CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Aspiratii >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 9 din 09 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Editorial de primavara
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Am păşit în anotimpul primăverii. Cel puţin cu numele, fiindcă dacă ne uităm la timpul mohorât ce se încăpăţânează să rămână afară, am putea crede că mai este până când verdele crud al vieţii va birui cenuşiul iernii. 

Dar fiindcă totuşi am trecut în prima lună a primăverii, gândul nostru se îndreaptă în primul rând către ziua mărţişorului, care deja a trecut, precum şi către ziua femeii, adică 8 martie. Simţămintele unui bărbat sunt destul de confuze şi de încurcate când ajungem în această perioadă a anului pornind de la mărţişoarele pe care te chinui să le găseşti, având o continuă îndoială asupra efectului pe care îl vor provoca, până la cumpărarea florilor ce trebuie să fie oferite, cel puţin de două ori în luna martie. 

Dacă însă până la  urmă rezolvăm cumva această problemă, totuşi mai rămâne ceva de soluţionat. Cel puţin pentru noi, bărbaţii. Oare în anul care s-a scurs, de la trecutul mărţişor, am reuşit sau nu să progresăm asupra viziunii pe care o avem, ca să nu spun a atitudinii pe care o manifestăm, faţă de cele care ne sunt mame, soţii, iubite sau pur şi simplu colege în trăirea vieţii de zi cu zi? 

Ziua femeii nu a fost stabilită într-un mod arbitrar. Dacă ar fi existat suficientă apreciere a celor ce sunt femei, atunci nu ar fi existat nevoia de a sublinia încă o dată faptul că există astfel de fiinţe în preajma noastră, care merită, măcar o dată pe an, o atenţie mai specială. Nu-i aşa? 

Nu este oare adevărat, fie vorba între noi bărbaţii, că ne este deseori greu, ca să nu spun aproape imposibil, să vedem în femeile de lângă noi ceva mai mult decât o slujitoare în casă, o sclavă la locul de muncă, sau pur şi simplu un „sex toy” aflat la dispoziţia noastră? Nu este adevărat că dincolo de înfăţişare, ne este greu să distingem că de fapt avem de-a face cu un semen al nostru, practic la fel ca noi, având aceleaşi sensibilităţi, ba poate chiar mai accentuate, aceleaşi capacităţi de a gândi şi de a acţiona, precum şi altele în felul acesta? 

Să nu fiu înţeles greşit şi blamat. Nu aparţin mişcării feministe şi nici nu am trecut „de partea cealaltă”, dar cred că esenţa zilei femeii constă pe de o parte în corectarea imaginii greşite pe care bărbaţii o au, şi deopotrivă în restaurarea imaginii defavorabile pe care multe dintre femei o au despre sine şi despre ceea ce sunt cu adevărat. 

Adică, ziua femeii ar trebui să ne conducă la ceea ce stă scris în Sfânta Scriptură, unde se spune că „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său: l-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască”. Aşadar, noţiunea de „om” înglobează atât pe bărbaţi, cât şi pe femei. 

Dar fiindcă scriu un editorial, nu aş dori să nu punctez în spiritul celebrării zilelor dedicate femeii, includ atât 1, cât şi 8 martie, câteva noutăţi legate de publicaţia electronică pe care o aveţi în faţă: „Conexiuni Creştine Contemporane”. 

Pentru a veni în ajutorul potenţialilor vizitatori, am segmentat prima pagină conform rubricilor din limba română, fiindcă deocamdată publicaţia a rămas în graniţele spaţiului autohton. Totuşi, aş dori să vă recomand în special secţiunea Dezvoltare si Regenerare, unde am inclus două articole ce continuă seria celor destinate restaurării imaginii de sine. 

Este vorba despre A sta in fata oglinzii vietii şi "Eu sunt cu tine!". De ce le menţionez într-un mod deosebit? Ei bine, fiindcă din acest moment doresc să schimb puţin modul în care doresc să continue această publicaţie. 

După cum se poate observa, publicaţia nu are un caracter confesional, dorind să se adreseze unui număr cât mai mare de persoane. Pe de altă parte, publicaţia are un caracter preponderent laic, oferind ocazia schimbului de experienţă spirituală între oamenii care nu „trăiesc” din teologie. 

Prin urmare, adresez chemarea celor care vor citi aceste rânduri, să ne ajute în dezvoltarea acestei publicaţii, fie că este vorba de experienţe spirituale deosebite, pe care puteţi să ni le trimiteţi, eseuri, articole sau orice altceva pe această temă, fie în postarea de materiale pe site, fiindcă în momentul de faţă suntem copleşiţi de sarcini mult prea mari distribuite la mult prea puţini. 

Dacă doriţi să răspundeţi acestei chemări, o puteţi face la adresa connex2008@gmail.com şi cu siguranţă că veţi avea o experienţă de neuitat. 

Până atunci, vă dorim o primăvară plăcută şi multă, deosebit de multă, binecuvântare de la Creatorul nostru şi Dumnezeul nostru!

Şi nu în ultimul rând, dedic acest editorial fiecărei femei ce mă înconjoară, începând cu cea care îmi este soţie, prietenă, iubită şi cel mai apropiat semen dintre toţi cei care există pe pământ.
 

Cu bine şi vă aşteptăm să reveniţi, 

Octavian Lupu
  

  

  

  

Referinţă Bibliografică:
Editorial de primavara / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 9, Anul I, 09 ianuarie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!