AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 807 din 17 martie 2013        Toate Articolele Autorului

ELEVUL-SCRIITOR GEORGE NICOLAE STROIA IMPLINESTE 13 ANI .LA MULTI ANI !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Azi, 17 martie, îl aniversăm pe copilul-scriitor GEORGE NICOLAE STROIA, la împlinirea frumoasei vârste de 13 ani.  

 

Data şi locul naşterii: 17 martie 2000 în oraşul Adjud, judeţul Vrancea.  

Ocupaţia: Elev în clasa a VI-a, Şcoala cu clasele I-VIII „Mareşal Alexandru Averescu” – Municipiul Adjud.  

Activitate literară:  

Debut – decembrie 2011, cu proza scurtă „Pădurea vrăjită” pe revista online Confluenţe Româneşti, Bucureşti;  

Premii şi distincţii câştigate: Premiul I la secţiunea proză a Concursului Naţional de Creaţie Literară BOGDANIA – Focşani, 2012; Premiul I la secţiunea proză a Concursului Naţional ”Visul” – Orăştie 2012, cu volumul Anotimpul Viselor, Ed. Anamarol, Bucureşti, 2012; Diplomă de merit din partea Ligii Scriitorilor din România, pentru volumul de debut „Anotimpul viselor”.  

Cărţi publicate:Anotimpul viselor” – Ed. Anamarol, Bucureşti, 2012  

În pregătire volumele: „Nu trăi, aşa cum îţi este scris” (proză scurtă) şi „Cuburi de lumină” (poeme-eseu).  

MESAJE SI URARI (se pot transmite pe e-mail : geocosynus@gmail.com,dar si pe aceasta pagina ,de pe facebook .-.Atentie,fetelor, e-mail-ul este al... scriitorului Gheorghe A.Stroia,tatal lui George Nicolae !) :  

Să-ţi fie calea presărată cu bucurii şi importante realizări, cât mai multe scrieri literare şi spor la învăţătură! LA MULŢI ANI, GEORGE NICOLAE STROIA!  

***  

Gîbu Ana Maria :  

La multi ani, George! Succes si inspiratie!  
(@ Ana Maria ,multumim pentru urare,felicitari pentru creatiile tale,si tu esti un copil talentat,te asteptam la Rev. Armonii Culturale !-MM )  

***FELIZ CUMPLEAÑOS !!!  

(Marin Mihai -España,red.Rev. Armonii Culturale)  

http://www.youtube.com/watch?v=tznBgIGSi98  

***  

Gheorghe Parlea · Barlad :  

La multi ani, George, şi din partea anonimului învăţător de la Mirosloveşti! Pe cei care nu te cunosc (încă) îi atenţionez că de poetul-copil George Nicolae Stroia, categoric, vor auzi frecvent, în contextul zborului său către „...orizonturi întregi/ uneori întunecate” (G. Stroia), precum e însăşi viaţa. George ne dă garanţia înălţării sale apoteotice spre zările cele senine, cele care pot fi atinse de aripile îngerilor care-i veghează evoluţia pământească. În această perspectivă luminată de resorturi interioare, avem certitudinea că vor investi, ca şi până acum, educaţia oferită de mediul său familial, ştiindu-se că George aparţine unei familii în care părinţii săi coexistă în armonia şi fascinaţia Cuvântului ales. Avem, aşadar, în cazul lui George, catalizatorii care vor grăbit „chimia” aceasta a devenirii – a metamorfozei poetice. Felicitări, deci, şi distinşilor părinţi!  

***Georgeta Resteman :  

(update 19 martie-La mulţi ani, copil frumos şi bun! Iertare pentru întârziere... dar mă voi revanşa, promit! Să ai mereu ochii strălucitori şi sufletul plin de lumină, să fii sănătos şi să realizezi tot ce îti propui, iar peniţa ta să alunece mereu în slujba CUVÂNTULUI cu aceeaşi dăruire şi insipraţie! Succes, copile drag şi împliniri! Salutări dragi părinţilor şi frăţiorului mai mic! Vă pup şi vă iubesc!.INVITATIE :Miercuri, 20 martie 2013, la ora 13,00 Biblioteca Metropolitană Bucureşti găzduieşte lansarea cărţii „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE”, apărută la Editura Anamarol, Bucureşti, decembrie 2012 – prima carte despre insula Afroditei scrisă de către o româncă,Georgeta Minodora Resteman. (Marin Mihai).......  
 
*** Burde VictorAlba Iulia
Din toată inima, LA MULŢI ANI, cu sănătate, fericire şi împliniri sufleteşti, dragă George, alături de minunaţii tăi părinţi!  
****  
 

Potrivit Revistei Armonii Culturale,iată ce spun cei mari despre scrierile micului scriitor vrâncean – prin vârstă, bineînţeles! :  

***  

Când un copil îşi pune, încă din prima pagină a cărţii, o întrebare matură – “Cine sunt eu?” – şi când capeţi o detaliere poetică neaşteptată, frizând nu atât idei şi noţiuni din astrofizica elementară, dar şi din filosofia şi etica vieţii moderne, îţi dai imediat seama că nu este vorba de un simplu teribilism, ci de o căutare firească şi de un răspuns sincer lansat pe portative lirice de mare rezonanţă, care vin de la un creator aparte.  

Povestirile foarte tânărului scriitor vrâncean ne impresionează prin maturitatea cu care au fost gândite dar şi prin alternarea secvenţelor, animate de frumoase şi clasice fantezii infantile, însă nicidecum naive. Autorul s-a adresat în primul rând copiilor, cu prioritate cititorilor de vârsta lui. Acest adevăr a fost scos în evidenţă şi de cei ce au făcut aprecieri critice pe marginea prezentului volum.  

La reuşita tehnică a acestei cărţi au contribuit şi frumoasele ilustraţii făcute de mama autorului, profesoara Maricica Stroia. Citind şi alte lucrări valoroase ale micului scriitor şi auzind şi despre planurile lui ambiţioase de viitor, am curajul să afirm că ne aflăm în faţa unei mari speranţe a literaturii române din această perioadă de debut a noului mileniu iar urările noastre de succes deplin în continuare trebuie înţelese ca fiind mai mult decât nişte simple cuvinte de încurajare.  

acad. prof. Cristian Petru Bălan - Glen Ellyn, Chicago  

scriitor, muzicolog, pictor, membru ARA, USR  

***  

Se ştie că, din totdeauna, copilăria a fost anotimpul viselor. Ce poate fi mai frumos decât un vis împlinit? Şi iarăşi se ştie că, visele din copilărie au şansă de izbândă. Ne-o mărturiseşte şi un copil talentat şi perspicace, George Nicolae Stroia, al cărui vis – acela de a scrie o carte – s-a împlinit, în chip minunat.  

Aceste poveşti sunt scrise pe azur. Sunt scrise cu vată din nori, cu colţuri de steluţe argintii, cu secera lunii. E drept că l-au mai ajutat şi niscaiva îngeri, apăruţi din senin, care-l îndemnau să zboare mai departe cu închipuirea. Harul narativ al tânărului autor George Nicolae Stroia este cu totul ieşit din comun. El povesteşte curgător, folosindu-se de mijloace artistice deosebite, aventurile celor trei tineri plecaţi ca să dezlege ţinutul lor de blestemul Primăverii.  

E foarte emoţionant cum acest copil de 12 ani reuşeşte să pătrundă în universul micilor vietăţi cu o putere şi o imaginaţie nemaipomenită şi apoi, ştie să relateze ceea ce a trăit acolo. Este cunoscut cum copiii ştiu să se transpună în poveste şi devin ei înşişi personaje. Nici nu ai putea să-ţi închipui că aceste poveşti sunt scrise de un copilandru. Puterea de pătrundere în universul poveştii este atât de mare încât parcă te transfigurezi şi tu şi aterizezi în acel basm. Acesta este un har pe care, nu toţi scriitorii maturi îl au.  

Morala de la finalul cărţii este una foarte utilă multor oameni: “Întotdeauna şi-a adus aminte că oamenii trebuie apreciaţi pentru calităţile lor şi că cel mai mare act de cruzime este acela de a le distruge încredea în ei înşişi”.  

 

Cezarina Adamescu  

Agero Stuttgart, membră a USR  

 

 

***  

O frunte înaltă, doi ochi albaştri, visători, ce se pierd în depărtare… Iată prima impresie pe care ţi-o lasă figura lui George Nicolae Stroia. După lectura primei poveşti, am dorit imediat să o citesc pe următoarea şi tot aşa, până la ultima.  

M-a surprins îndeosebi la George Nicolae Stroia, în vârstă de 12 ani, o imaginaţie debordantă, o mare puritate şi frumuseţe sufletească dar şi o adevărată măiestrie în a conduce firul unei poveşti, cu momente de suspans şi încântare.  

Un real talent în plină ascensiune, dublat de o formaţie literară, bazată pe o vastă lectură. Anotimpul viselor este o carte cu poveşti care se adresează celor mici, dar mai ales persoanelor mature care au uitat lumea minunată a Copilăriei.  

prof. Virginia Popescu – Ploieşti  

poet, prozator, critic literar şi traducător  

 

***  

Indiferent de vârstă, ce poate fi mai plăcut decât să adormi transpus în lumea poveştilor, înconjurat de personajele lumii de basm! Alunecarea de la real la fantastic creează o stare de vis, aşa cum bine a intuit autorul subliniind această valoare a poveştilor şi prin titlul, bine inspirat, al acestui volum – “Anotimpul viselor“.  

Închei, încălecând şi eu pe o şa, dacă tot suntem în lumea fantasticului. Şi în această lume a basmului şi a poveştilor, unde totul se termină în modul cel mai fericit, să fie şi numele meu amintit ca printre cei care au scris despre prima carte a marelui scriitor al acelor ani, scriitor de recunoaştere internaţională, George Nicolae Stroia, aşa cum îl zăresc prin timp şi aşa cum îi doresc din preaplinul inimii.  

 

Elena Buică – Buni  

Toronto, Canada  

***  

Am rămas surprins plăcut, citind cartea “Anotimpul Viselor“, de frumuseţea adevărurilor şi sufletelor eroilor din fiecare poveste a acestei cărţi. De fapt, ele scot în evidenţă însăşi frumuseţea sufletească a tânărului autor, George Nicolae Stroia. Deşi atât de tânăr, încă un copil, acesta dovedeşte certe calităţi de narator, prin redarea curată şi clară a acţiunii, reuşind să captiveze cititorul şi să-l poarte în interiorul acesteia.  

Am înţeles, citind data de naştere a tânărului talent, că este născut sub “Zodia peştilor”. Nici nu se putea altfel… Cei născuţi în această zodie sunt predestinaţi să îndrăgească şi să-şi dedice viaţa, artei şi frumosului! Aceasta îmi întăreşte convingerea că, sub îndrumarea atentă a familiei sale (dedicată şi ea cuvântului scris şi artei, în general), tânărul, dar talentatul George Nicolae Stroia, va deveni într-un timp relativ scurt, un nume care va avea cu siguranţă ceva de spus, în lumea minunată a cuvintelor scrise cu sufletul şi inima, pe fila de carte, spre încântarea cititorilor de toate vârstele.  

Îi doresc acestui tânăr talent, mult noroc în viaţă şi fie ca muza sub care s-a născut, în Zodia Peştilor, să nu-l părăsească niciodată!  

Victor Burde – Alba Iulia  

Poet, publicist  

 

***  

Scriitorii în lume sunt precum pomii înfloriţi primăvara în livezi; roadele lor nu se văd, ci se simt şi se bănuiesc, încă din PrimaVară a vieţii fiecăruia dintre ei. Acum şi aici, mlădiţele lui proaspăt ivite se pregătesc pentru lunga îmbrăţişare cu lumina, vervă unui anotimp îngemănat cu aşteptările înaltelor vârste ale Copilăriei, ale Speranţei…  

… George Nicolae Stroia moşteneşte din familie „Bogăţia Sufletului”, de aici evadând cu firave aripi de rouă spre „Anotimpul Viselor” – poveşti care încă de această treaptă de văratice zări se întrevăd a fi nemuritoare; vrem sau nu, acest Mini-scriitor, ca vârstă, trebuie scris cu majuscule şi să i se dea spre veşnicire Muntele de talent ce i se cuvine.  

Scriitorii nu au vârste, nici stele, nici grade spre a-i servi onoruri, ci au Har primit de la Dumnezeu, spre împlinirea celor mai nobile ţeluri ale vieţii, spre a da lumii aripile care-i lipsesc. Scriitorii sunt precum – în Toamnă – livezile pline de rod, gata de a deschide alte şi alte guri de izvoare, spre şi dinspre uşile pururi pecetluite de taine ale eternităţii.  

Vasile Sevastre Ghican – Tecuci  

Poet, prozator, critic literar  

 

***  

Elevul George-Nicolae Stroia a publicat în anul 2011 interesante poveşti în reviste de literatură din ţară şi din diaspora românească. În acest an a fost cuprins cu trei frumoase poveşti în Antologia universală „Comori de vise” scoasă la cunoscuta Editură „Armonii Culturale” din municipiul Adjud. Am citit cu mare plăcere poveştile şi basmele scrise de acest minunat copil, eminent la învăţătură şi cu mare talent de povestitor. Doar lumea copiilor răspândeşte inocenţa, zâmbetul, candoarea şi speranţa, rămânând în lumea viselor şi trăirilor magice.  

George Stroia are o imaginaţie bogată, cultivă binele şi frumosul. Navighează pe corabia viitorului cu personaje de basm – în mod deosebit: împăraţi, regi, prinţi şi prinţese dar şi păsări şi animale deosebite – şi dornic de aventură.  

Toate poveştile şi basmele se citesc cu ”sufletul la gură” adunând din ele multe învăţăminte pentru viaţă. La George Nicolae Stroia toate personajele sunt pozitive, prin luptă cinstită reuşind să învingă întotdeauna răul, să îngenuncheze forţele întunericului. Tânărul autor merită toată dragostea şi aprecierile cititorilor. Vă recomand o carte scrisă cu talent şi cu multă iubire pentru copii şi părinţi.  

Ionel Marin – Focşani  

Poet, prozator, publicist  

 

***  

Poveştile fascinează la orice vârstă. Dar, şi mai fascinant este să descoperi că au un autor de doar…12 ani! Aflat încă pe tărâmul de basm, în ANOTIMPUL VISELOR , George Nicolae Stroia împarte cu generozitate din darul proaspăt primit, celor de vârsta lui, şi nu numai. Păstrând copilul bine dozat în suflet, ne întoarcem de nenumărate ori cu gândul la acea vreme, demult apusă… Şi, nemaigăsind puntea, furată de timp, încercăm să construim alta prin: versuri, poveşti, amintiri, reuşind astfel să accedem, să comunicăm cu ea, reinventând într-un fel, copilul din noi.  

Iată că George Nicolae Stroia, cu BOGĂŢIA SUFLETULUI din ÎMPĂRĂŢIA IUBIRII, la numai 12 ani, plin de sensibilitate şi imaginaţie, promite o tolbă nesecată de poveşti, spre marea bucurie a cititorilor, fapt certificat de talentul şi vârsta de debut!  

Felicitări micului… mare povestitor, ce stăpâneşte cu maturitate firul poveştilor, introducând cititorul în miezul lor, purtându-l alături de personajele însufleţite cu atâta măiestrie! De asemenea, felicitări părinţilor, care i-au transferat din talentul dumnealor, punându-i încă de la naştere acea “pietricică magică”, asemenea personajului Ianis, din povestea care dă şi titlul cărţii. În concluzie: o familie de creatori ai frumosului! – călătorind prin… ANOTIMPUL VISELOR.  

Geta Mocanu – Galaţi  

scriitor, editor  

 

***  

Ce frumos este să găseşti visători în rândul copiilor din ziua de azi! Am numai cuvinte de laudă pentru tânărul George Nicolae Stroia, mai ales pentru că este un visător. Am citit “Blestemul Primăverii” şi am rămas plăcut surprinsă de poveste şi personaje – o legendă nouă cu un suflu nou! Povestirea “Grija mamei” reflectă unul dintre cele mai puternice sentimente umane – dragostea maternă. Personaje fermecate luptă pentru bine pe paginile volumului “Anotimpul viselor”, magia le înconjoară, iar bunătatea le oferă puteri nebănuite. Şi ce poate fi mai frumos decât să visezi în “Împărăţia Iubirii”?  

Tânărul nostru scriitor evidenţiază cu litere îngroşate la sfârşitul poveştii “Puterea timpului” un lucru desăvârşit: „Până şi Timpul poate fi oprit în loc, prin puterea curată a sufletului!” Îl felicit cu mare căldură şi prietenie pe George Nicolae Stroia pentru talentul lui deosebit de a povesti, cu speranţa că ne va oferi şi alte poveşti pe viitor. Literatura română are nevoie de astfel de tineri care să se valorifice şi să crească!  

Aga Lucia-Selenity – Braşov  

Prozator  

 

***  

Pusă în vârful peniţei care picură „scăpărări de cuvânt şi minte” pe ogorul nedesţelenit de sensuri şi încă sterp al paginii de caiet, şcolarul imberb din Ţara Cutremurelor (îl numesc astfel pe cel „dintr-a şasea, banca de la fereastra Nemărginirii şi Fantasmelor”, precocele şi talentatul meu tiz George-Nicolae şi, spre mândria lui şi Stroia, din Adjud-ul României!) ţâşneşte parcă din stânca crăpată de zguduiri apocaliptice – precum un „mic prinţ” indigen, cu moft întârziat şi pus pe/în basme - pentru a-şi „deşărta” desagii doldora de întâmplări nemaivăzute, pentru a da misterelor şi miracolelor un nume, o însuşire şi o întrebuinţare fiinţelor, o rânduială şi un rost faptelor, folosind spre comparaţie oglinda spartă a unei realităţi cenuşii, nu prea onorantă şi care „deranjează” ca specie raţională, de mult prea multe ori labilă (în sentimente) şi fragilă, fizic…  

prof. George Nicolae PodişorRucăr, Argeş  

poet, prozator, jurnalist  

 

 

***  

Anotimpul viselor” mi-a prilejuit, după mulţi ani, reîntoarcerea într-o lume a miracolului şi a miraculosului. Tânărul autor, George Nicolae Stroia, reuşeşte, folosind mijloacele specifice povestirii, să introducă cititorul într-o atmosferă de basm, acolo unde, în cele din urmă, în bătălia dintre Bine şi Rău, învingător iese, întotdeauna, Binele. Un mănunchi de întâmplări, o suită de personaje fantastice, izvorâte din fantezia juvenilă a autorului, dovedesc o surprinzătoare maturitate a condeiului la o vârstă atât de fragedă.  

Bogăţia vocabularului, uşurinţa cu care mânuieşte „verbul” limbii române fac din George Nicolae Stroia un demn urmaş al marilor creatori de literatură pentru copii din spaţiul cultural românesc, şi nu numai.  

Anotimpul viselor” este, în ultimă instanţă, o mărturie a talentului cu care a fost înzestrat George Nicolae Stroia, talent dublat de o sensibilitate aparte şi de un stăruitor exerciţiu de lectură şi de autoperfecţionare.  

Cornel C. Costea – Cluj-Napoca  

Poet, eseist, prozator  

 

***  

Cu talentul său de scriitor autentic, George Nicolae Stroia brodează pe canavaua poveştilor sale cu firul de Lumină al Iubirii Divine, iubirea universului macro şi microcosmic, precum şi iubirea aproapelui exprimată prin întrajutorarea celor slabi şi neputincioşi, ajunşi la necaz.  

Cine scrie cu acest fir de aur este un scriitor mare, ale cărui opere sunt citite şi îndrăgite de cititori. De aceea îndrăznesc a crede că George Nicolae Stroia va ajunge un Andersen al românilor. Îl rog pe Bunul Dumnezeu să-mi binecuvânteze îndrăzneala.  

Năstase Marin – Galaţi  

Scriitor, critic literar şi de artă  

 

 

***  

Şirul basmelor lui George continuă cu alte şi alte întâmplări, rânduite frumos, cum frumos este sufleţelul autorului, în încercarea lui de a reda cu maturitatea unui om în toată firea, fapte-învăţăminte care se aşează, piatră cu piatră, în fundamentarea caracterului viitorilor adevăraţi oameni, într-o societate cangrenată de boli grave, al căror leac stă, în primul rând în educaţie, bună creştere şi respect faţă de sine şi faţă de semenii noştri. Cu încântarea lecturii acestei cărţi, las mai departe Măriei Sale Cititorul, fie el tânăr sau la deplină maturitate plăcerea de a-şi umple sufletul visând alături de autor la anotimpul visurilor sale.  

George Nicolae Stroia, ferice de părinţii ce te-au zămislit cu dragoste de carte, de slovă şi de condei, pe care îi felicit din toată inima pentru educaţia ce ţi-au dat-o şi grija ce-ţi poartă, ei înşişi iubitori şi mânuitori ai Cuvântului Rege! Felicitări dragi, copile cu suflet de aur, şi mult, foarte mult succes pe drumul pe care ai pornit! Sunt convinsă că nu peste mult timp vom avea bucuria să mai auzim de tine, şi vom auzi, cu siguranţă, numai de bine!  

Georgeta Resteman - Limassol, Cipru  

Poet, exeget şi publicist  

 

***  

Ai un manuscris cu poveşti sub ochi. Descoperi vârsta autorului – 12 ani. Dacă nu eşti fanul aventurilor SF, primul impuls e să cârcoteşti: „Fanteziile unui copil ce stă toată ziulica la televizor, pe canalele cu desene animate, de unde a luat ca model pentru poveştile sale roboţi super-sofisticaţi şi oameni cu priviri de laser, nave cu viteză hiper-luminice, câmpuri de bătălii inter-galactice etc.” Parcurgi cu neîncredere prima povestire, apoi a doua, a treia… şi nici nu-ţi dai seama când cu vădit regret ajungi la ultima pagină, la ultimul cuvânt. Strângi la piept mănunchiul de coli ca pe ceva drag şi scump de care nici nu mai ştiai că-ţi lipseşte – copilăria, un fragment al ei, cu ale sale poveşti unde protagoniştii sunt: împăraţi şi prinţi, zâne şi vrăjitoare, gângănii, păsări şi animale, firul de iarbă, copacul, pădurea…  

Ca scriitor, nu mi-am încercat pana în acest domeniu, bănuindu-mă că nu am suficientă sensibilitate, imaginaţie şi, de ce nu, talent. Citind cele nouă frumoase poveşti, autorul George Nicolae Stroia mi-a înlăturat orice îndoială – rămân doar cititor de poveşti! O concesie fac totuşi – dacă va scrie cu acelaşi har poveşti cu roboţi i le voi citi, sunt sigur, cu aceeaşi uimire.  

Ion Lazăr da Coza – Tulnici, Vrancea  

Poet, prozator  

 

 

***  

Copiii de vârsta lui se joacă, George-Nicolae creează. Copiii de vârsta lui se-mprietenesc mai greu cu lectura suplimentară, preferând orice altceva în detrimentul evoluţiei lor, iar George-Nicolae scrie pentru ei, dar cel mai mult pentru sufletul său.  

Un copil cu privire pătrunzătoare şi iscoditoare, cu gândurile ordonate şi orientate spre actul creativ, un copil care încearcă prin munca sa să-şi facă mulţi prieteni.  

Poveştile lui te duc cu gândul la copilărie, aducând, prin conţinut, din aroma celor de odinioară şi pun în valoare gândul bun împletit cu faptele care conduc spre victorie.  

Crescut în spiritul adevărului creştin, George face adesea trimitere spre ceea ce e de folos omului: bogăţia sufletului. Doar o inimă plină de iubire dezgheaţă relaţiile încrâncenate ale oamenilor: acolo unde e inima ta, acolo e şi casa ta! Desenele, parte componentă a poveştilor, dau culoare şi viaţă acestora, determinându-te să zăboveşti mai mult asupra lor.  

Fără a face o analiză în parte a scrierilor, este lesne de observat că George „aruncă” în luptă elemente ale binelui şi răului, lăsând ca faptele personajelor să vorbească. Întunericul învins de lumină, răutatea împrăştiată de bunătate, ura topită de iubire – acestea la un loc mă fac să cred că literatura pentru copii este pe mâini bune. Sunt convinsă că timpul îl va şlefui chiar şi pe micul autor, aşa cum îi stă bine unei pietre de valoare, iar prin arta cuvântului, scrierile lui vor transforma, poate, iluziile oamenilor în fire de realitate.  

Felicitări pentru curajul şi puterea de-a pătrunde în mirajul cuvântului ale cărui feţe sunt multe şi alunecoase!  

Angela Burtea – Brăila  

scriitoare  

 

***  

Eu cred că tu, dragă George Nicolae Stroia, ai venit pe lumea asta nu din întâmplare, ci dintr-o mare dragoste a părinţilor. Oglindindu-se în ochii tăi albaştri precum adâncul mărilor, părinţii tăi şi buneii te-au alintat cu cele mai alese şi mai frumoase vorbe şi te-au adormit înşirându-ţi multe poveşti de leac pentru suflet. De aceea foloseşti cuvintele cu atâta uşurinţă în poveştile pe care le-ai ales pentru cartea Anotimpul viselor – o carte care va fi cu siguranţă bine-venită pentru cititorii care te vor descoperi. Povestea poate fi leac pentru sufletul oricui. Sufletele oamenilor care citesc poveşti seamănă cu sufletele copiilor. Îmi vine în minte o întâmplare pe care mi-a spus-o o profesoară de limbă română. La un examen de susţinere a unui grad didactic, o colegă a domniei sale a tras un bilet pe care scria „Locul basmului românesc în literatură”. Pentru că nu a reuşit să abordeze subiectul, profesoara respectivă a cerut scuze profesorilor examinatori, precizând că a trecut de vârsta când se citesc poveşti. Cu binecunoscuta-i condescendenţă, ilustrul profesor Al. Husar a precizat: « Ce păcat… »  

Cartea Anotimpul viselor beneficiază şi de o ilustraţie frumoasă care sporeşte interesul cititorului şi o face mai atrăgătoare. Cred că această carte poate fi şi un interesant material didactic pentru dascălii care modelează sufletele celor mici, acele suflete curate şi doritoare de bine şi de adevăr, în vremuri în care părinţii sunt tot mai ocupaţi, iar timpul afectat copiilor se tot împuţinează.  

Cu toată bucuria, îl felicităm pe autor, o felicităm şi pe doamna Maricica Stroia pentru frumoasele ilustraţii, iar Editurii ANAMAROL îi urăm să aibă cât mai mulţi condeieri ca George Nicolae Stroia.  

Veronica Oşorheian - Alba Iulia  

Poetă, prozatoare  

 

***  

Poveştile lui George Nicolae Stroia din „Anotimpul Viselor” prezintă garanţia esenţei creativ – artistice, un întreg reuşit într-o carte destinată copiilor, şi nu numai. Ea ar trebuie să fie la îndemâna oricărui părinte şi să constituie o modalitate inedită de a-şi apropia copiii de mirajul lecturii. Utilitatea sa va fi dovedită în educarea şi formarea celor mici, spre însănătoşirea morală a societăţii româneşti actuale şi viitoare.  

Ştefan Radu Muşat – Bucureşti  

Scriitor  

 

Câteva date autobiografice George Nicolae Stroia  

 

Data şi locul naşterii: 17 martie 2000 în oraşul Adjud, judeţul Vrancea.  

Ocupaţia: Elev în clasa a VI-a, Şcoala cu clasele I-VIII „Mareşal Alexandru Averescu” – Municipiul Adjud.  

Activitate literară:  

Debut – decembrie 2011, cu proza scurtă „Pădurea vrăjită” pe revista online Confluenţe Româneşti, Bucureşti;  

Premii şi distincţii câştigate: Premiul I la secţiunea proză a Concursului Naţional de Creaţie Literară BOGDANIA – Focşani, 2012; Premiul I la secţiunea proză a Concursului Naţional ”Visul” – Orăştie 2012, cu volumul Anotimpul Viselor, Ed. Anamarol, Bucureşti, 2012; Diplomă de merit din partea Ligii Scriitorilor din România, pentru volumul de debut „Anotimpul viselor”.  

Cărţi publicate:Anotimpul viselor” – Ed. Anamarol, Bucureşti, 2012  

În pregătire volumele: „Nu trăi, aşa cum îţi este scris” (proză scurtă) şi „Cuburi de lumină” (poeme-eseu).  

Colaborare cu reviste literare şi culturale:  

Din ţară: Confluenţe Literare, Armonii Culturale, Cărticică Românească de Copii, Elena Toma – Club XXL (Piteşti), Constelaţii Diamantine, Boema Literară, Moldova Literară, Climate Literare; Revista Preţul Cuvintelor, revista Curcubeu, ş.a.  

Din diaspora: Pro Litera, Prodiaspora (Germania), Observatorul (Canada), New York Magazin, Aşii Români, Universul Românesc.  

Prezent în antologii:  

Antologia universală COMORI DE VISE – Poveşti, povestiri, amintiri – 2012 (Europa, Canada, SUA).  

Referinţă Bibliografică:
ELEVUL-SCRIITOR GEORGE NICOLAE STROIA IMPLINESTE 13 ANI .LA MULTI ANI ! / Mihai Marin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 807, Anul III, 17 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!