CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  echipaj interior exterior
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Când vrei să pictezi marea şi diluezi sarea până când fug pescăruşii adevărul se îneacă într-un fundal banal. Te uită şirul în urmă şi ajungi să derivezi parţial (nu mai contează complexitatea derivării că-i I sau II se pierd toate într-un punct până reuşeşti să faci lumină din lumina ta) într-un colac de salvare cântând neîntrerupt rechinilor aria libertăţii. Mai sigur e acel prag aşezat sub talpa ta între canaturile uşii spre gândul dintâi al “celuicareştie”.  

Îl calci pe domnul prag de câte ori eşti sigur că ai înălţat suficient de mult fruntea încât să nu o loveşti de pragul de sus. Nu e contraindicat să dai cu capul şi de pragul de sus. Cucuiele au harta lor precis conturată pe fruntea omului mai ales când alegerile lui sunt erori într-un infinit finit.  

Mai este acea curiozitate care pe mine nu mă lasă în pom niciodată. Uite că spun niciodată dar când mă satur de erori tot o iau de la capăt cu căutarea şi încântarea că nu sunt singură în galerie îmi face pasul mai alert.  

Spui că în spatele uşii e o scară interioară. Mă întreb dacă timpanul funcţionează şi pot adăuga la scară şi ciocănelul acela fin şi timpanul. Cântecul e complet aşa şi chiar dacă întunericul aduce de multe ori spaime trecătoare ecoul rămâne viu indicator bun pentru pasul pasul pasul mereu altul mereu nou mereu surprinzător de bogat în geometriile descrise de cauze efecte surprizele înşirate de-a lungul galeriei. Echipajul scade creşte renaşte şi dacă tu singur eşti un echipaj atunci sigur vei reuşi să devii liant bun într-o echipă exterioară dornică să descopere să se redescopere. dar să mă întorc o clipă la prag.  

Pragul prispa punctul finit al desprinderii tălpilor goale de lemnul stejarului e precum ghinda când sare de pe ram ajunge pe pământ şi-şi desface alcătuirea în două forme: una prelungă plină şi alta concavă. Cea plină aşteaptă mişcarea cea concavă mereu în aşteptarea umplerii ca o coajă goală de ou. Şi atunci când le iei în palmă separat le priveşti concentrat sau detaşat (importantă e privirea şi tu să fii acolo tot) prinzi în definiţia ta complexă totul. Adaugi ce doreşti a-ţi fi ecuaţie soluţie rod şi taci. Mişcarea în galerie devine alertă şi totul se adună în privirea ta în privirea echipajului interior exterior.  

Aprind lumânarea de dimineaţă spunând şoptit Numele Tău Doamne şi aştept echipajul exterior să reia mişcarea vie.  

 

 

Referinţă Bibliografică:
echipaj interior exterior / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1038, Anul III, 03 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!