CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Elena Lavinia Niculicea         Publicat în: Ediţia nr. 298 din 25 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Emoţie de toamnă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scriu, privesc afară cum plouă lin ... cerul plânge cu lacrimi de dragoste care cad pe pământul încărcat de dor şi aşteptare. Câţiva stropi rebeli şi obosiţi se lovesc de fereastra mea, întrerupându-mi călătoria de pe tărâmul cuvintelor şi emoţiilor. Simt că Natura vrea să mă facă părtaşă la povestea ei, să mă facă conştientă de prezenţa şi trăirile Sale.  
  
Îmi las creionul să cadă pe foaia de hârtie, părăsesc masa de scris şi ies afară să trăiesc odată cu Natura clipe de veşnicie. Picăturile reci de ploaie îmi ating faţa, înviorându-mă iar vântul mă poartă în plimbarea sa neobosită să descopăr clipele de vis, căutate îndelung de sufletul meu candid. Privesc în zare un stol de păsărele ce par ca nişte pete de smoală aruncate pe pânza unui pictor iscusit. Crăiasa toamnă ne oferă un tablou emoţionant pictat în culori vii şi stacojii. Cerul e încărcat de nori posomorâţi, trândavi şi obosiţi. Soarele stă pitit după această perdea plumburie, probabil odihnindu-se, fiind moleşit de atmosfera de toamnă. Respir intens aerul încărcat de emoţia toamnei. 
  
Frunzele îngălbenite s-au desprins din pomii trişti, vântul hoinar îmbrăţişându-le şi purtându-le în paşi de vals, în dansul ritmic al Naturii. Pământul jilav e acoperit de un covor stacojiu ţesut cu măiestrie din frunze galbene şi ruginii.  
  
Descopăr în mine un covor de alese sentimente ce-mi acoperă inima. Copacii se simt părăsiţi, trăindu-şi demn momentele de singurătate. Simt o stare accentuată de goliciune interioară şi mă alătur copacilor în trăirea clipelor. În aer străbate mirosul viu al ploii. Inspir acest aer şi împreună cu el, clipe pline de energia pământului. Îmi atrage atenţia un stol mare de grauri zgomotoşi ce au tăbărât pe bolta acoperită de viţa de vie. Se înfruptă cu neobrăzare şi bucurie din ciorchinii de strugurii zemoşi, nebăgând în seamă prezenţa mea. În tot aerul răsună sunetul grav al acestor păsări vesele şi răzbate până la mine mirosul adormitor al strugurilor copţi. În apropiere o pereche de gugustuci cu penele ude stau ghemuiţi şi înlănţuiţi, lăsându-se copleşiţi de sentimentul unic al dragostei.  
  
Se aude foşnetul paşilor mei printre frunzele arămii de pe alee. De o parte şi de alta a aleii sunt flori, o multitudine de culori şi miresme îmi încântă simţurile. Frunzele veştejite de melancolie nu şi-au pierdut graţia şi demnitatea în dansul Naturii. Păşesc într-un univers de basm, de nostalgie şi emoţie.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Emoţie de toamnă / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 298, Anul I, 25 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!