AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Omagiu >  


Autor: Elena Buică         Publicat în: Ediţia nr. 954 din 11 august 2013        Toate Articolele Autorului

Elena BUICĂ - RÂNDURI IEŞITE DIN ADÂNCUL INIMII

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Doamnei Ligya Diaconescu  
 
De ziua de naştere a doamnei Ligya Diaconescu, 14 iulie, nu am putut trimite nici un rând de felicitare, fiind prinsă în vârtejul frumuseţilor minunatului Las Vegas. O fac acum cu aceste rânduri ieşite din adâncul inimii care să ţină loc de felicitare.  
 
Când în universul nostru bulversat de atâtea trăiri dureroase, tulburătoare şi lipsite de lumina viitorului apar din loc în loc şi oameni-făclie care aduc cu sine lumina şi căldura vindecătoare de trup şi suflet, trebuie să ne plecăm fruntea. Diversitatea umană este fără margini, toţi ştim asta, dar mai ştim şi faptul că cei buni îşi ocupă locul cuvenit în lume în mod modest, cu bunăcuviinţă şi respect pentru semenii lor, în timp ce nonvalorile, asemenea tinichelelor goale, nu numai că fac zgomot asurzitor, dar ies în frunte, pun mâna pe putere şi calcă în picioare toate valorile moştenite din vechime, fie umane, fie materiale, fie culturale, ca să nu mai vorbim de cele morale, fiindcă lor nu le scapă nimic. De aceea, când întâlnim oameni remarcabili prin ţinuta lor, să nu uităm că ei trebuie scoşi la lumină.  
 
Am mai scris despre asemenea personalităţi, dar astazi m-am oprit la chipul doamnei Ligya Diaconescu. Îmi este prietenă, la fel ca şi Andrada, fiica dumneaei, dar din multul respect ce i-l port, mă adresez cu apelativul doamna, fiindcă în adevăratul sens al cuvântului este o doamnă. Uneori îmi pare că e trimisă de Maica Domnului pe pământ ca să ajute pe cei în nevoie. Profund religioasă, prin tot ce face, parcă îşi cheamă semenii la lumina liturghiei. A fost plămădită parcă numai din bunătate şi dăruire şi a fost înzestrată cu puterea de a schimba în bine situaţii grele ale semenilor care s-au bucurat de intervenţiile sale. Unde a pus domnia sa mâna, a pus şi Dumnezeu mila. Dar pe langă aceste daruri vindecătoare ale suferinţelor trupeşti, Dumnezeu a înzestrat-o şi cu darul vindecării şi alinării sufletelor aflate în situaţii tulburi şi grele. Când Domnul ne trimite crucea pe care trebuie să ne-o ducem, ne trimite şi câte o alinare care ne iese în cale ca cea întruchipată de doamna Ligya Diaconescu. Prietenia caldă cu care te învăluie este, ea singură, o mângâiere binefăcătoare. Am simţit asta de nenumărate ori. Cunoscându-şi darurile cu care a fost înzestrată şi le-a perfecţionat urmând cursuri de tratament Reiki, chiar de la el de acasă, in Tibet.  
 
Apropiindu-mă de pragul celor 80 de ani de viaţă, s-au apropiat de mine şi unele suferinţe, căci nimeni nu este ferit de ele. Sănătatea tinereţilor a rămas în urmă de la o vreme şi chiar dacă tinereţea ne mai trimite câte o undă de adiere în suflet, nu mai soseşte cu darurile toate. Când norii s-au adunat peste mine şi au început durerile de reumatism să se înteţească, distanţa de şapte mii de kilometri dintre Toronto şi România a dispărut ca prin vrajă prin măestria tratamentului Reiki. E ştiut că nu te vindeci de reumatism, dar mori cu el, cum este o zicală din bătrâni, dar faptul că se ameliorează durerile acute, tot înseamnă mare lucru, nu e totuna cum traversezi prin anii senectuţii ducând suferinţe mai mari sau totuşi tolerabile. O durere severă de la genunchiul drept a dat înapoi în România, vara aceasta, când am simţit căldura emanată de mâinile prietenei mele în timpul tratamentului la care a adăugat şi căldura sa sufletească. În câteva rânduri, tensiunea mi s-a ridicat de era să ajungă în înaltul cerului cu mine cu tot, dar de fiecare dată, tratamentul Reiki şi-a făcut efectul, ajutând medicamentele pe care le luam în continuare. Nu am renunţat nici la doctorii canadieni, deşi în câteva rânduri au ridicat din umeri. Într-o vreme m-a încercat şi o formă de depresie, căci viaţa nu este numai o cărare presărată cu trandafiri fără spini. Spinii din suflet, tot tratamentul Reiki i-a scos.  
 
Dar doamna Ligya Diaconescu, mai are şi alte daruri. Înzestrată şi cu inteligenţă, cu talent literar, cu pricepere şi voinţă, cu o putere de muncă asemenea căutătorilor de aur, toate scoase la lumină prin revista sa, „Starpress International”, prin organizarea unor concursuri literare, prin editarea mai multor antologii în câteva limbi de circulaţie internaţională, prin nenumărate activităţi culturale la nivelul ţării noastre, dar şi pe plan internaţional, domnia sa a căutat aurul curat al limbii şi literaturii române, sprijind scriitorii, ajutându-i să se formeze cu noi valori care la rândul lor să ridice la mai mari înaăţimi cultura şi valorile limbii române moştenite din bătrâni. Să mai spun că o parte din bucuria şi satisfaţia zilelor de acum, mi se datorează faptului că am făcut şi eu parte din aceste remarcabile realizări ale domniei sale? Apropiindu-mă de final, nu îmi vine să fac nicio încheiere acestor rânduri, fiindcă ştiu că ele vor urma, cu siguranţă...  
-----------------------------------------------------  
P.S. Era cât pe aici să dau dovadă de ingratitudine şi să uit să amintesc ceva foarte important. Toate intervenţiile sale au fost făcute din prea plinul inimii. Banii nu au încăput în spaţiul prieteniei noastre.  
 
Elena BUICĂ  
Toronto-Canada  
august 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Elena BUICĂ - RÂNDURI IEŞITE DIN ADÂNCUL INIMII / Elena Buică : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 954, Anul III, 11 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Elena Buică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Buică
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!