CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 436 din 11 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Email-ul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Email-ul 
  
Tehnologia acestui secol ţi-a deschis noi metode de a comunica: telefonia mobilă şi internetul. Preferi deja în ultimul timp să trimiţi sau să primeşti veşti prin intermediul sms-urilor şi al email-urilor. 
  
Nu mai ai nevoie de coală albă, stilou şi plic ca să trimiţi o scrisoare şi să aştepţi zile în şir un răspuns. De acum... navighezi pe calea virtuală a mess-urilor şi email-urilor. Câteodată poate eşti emoţionat şi nu poţi rosti anumite cuvinte la telefon, aşa că preferi să foloseşti tastatura calculatorului ca să scrii cuvinte frumoase, rupte din inimă. Şi... îţi convine, de multe ori pari mai plin de curaj înaintea unui monitor, decât în faţa persoanei căreia ai vrea să i le adresezi. Mai mult, ai avantajul de a folosi şi imagini sugestive cu tema pe care vrei să o comunici şi astfel câştigi un atu în plus, întărindu-ţi spusele. 
  
Şi... aşa se nasc zeci de email-uri, devii dependent de ele ca de un drog, le scrii odată cu zecile de gânduri în care dezmierzi persoana iubită. Eşti încântat că prin metoda aceasta i le transmiţi repede, în fiecare zi, însă mai greu este să suporţi starea trădătoare de aşteptare a email-ului de răspuns. Uf... şi câteodată vine aşa greu, te face să stai permanent cu ochii pe căsuţa inbox-ului... te frămânţi în mii de gânduri când răspunsul întârzie. 
  
În aşteptare, evadezi aruncându-ţi privirea peste fereastra inimii şi cauţi să regăseşti dimineaţa aceea în care picăturile de iubire vă răcoreau trupurile înfiebântate de îmbrăţişări. Când pielea răscolită de dragoste îşi lăsa parfumul pe cearşafurile albe de mătase, când umezeaţi visele cu săruturile voastre.  
  
Iarăşi te simţi inspirat să trimiţi un nou email persoanei iubite, ca să-i trezeşti simţurile şi... ca să o obligi cumva să se grăbească cu mesajul de răspuns. Consemnezi cu un clic pe send mesajul şi parcă l-ai compuns din rime acum! Poate pentru că te-a chinuit aşteptarea veştii sale ... Într-un târziu, eşti anunţat de pliculeţul acela din colţul monitorului că a sosit şi îl citeşti cu sufletul la gură. Îl reciteşti pentru a descoperi acele frunze de nufăr ce stau pitite dincolo de cuvinte şi pe care trebuie să le culegi, ca să întipăreşti pe ele următorul tău email de dragoste. 
  
Devenind parte din tine, calea virtuală te acaparează în fiecare zi, ore în şir, este preferata ta. Dacă la serviciu nu lucrezi cu un calculator, aştepţi nerăbdător să ajungi în liniştea căminului şi să navighezi momente bune prin deliciile internetului. 
  
Foloseşti trimiterea email-urilor şi pentru a face diverse anunţuri, pentru a-ţi felicita prietenii, a comunica cu rudele de la distanţă sau pentru a obţine un job. Însă cel mai mult preferi să trimiţi prin intermediul său şoaptele tale de iubire, persoanei dragi. Colecţionezi cu plăcere aceste lucruri mărunte, aceste dulci nimicuri pe care i le scrii de zeci de ori într-o zi prin mesaje şi care dau un parfum special relaţiei voastre. Le scoţi din sacul uriaş al inimii, pe care deja l-ai burduşit de note înalte cu mai mulţi timpi. Le retrimiţi prin mail şi simţi cum radiezi de fericire cu fiecare retrăire a lor. Iubirea nu cunoaşte limite, te încarcă cu energia sa continuu şi nu-şi pierde din intensitate. Din contră, parcă mai mult înfloreşte. Topeşte orice barieră cu zâmbetul său unic! 
  
În fiecare zi preferi să aşezi pulbere strălucitoare peste comunicarea virtuală cu iubirea şi continui să o strângi în buretele sufletului, să o absorbi.  
  
Calculatorul a devenit cel mai fidel prieten al tău.  
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Email-ul / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 436, Anul II, 11 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!