CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Daniela Lăcrămioara Capotă         Publicat în: Ediţia nr. 764 din 02 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

Ele, neştiutele
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Atunci când mă hotărăsc să pornesc la un drum al scrisului, am o obişnuintă, întâi aleg titlul. Niciodată nu scriu textul ca apoi să mă decid la ceea ce s-ar potrivi să-l reprezinte, e ca atunci când desfaci o pungă, întâi dezlipeşti hârtia, răstorni conţinutul, la început uşor, urmând ca apoi acesta să se reverse. E o ordine. E ceva care curge, ca o pungă de zahăr într-o măsura pentru o prăjitură. 
  
,,Ele'' sunt o parte din oamenii pe care îi cunosc. 
  
Drumul lor începe dimineaţa când îşi desenează o urmă de ruj, privindu-se într-un colţ de oglindă, aşteptând o zi. Poate nu ca cea de ieri. Indiferent de vârstă câteodată merg cu o inimă şchiopătând, încălţată doar cu un pantof de cenuşăreasă. Aşteptând cele două cuvinte.  
  
Pentru o lungă perioadă de timp viaţa lor se desfăşoară în două puncte în care îşi îndeplinesc obligaţiile într-o rutină. 
  
Uneori se strecoară ca umbrele prin vieţile celorlalţi, nelăsându-i să uite o urmă de cărţi, caiete, haine risipite prin colţuri, prinzând într-un târziu contur când mâinile devin aspre, iar pielea a căpătat o geografie cu forme de relief adânci. Până atunci viaţa lor a învăţat o singură figură de stil, enumeraţia: zile, nopţi, ore nedormite, a trecut febra, a trecut examenul, s-a căsătorit, a devenit părinte, toate. Dar pentru mama el a rămas tot copilul.  
  
Ele sunt cele care îşi deformează linia vieţii şi o transformă în perna pe care se odihnesc ceilalţi, sperând să nu împartă mai târziu o singurătate. Există posibilitatea ca peste ani să fie uitate pentru cineva cu o piele fără geometrii , dar chiar şi atunci în tot zbuciumul ascuns al sufletului aşteaptă o întoarcere.  
  
Ele, neştiutele ...  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ele, neştiutele / Daniela Lăcrămioara Capotă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 764, Anul III, 02 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Daniela Lăcrămioara Capotă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Lăcrămioara Capotă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!