CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Aspiratii >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 10 din 10 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Editorial de aprilie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sărbătorile pascale tocmai au trecut. Primăvara se pare că va veni şi pe la noi. Însă eternele griji şi dezamăgiri nu au dispărut. Criza economică se desfăşoară în voie, iar resursele pe care le avem sunt tot mai puţine.... Să ne mai putem bucura de frumuseţea naturii? Să mai rămână ceva din amintirea evenimentului învierii Domnului Hristos?  
 
Depinde. Pentru unii sărbătorile au fost doar un pretext de a mai uita de necaz. Pentru alţii, doar a şi le reaminti mai bine, date fiind circumstanţele defavorabile prin care trece economia românească. Dar pentru alţii, poate puţini la număr, a fost ocazia de a strânge mai multă energie spirituală şi motivaţie pentru a merge mai departe.  
 
Cum aceasta? Cum poţi să strângi motivaţie interioară când totul în jur pare că se clatină? Cum poţi să ai o atitudine pozitivă, când lucrurile în jur par a merge într-o direcţie opusă dorinţelor fireşti care le ai?  
 
Simplu. Atunci când reuşeşti să distingi forţa „Cuvântului”, când acesta îşi face o cale sigură în inima ta, atunci reuşeşti să treci peste orice fel de obstacole, indiferent de natura lor. Puterea „Cuvântului” este mai mare decât vă puteţi da seama. Doar cei care au gustat din ea înţeleg cu adevărat modul în care „Cuvântul” ne poate transforma viaţa.  
 
Dar la ce „Cuvânt” mă refer astfel? La ceea ce auzim neîncetat la televizor şi radio? La ceea ce citim de regulă în presă sau pe Internet? Da, şi acela este un „cuvânt”, dar cel mai adesea demoralizator şi semănând descurajare sau îndoială. Nu la acel „cuvânt” mă refer, ci la „Cuvântul” care ne aduce eliberare.  
 
Cred că aţi ghicit. Este vorba despre „Cuvântul” Sfintelor Scripturi, care ne vorbeşte despre nădejde şi curaj, indiferent de timpul prin care trecem. Dar cum poate să ne spună aşa ceva?  
 
Iarăşi simplu. Fiindcă indiferent cât de greu ne este, dacă ne încredem în Dumnezeu şi credem „Cuvântul” Său, atunci „El va purta de grijă” sau cum este redat în latină „Dominus providebit”.  
 
Şi pentru oferi o încurajare celor care au uitat de providenţa divină, voi aşterne mai jos un citat prin care să vă ofer imaginea a ceea ce a fost, este şi va fi nemuritor: iubirea. Adică iubirea lui Dumnezeu faţă de noi şi a noastră faţă de el, atunci când credem „Cuvântul.  
 
Mai jos am dat şi un link de pe Youtube (atenţie, melodia este cântată în limba engleză, dar cuvintele sunt cele din citatul de mai sus).  
 
Până luna viitoare, cu simpatie şi prietenie,  
 
Octavian Lupu  
 
Conexiuni Creştine Contemporane – aprilie 2010  
 
 
13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.  
 
13:2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.  
 
13:3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.  
 
13:4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,  
 
13:5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,  
 
13:6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,  
 
13:7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.  
 
13:8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.  
 
13:9 Căci cunoaştem în parte, şi prorocim în parte;  
 
13:10 dar când va veni ce este desăvârşit, acest în parte se va sfârşi.  
 
13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.  
 
13:12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.  
 
13:13 Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.  
 
 
  
Referinţă Bibliografică:
Editorial de aprilie / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 10, Anul I, 10 ianuarie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!