CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Elisabeta Iosif         Publicat în: Ediţia nr. 595 din 17 august 2012        Toate Articolele Autorului

ELISABETA IOSF
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DESCULŢ PRIN CETATE  
Apollo apăru în uşa filozofului, desculţ, cu o ţinută bizară şi cu un arc de argint pe umăr.  
- De ce ai venit fără liră?  
- Am rătăcit-o. Am locuit şase zile într-un curcubeu, încercând să-i demontez culorile şi să le armonizez cu sunetul lirei…  
- Ce idee năstruşnică! Numai pictorii îl fac să fluture pe pânză…  
- Poeţii nu-l anină de vers?  
- Iar tu, prinzi curcubeie la miezul nopţii şi le transformi în sunete?  
- Mai mult. M-am aşezat în curcubeu să cânt şi sunetele Lirei deveneau false… Ca să aflu de ce, m-am mutat în curcubeu..  
- Mizând pe faptul că eşti Zeul Lumină?  
- Mai întâi ascultă-mă, filozofule. Culorile sale străfulgeră de plăcerea luminii şi cântă la atingere. Le-am acompaniat, desfăcându-le pe culori.  
- De ce eşti desculţ? Un zeu desculţ?  
- Am plătit cu sandalele, … „cazarea” în curcubeu.  
- Te iau şi desculţ prin cetate…  
Filozoful îl invită într-un fel de Academie, care avea acele mari grădini de „Lyceum”, ca ale lui Socrate, conducându-l în parcuri, în biblioteci, pe stradă…  
- Eşti ca un Apostol, filozofule! Omenii îţi ascultă poveţele, poveştile…Aş spune, că eşti un spirit imposibil de cuprins cu mintea, precum adâncul oceanului. Te percep suspendat între apele tăcute ale mării… Şi totuşi…  
- Se pare că ne asemănăm. Tu pluteşti, în loc să mergi, ademenind cu un cântec universul, ca o sirenă, din dorinţa de a vedea lumea…  
- Totul este iluzie! Şi totuşi, fără efortul meu artistic… Desculţ sau nu, eu veghez. Altfel, Planeta s-ar opri din rotaţia ei.  
- Elisabeta IOSIF  
Referinţă Bibliografică:
ELISABETA IOSF DESCULŢ PRIN CETATE proză scurtă / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 595, Anul II, 17 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!