CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Elisabeta Iosif         Publicat în: Ediţia nr. 422 din 26 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Elisabeta IOSIF - DIMINEAŢA POEŢILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Dimineaţa poeţilor” - întâlnirea din ajunul Mărţişorului 
  
„În fărâmiturile rămase dintr-un foarte îndepărtat banchet al zeilor, 
  
sărbătoarea este în acelaşi timp punte, buclă şi vârtej”  
  
Constantin Noica 
  
O sărbătoare a însemnat şi această reuniune a scriitorilor Filialei Bucureşti a Ligii Scriitorilor Români spre sfârşitul lunii februarie a acestui an, 2012, după o iarna viforoasă, năstruşnică, de numai trei săptămâni, într-o zi cu mult soare şi de renaştere a primăverii.  
  
Şnurul roşu-alb, considerat şi o „funie a anului”, împletind cele două anotimpuri, iarna-vara, simbolizează şi tradiţiile Dochiei, belşugul şi frumuseţea, oferirea lui fiind un dar pentru sănătate: 
  
„Te leg prin alb, mereu, cu inocenţa mea,/  
  
Dezleg prin roşu, de deochi, mereu o stea,/  
  
Pe fruntea ta. În Martie îţi strâng din jur,/ 
  
Dorinţa şi ardoarea mea.  
  
Şi-a zilelor din şnur...” 
  
(Elisabeta Iosif). 
  
„Primăvară - ger şi ghiocei/ 
  
zâmbet pe frunză verde/  
  
abur în aer.  
  
Muguri – geamăt de muguri/ 
  
rouă cu ochi luminoşi/ 
  
berze pe ape” 
  
(Viorel Gongu) .  
  
Aşadar, un dar şi o sărbătoare a însemnat şi recitalul poeţilor bucureşteni prezenţi la această reuniune literară (Ana Maria Bălaş, Ştefan Lucian Mureşanu, Elis Râpeanu, Viorel Gongu, Elisabeta Iosif, Vasilica Ilie, Constantin Stroe), poeme onorate cu momente muzicale alcătuite de pianista-poetă, Maria Calleya.  
  
Această „Dimineaţă a poeţilor” este, de fapt, o continuitate a unui „Proiect cultural”, început în 2011 cu concursul Bibliotecii Municipale Sadoveanu din Bucureşti, a tinerilor şi profesorilor Colegiului Naţional de Muzică George Enescu, a studenţilor Universităţii Hyperion şi a revistei Art aut. În anul 2012 acest proiect – program se va dezvolta într-o manifestare culturală intitulată „Confluenţe”, dorindu-se o îmbinare a poeziei cu muzica şi arta. 
  
Elisabeta IOSIF 
  
Preşedinte LSR Bucureşti 
  
26 februarie, 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Elisabeta IOSIF - DIMINEAŢA POEŢILOR / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 422, Anul II, 26 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!