

Folosirea unor termeni specifici meseriilor matematice, se doreşte a familiariza cititorul cu lumea mai puţin cunoscută a tehnologiei aplicate. Elementele religioase devin foarte comune precum raiul, unde se pot deschide porţi pentru toţi pământenii. În acest fel fericirea nu trebuie să fie nicidecum anxioasă, ci trebuie să fie accesibilă nouă tuturor.  

Cititorul va descoperi în creaţiile lui Carmen Simion un etern enigmatic feminin. Fiecare creaţie luată separat reprezintă un careu magic, pe care cititorul este îndemnat să-l dezlege, aducându-i astfel o satisfacţie în plus. Nu doresc să scot în evidenţă anumite creaţii, pentru a nu-i răpi cititorului satisfacţia de a descoperi singur frumuseţile ascunse în aceste creaţii cuprinse în acest prim volum. Sper ca autoarea să-şi continue ascensiunea spre un apogeu cât mai înalt.  

 

Mihai LEONTE membru a Ligii Scriitorilor din România, Filiala Banat Timişoara  

Referinţă Bibliografică:
Enigmatica poezie a lui Carmen SIMION / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1125, Anul IV, 29 ianuarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!