CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Civilizatie >  


Autor: Emilia Dănescu         Publicat în: Ediţia nr. 943 din 31 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

Emilia DĂNESCU - GRUP MEDIA SINGUR LA SERBĂRILE REVISTEI VAMA LITERARĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Club Art „Boema 33”, Bucureşti, 18 iulie 2013  
 
Club Art Boema 33 a găzduit Grupul Media Singur şi invitaţii săi, joi, 18 iulie 2013, în cadrul celei de-a 103-a ediţii a Serbărilor Revistei Vama Literară, eveniment iniţiat şi moderat de scriitorul Daniel Vorona. Au fost prezenţi scriitori, poeţi, jurnalişti, oameni de cultură şi artă din Târgovişte, Ploieşti şi Bucureşti.  
 
Grupul Media Singur a fost reprezentat de Ştefan Doru Dăncuş, directorul Editurii Singur, Gabriella Dăncuş, departament financiar-contabil, Mădălina Dăncuş, asistent manager şi Emilia Dănescu, director de comunicare. Printre invitaţi s-au aflat: poetul şi jurnalistul Vali Niţu din Târgovişte, poeta Camelia Iuliana Radu şi cantautorul Dorin Dumitru din Ploieşti, poetul Constantin Mironescu şi scriitorul Mihai Antonescu din Bucureşti. Au participat oameni de cultură şi artă printre care: Marcel Ion Fandarac, Cătălina Drăgulin, Marian Dragomir, Iacob Voichiţoniu, Eugen Avram, Adelina Fleva, Kjersti June, Maria Niculescu, Dan Bodea, Gavrilă Ţiplea.  
 
În deschidere Daniel Vorona îl invită la microfon pe Ştefan Doru Dăncuş pentru a-şi prezenta şi lansa cărţile şi autorii prezenţi. Pentru început este lansat cel mai recent volum de proză „Avocaţii cerului”, Editura Singur, Târgovişte, 2013, autor Ştefan Doru Dăncuş. Urmează Vali Niţu cu volumele de proză scurtă „Propriu-mi carusel” şi „Buzunarul timpului de la piept”, ambele apărute în Editura Singur, Târgovişte, 2013. Citeşte fragmente şi recită câteva poezii din alte volume personale, toate bine primite şi aplaudate de public. Apoi Camelia Iuliana Radu, prezintă volumul de poeme bilingve „Oman”, Editura Karta-Graphic, Ploieşti, 2012. Autoarea citeşte din volum, completată de Marian Dragomir, poet din Ploieşti, ambii făcând parte din Cenaclul Atitudini.  
 
Se întoarce la microfon Ştefan Doru Dăncuş pentru lansarea celor 2 volume din proiectul „O altfel de istorie a literaturii române contemporane”, apărute în Editura Singur, 2013, proiect de o mare anvergură. Enumerăm câţiva autori incluşi în cele 2 volume: Ştefan Dorgoşan, Mihai Antonescu, George Coandă, Andrei Liviu, Vali Niţu, Ştefan Doru Dăncuş, Camelia Iuliana Radu, Emilia Dănescu, Constantin Mironescu, Florin Grigoriu, Dan Şalapa, Anni-Lorei Mainka, Gheorghe Mizgan, Dan Bodea, Rodica Dragomir. Alături de membri ai USR, apar nume mai puţin cunoscute, în asta constând de fapt atributul de „altfel” al istoriei. Fiecare volum conţine 20 de autori, a căror selecţie este făcută de un grup de selecţie şi validată de un juriu. Cu toate acestea, în prefaţa la primul volum Ştefan Doru Dăncuş face următoarea afirmaţie: „Consider că oamenii care apar aici trebuie să discute direct cu iniţiatorul acestuia – iar acela sunt eu. Să nu se poată da vina pe secretară, tehnoredactori, director tehnic, tipografie etc. dacă ceva nu merge bine; spun asta cu atât mai mult cu cât s-ar putea ca acest proiect să fie ultima mea participare la cultura poporului meu. Cât de esenţială va fi – vom afla în curând”. Despre proiect şi despre cele două volume apărute recent face vorbire scriitorul Mihai Antonescu, înscris în ISTORIE în volumul 2. Poeta Emilia Dănescu, inclusă şi ea în proiect, citeşte câteva poezii proprii din cele două volume publicate în Editura Singur în anii 2011 şi 2012, „Zestrea toamnei” şi „Recurs la memoria nopţii”, aducând şi câteva completări referitoare la cele două volume din ISTORIE. Se precizează că proiectul continuă, astfel că vor fi publicate un număr nelimitat de volume, atâtea câte vor fi necesare pentru toţi doritorii de a face parte din acest proiect „altfel”.  
 
Este timpul pentru o cântare, aşa că Eugen Avram urcă pe scenă şi ne dăruieşte două dintre melodiile sale de suflet: „Mi-e dor de tine” şi „Cântec pentru tine”. Urmează Ştefan Doru Dăncuş cu inconfundabila lui voce „altfel”, alăturată chitarei. Aplauze!  
 
Au mai fost invitaţi să recite poeţii Marian Dragomir, Iacob Voichiţoniu, Adelina Fleva şi scriitorul Mihai Antonescu. Recitările au fost presărate cu piese interpretate la chitară şi voce de cantautorul ploieştean Dorin Dumitru, piese din Cenaclul Flacăra, binecunoscute, aplaudate şi acompaniate în cor de publicul spectator.  
 
A fost o seară de iulie excelentă, cu oameni talentaţi şi frumoşi. Membrii Grupului Media Singur mulţumesc gazdelor şi promit că, ori de câte ori drumurile lor vor trece prin Capitală, se vor mai întoarce la „Boema 33” pentru a se îmbucura împreună de poezie, artă şi muzică de calitate.  
-----------------------------------------------------------  
Pentru a viziona mai multe fotografii accesaţi:  
 
Emilia Dănescu  
Grup Media Singur  
iulie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Emilia DĂNESCU - GRUP MEDIA SINGUR LA SERBĂRILE REVISTEI VAMA LITERARĂ / Emilia Dănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 943, Anul III, 31 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Emilia Dănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Dănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!