CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  Eliberarea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E ceva timp de când m-am retras în singurătatea inimii mele. Priveam lucrurile şi oamenii, dimineţile împodobite cu roua cerului, amiezile şi înserările, în tăcere ... Era ca şi cum aş fi pierdut cuvintele cu care să exprim stările şi sentimentele ce mă încercau în acele clipe. Căutam cuvintele pe care altădată, cu atâta uşurinţă, le foloseam şi care aveau curgerea limpede a unui izvor de munte. Acum, însă, cuvintele erau de negăsit. Şi asta, poate, că n-aveam cui le împărtăşi şi cine să mă asculte sau cine să mă întrebe...  
  
Într-o dimineaţă, parfumul teiului, strecurat în dormitorul meu, m-a trezit învăluindu-mă într-o îmbrăţişare catifelată, maternă, pe care n-o mai simţisem până atunci. Sufletul îmi vibra ca o coardă de liră. Zeci de cuvinte doreau să iasă la iveală, pentru că se treziseră din amorţire. Întâlnirea sufletului meu cu sufletul tău a dezlegat cuvintele ca printr-o vrajă... A fost destul s-ascult muzica sufletului tău, ca vorbele adormite atâţia ani şi atâtea anotimpuri, să înceapă a cânta cu glasuri de îngeri, intonând cântecele dorului prea mult ferecat. Cuvintele au început să se aranjeze frumos în scurte eseuri despre tărâmuri de poveste sau despre legende ce urmează a fi trăite... Poveşti frumoase despre uimirea fericită a sufletelor care se caută şi se întâlnesc. Până când, pe nesimţite, aşa cum se deschid florile, mângâierile, duioşia şi blândeţea au deschis închisoarea cuvintelor, lăsându-le să zboare ...  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Eliberarea / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 397, Anul II, 01 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!