CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Camelia Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 439 din 14 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Elixirul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Privea fotografiile cu ochii plini de lacrimi. Timpul era necruţător. Mâinile descărnate de ani tremurau uşor, amintirile o năpădeau dureros. Iubirea nu scăzuse în intensitate, sentimentele pentru el erau la fel de puternice ca în tinereţe. Nimic nu se schimbase. Se aşeză în balansoar sleită de puteri.  
Nemurirea i-l răpise cu mulţi ani în urmă, când tinereţea încă-şi cerea drepturile. Fiecare zi era o povară, doar fructul iubirii lor, copilul, îi dăduse putere, să reziste fără el.  
Băiatul semăna atât de mult cu tatăl său. Ochii...erau identici.  
Singură în mansarda rece plină cu lucruri vechi şi aduceri aminte, destinul o transporta în anii tinereţii, în braţele bărbatului care a rămas unica ei dragoste.  
Viaţa era crudă. Suferinţa săpase urme adânci pe pielea ei.  
Ploaia răpăia furioasă, biciuind fereastra...sublinia starea sa sufletească.  
Privirea i-se îndreptă spre sticluţa mică de pe masă. Lichidul roşu ii amintea de sângele ce alerga prin corpul obosit. Degetele lungi, uscăţive, au apucat şovăielnic micul recipient misterios.  
Pendula ticăia regulat, monoton, nepăsătoare la trăirile bătrânei.  
Şi-a făcut curaj, a dus la gură licoarea sorbind cu încredere până la ultimul strop. Încăperea se învârtea în jurul ei, s-a prăbuşit fără simţire...noaptea era la zenit.  
Un tunel întunecat se forma în jurul ei. Deschizând ochii, observă că totul era schimbat. Camera cu draperii grele de culoarea rubinului accentua nefirescul locului iluminat difuz de lumânări mari, albe.  
Era ameţită. Capul îi vâjâia ca o furtună furioasă. Se ridică, greu îşi găsi echilibrul. Se sprijini de măsuţa plină de farduri, privind în oglinda ovală. Delira ori avea febră, altfel nu-şi explica imaginea reflectată. Şi-a pipăit obrajii, faţa...corpul, rochia de purpură...Ceva nu era în regulă cu medicamentul.  
Femeia din oglindă nu avea mai mult de treizeci de ani. Privea dezorientată în jur, conştientul lucra febril. Totul era la fel ca-n vremurile demult apuse.  
Băuse elixirul tinereţii...n-a crezut în spusele vrăjitoarei. Ea doar sperase, să scape de durere şi dor.  
Un glas bărbătesc se auzi dincolo de uşa grea din stejar...M.Joseph...  
Inima îi bătea în piept ca o tobă, nu se putea mişca. Dimensiunile existenţei forţau limitele timpului...A deschis gura, să răspundă dar nici un sunet nu s-a făcut auzit. Se lăsă moale pe recamier încercând, să respire. Vocea insista...leşină.  
Cineva vorbea cu ea. Îngrijorat, o bătea uşor pe obraz. Privirea i-se limpezi cu greu, chipul ce stătea îngrijorat deasupra ei, era cel aşteptat şi dorit în anii grei ce trecuseră. Cu degete nesigure îi atinse obrazul smead..  
." Tu eşti?"  
Bărbatul nu ştia ce se întâmplă, ea zăcuse fără cunoştinţă ore întregi. Era disperat, să nu o piardă.  
"Da iubito"!  
Nu suporta, s-o vadă plângând. O adora, tristeţea ei o resimţea şi el. Îl privea atât de insistent, măsurându-l, părea că-l vede pentru prima oara! Nu mai conta nimic. Era sănătoasa. Nu ştia, ce s-ar întampla, dacă ceva rău se petrecea cu ea.  
Femeia îl cuprinse cu braţele şi-l strânse puternic.  
"Ce dor mi-a fost de tine! Nici nu ştii!"  
O sărută pe tâmplă, tandreţea lui o învăluia ca şoapta uşoară iscată de primul impuls amoros.  
Nicăieri nu se simţea mai ocrotită sau în siguranţă decât acolo.  
"Nu te voi părăsi niciodată.Tu eşti pulsul inimii, rostul existenţei mele!"perdeaua genelor umbrea privirea lui magnetica!  
"Oh, Doamne, iţi mulţumesc!"ridică o rugă în gând.  
Îi era teamă, să nu fie halucinaţie sau vreo festă a destinului, adică realitatea să-şi ceară drepturile.  
O ajută să se ridice. O sprijini de umărul lui. Nu încetase nici o clipă să o dorească deşi vremea trecuse. Sentimentul era la fel de viu şi incitant ca la prima întâlnire. O conduse în grădina plină cu flori din spatele castelului, ţinând-o strâns lângă el. Un trandafir roşu catifelat îşi făcu simţită prezenţa în corsajul rochiei ... sărutul lui pasional îi topea simţurile...  
Nimic nu era mai presus ca dragostea lor! El se lăsă în genunchi, la picioarele ei. Emoţionată, i-se alătură. Dacă era posibil, ca barierele realităţii să fie depăşite, atunci cu siguranţă asta se întâmpla cu ei.  
Îmbrătişarea lui plină de afecţiune înflăcărată şi împlinirea neobosită a speranţei ei de a-l reîntâlni, se îngemănau în împletirea trupului cu sufletul si iubirea devenea explozia din care a fost creată lumea.  
... speranţa, credinţa...infinitul....bărbatul şi femeia...  
 
***  
 
-Mamă..mamă ... ce se întâmplă?  
Copilul..băiatul lor..devenise un bărbat matur şi chipeş.  
“..Îţi seamănă atât de bine..”  
-Fiul meu drag! i-a atins fruntea cu buzele arse.  
-Ce faci aici, eram îngrijorat?  
-A venit timpul să plec..tatăl tău mă aşteaptă..întinse mâna spre ceva imaginar.  
Nu era nimeni cu ei în mansardă.  
-Mamă..ce-ai făcut? Ce era în sticlă?  
-Nu fi supărat..sunt fericită, el m-aşteaptă..  
Fiul îi sărută mâinile tremurânde, cu lacrimi în ochi:  
-Ce-ai băut? De ce?  
-Elixirul vieţii...a şoptit cu glas stins. Pleoapele s-au închis peste ultima fărâmă de lume, în vreme ce sufletul trecea graniţa spre nemărginire.  
 
Camelia Constantin  
 
2011  
 
Referinţă Bibliografică:
Elixirul / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 439, Anul II, 14 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!