AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 842 din 21 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

DUPĂ CUTREMUR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

După cutremur …

 

Zona Moldova Nouă a fost teatrul unor cutremure începând cu dimineaţa zilei de 23 mai 2002 ora 6,20, când s-a înregistrat primul seism mai semnificativ. Acesta a fost preludiul unor mişcări telurice ce au culminat cu cel dintâi, din 24 mai 2002, ora 24.42, ce a avut o intensitate de 4,8 grade pe scara Richter. Acesta a fost urmat de alte şi alte seisme mai puţin importante, dar care au pus în alertă o mare şi importantă masă de specialişti, dar şi de tot felul de alţi interesaţi de soarta unor societăţi sau instituţii alarmate de ceea ce a fost.  

Printre instituţiile afectate, s-a numărat şi Poşta. Clădirea unde funcţionează Oficiul Poştal Moldova Veche este a ROMTELECOM, dar cele mai speriate au fost operatoarele de la cartare, când luni dimineaţa nu şi-au putut deschide biroul de lucru deoarece uşa era blocată de un morman de moloz căzut din tavan. Clădirea în sine are toţi pereţii interiori fisuraţi şi dacă înainte sala factorilor poştali arăta jalnic, acum arată ca după cutremur!!!  

Şefii Poştei n-au întârziat să vină să vadă ce este, direct la faţa locului. Diriginta Oficiului Poştal Moldova Veche, d-na Puia Veronica, şi-a anunţat şefii de la judeţ. Primul a sosit luni dimineaţă, şeful Oficiului Judeţean de Poştă, inginer Silviu Hurduzeu, care a venit şi a văzut starea clădirii şi, împreună cu reprezentanţii Romtelecom, a stabilit un plan de acţiune privind reparaţiile şi zugrăvirea spaţiilor deţinute în chirie de oficiul de poştă.  

A venit şi de la Direcţia Regională de Poştă Timişoara d-na Stănescu. În dimineaţa zilei de 30 mai 2002, specialiştii din cadrul Inspecţiei siguranţei în construcţii şi alţi evaluatori făceau diverse măsurători la clădirea poştei. Faptul cel mai inedit este că ziariştii care au fost prin poştă n-au amintit nimic  

de clădirea poştei. Lucrul care nu se vede însă este ce a rămas în sufletul oamenilor, acel şoc ce nu poate fi uitat uşor.  

După cutremur, mulţi oameni au dormit în parcuri, în autoturisme sau chiar în corturi, care cum au avut. Sperăm că nu va fi mai rău şi că nu vom rămâne doar cu ce a fost.  

 

 

POŞTAŞUL 17 iunie 2002  

Mihai Leonte  

Referinţă Bibliografică:
DUPĂ CUTREMUR / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 842, Anul III, 21 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!