AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Elisabeta Iosif         Publicat în: Ediţia nr. 1244 din 28 mai 2014        Toate Articolele Autorului

28 mai 2014 - La Cenaclul Cetatea lui Bucur din Bucureşti
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Vasilica Ilie  

Jurnalul unei zile, la sfârşit de primăvară

Prima jumătate de zi a fost închisă şi chiar eram îngrijorată că o să plouă când am plecat de-acasă, în oraş, să mă întâlnesc cu prietena mea de pe facebook, Maria Roibu, poetă de origine română, cu rezidenţă în Olanda. De fapt, stabilisem să ne întâlnim ieri (marţi, 27 mai), dar lucrurile au luat o altă întorsătură, dat fiind programul lor încărcat, ca şi cum Dumnezeu aşa a aranjat lucrurile, să ne întâlnim astăzi, 28 mai, la ora zece şi un sfert (în faţă la McDonald's din Piaţa Romană) când eu mergeam la Cenaclul „Cetatea lui Bucur” din Bucureşti, moderatoare, poeta Elisabeta Iosif, care se ţine o dată pe lună, la Biblioteca Metropolitană. Am întrebat-o pe Maria (când mi-a dat telefon şi a decalat întâlnirea noastră) dacă vrea să participe la această activitate literară având în vedere că noi ne întâlneam doar să ne cunoaştem şi să facem schimb de cărţi. A fost încântată şi mi-a spus că vine însoţită de partenerul ei de viaţă, Claudiu Şarpe, muzician. Bineînţeles că am fost de acord, gândindu-mă că poezia se îmbină foarte bine cu muzica. Iubitul Mariei ne-a acompaniat la pian cât timp am citit din creaţiile noastre şi, ca bonus, ne-a cântat o melodie în limba spaniolă pe versurile Mariei.
Cei doi s-au adaptat foarte repede în grupul nostru literar, ajutaţi de atmosfera de aici. Maria a prezentat cartea şi naşterea ei. Volumul „Mirage" este un volum scris la „două mâini”, adică: jumătate reprezintă poeme scrise în limba română de Maria Roibu şi traduse în catalană de poetul Pere Besso iar cealaltă jumătate, poeme scrise de Pere Besso în catalană şi traduse de Maria Roibu în limba română. Claudiu Şarpe a vorbit despre muzică şi a fost foarte amabil să ne acompanieze la pian când, fiecare, a citit din creaţiile sale. Au citit pe rând: Maria Roibu, Elisabeta Iosif, Delia Stăniloiu, Doina Bârcă (ea ne-a cântat şi un cântec de muzică populară acompaniată la pian de Claudiu Şarpe), Elis Râpeanu, care ne-a cântat o doină fără acompaniament şi ne-a recitat două poezii, una dintre ele dedicată sieşi, cu ocazia apropiatei zile aniversare (împlineşte onorabila vârstă de 75 de ani), Mariana Nicolescu , Cornel Balaban şi eu. Atmosfera a fost caldă, de prietenie: s-a vorbit liber, s-au schimbat adrese de e-mail, telefoane, s-au făcut fotografii şi, bineînţeles, planuri de viitor, astfel că cei doi au fost adoptaţi de grup şi invitaţi să mai participe şi altădată la cenaclu, eventual să pregătim lansări de carte, comune. Poeta Elis Râpeanu a încheiat şedinţa de cenaclu cu câteva epigrame, ea fiind o bună specialistă în a scrie acest gen literar.
Când am ieşit de la cenaclu ieşise soarele, o adevărată zi de vară cu raze dogoritoare. Am plecat încântaţi, luîndu-ne la revedere unii, de la alţii; eu cu Maria şi Claudiu mergând la o terasă unde am stat la un pahar de vorbă, am făcut schimb de cărţi şi autografe şi ne-am făcut planuri pentru alte întâlniri. A fost o zi minunată, unde a excelat o atmosferă de prietenie, voioşie şi armonie. Mă bucur sincer că v-am întâlnit, Maria şi Claudiu! Vă mai aştept în Bucureşti!  

Referinţă Bibliografică:
28 mai 2014 - La Cenaclul Cetatea lui Bucur din Bucureşti / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1244, Anul IV, 28 mai 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!