Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Impact > Aspiratii >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 6 din 06 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Editorial de mai sau ganduri despre cunoastere si devenire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Venirea lunii mai aduce după sine un gen de melancolie a primăverii, ce îţi dă speranţa unui nou început. De multe ori ajungem să fim atât de prinşi în roata vieţii de zi cu zi, încât uităm de lumea ce există în jurul nostru, şi de ce nu, de întregul univers.  
 
Angrenaţi într-un stil de viaţă productiv şi consumist ajungem să uităm clipa pe care tocmai o traversăm şi să ignorăm ansamblul existenţei în mijlocul căreia trăim. Să fie acesta un semn al evoluţiei către o societate superioară? Sau tocmai invers, adică avansăm material dar pierdem tot mai mult componenta spirituală, ce dă sens tuturor lucrurilor?  
 
Tocmai de aceea, am căutat să provoc trezirea facultăţilor înalte ale cugetării, aşternând câteva „Gânduri despre cunoaştere şi devenire”, în sensul unor meditaţii fără început şi fără de sfârşit, aşa cum este universul, şi cum poate ar trebui să fie şi viaţa noastră.  
 
Octavian Lupu  
 
Conexiuni Creştine Contemporane  
 
Gânduri despre cunoaştere şi devenire  
 
Când răsăritul zorilor de zi se revarsă peste faţa întregului pământ, speranţa înnoirii vieţii se revarsă în inima celui care înţelege marele adevăr al puterii infinite ce a creat întregul univers.  
 
Ce este viaţa? Ce ar putea da un sens pe înţelesul nostru acestui cuvânt magic, magnific şi atotcuprinzător? Fiindcă dacă nu ar exista viaţă, atunci nu ar mai fi gând şi nimic nu ar mai putea contempla necuprinsul universului.  
 
Ce este cunoaşterea? Doar o sumă de informaţii adunate sporadic din loc în loc? Nicidecum. Cunoaşterea înseamnă totul, iar ea presupune existenţa vieţii. Viaţa este cunoaştere. Cunoaşterea este viaţă în cel mai deplin înţeles al cuvântului.  
 
Şi a trăi şi a cunoaşte înseamnă de fapt să fii asemenea Creatorului întregului univers, să te bucuri de bucuria Sa, să vibrezi de vibraţia inimii Sale, să contempli urma paşilor Săi prin univers şi să Îl urmezi în nesfârşita aventură a cunoaşterii.  
 
Şi a cunoaşte înseamnă de fapt să te cunoşti tot mai mult în ceea ce eşti şi ceea ce devii cu fiecare clipă care trece, să uiţi trecutul şi să te îmbraci în mantia viitorului ce devine prezent în curgerea nesfârşită a timpului.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Editorial de mai sau ganduri despre cunoastere si devenire / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 6, Anul I, 06 ianuarie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!