CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Pompiliu Comsa         Publicat în: Ediţia nr. 333 din 29 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

DUPĂ CE LE-AU CERŞIT VOTURILE PENTRU A ACCEDE LA PUTERE, GUVERNUL ŞI PREŞEDINŢIA, PRIN APARATUL REPRESIV AL JUSTIŢIEI, SE LEAPĂDĂ DE ROMÂNII DIN DIASPORA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DUPĂ CE LE-AU CERŞIT VOTURILE PENTRU A ACCEDE LA PUTERE, GUVERNUL ŞI PREŞEDINŢIA, PRIN APARATUL REPRESIV AL JUSTIŢIEI, SE LEAPĂDĂ DE ROMÂNII DIN DIASPORA 
  
''Nu ne putem aştepta ca vreun sistem omenesc să fie perfect'', a subliniat în 1991 Curtea Britanică de Apel. Un aparat judiciar nu poate fi mai drept şi mai demn de încredere decât oamenii care îl creează şi îl administrează. Mai observaţi afirmaţiile care urmează. Potrivit judecătorului Rolf Bender din Germania, în 95 la sută din totalul proceselor penale, declaraţiile martorilor sunt luate drept probe. Dar sunt întotdeauna demni de încredere martorii care apar în faţa Curţii? Judecătorul Bender nu crede lucrul acesta. El estimează că jumătate dintre martorii care apar în faţa Curţii spun neadevăruri. Bernd Schunemann, profesor titular la catedra de drept penal de la Universitatea din Munchen, a făcut o remarcă asemănătoare. Într-un interviu acordat ziarului Die Zeit, Schunemann a confirmat că declaraţiile martorilor, deşi nedemne de încredere, constituie principalele probe: ''Aş spune că motivul tipic al erorilor de judecată este faptul că judecătorul dă crezare declaraţiilor nedemne de încredere ale martorilor''. Prin urmare, în cine ne putem încrede că îi vor ocroti pe nevinovaţi? Putem spera că vom beneficia vreodată de o justiţie adevărată? Şi ce speranţe există pentru victimele erorilor judiciare?  
  
De ce am făcut acest lung preambul anti-aparat judiciar? Pentru că ne aflăm în faţa unei justiţii complice cu infractorii, care, văzând că au pierdut, ne caută pentru a ne tortura psihic. Asta după ce au vrut, şi au obţinut în parte, voturile celor 13 milioane de români din diaspora pentru stăpânii lor. Dar urmează un nou an electoral şi trebuie să ştim încă de pe acum cine e cu noi şi cine împotrivă. Sau cum putem să le schimbăm opţiunile celor din categoria a doua. 
  
Ce vă vom prezenta în continuare este un caz clar de abuz de drept. Dumneavoastră veţi analiza şi concluziona. Corupţia a ajuns cel mai grav flagel ce atentează la fibra poporului român şi de aceea trebuie activate toate forţele progresiste şi responsabile să întronăm respectul faţă de lege şi să se treacă urgent la modernizarea instituţiilor statului de drept. Nimic nu îi enervează mai tare pe cei care îţi vor răul decât să te vadă fericit. Dumnezeu să binecuvânteze Poporul Român şi Europa! Dar până când? 
  
LA DIASPORA SE APELEAZĂ DOAR PENTRU VOTURI  
  
Liga Internaţională a Românilor, organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în ianuarie 1990 şi condusă de profesorul Vlăduţ NISIPEANU, românul care l-a înfruntat pe Ceauşescu şi a fost apoi condamnat la moarte, cel care, în urma loviturii de stat pregătită, trebuia să-i ia chiar locul dictatorului la cârma statului, pare, un adversar necuminţit. Mai ales că după revoluţie a fost principala tribună a milioanelor de români din Diaspora, a organizat sute de manifestări pentru comunităţile noastre, dar şi pentru românii din ţară, într-un cuvânt este o voce distinctă în marele cor al presupuşilor naţionalişti. LIR apără valorile constituţionale româneşti, prevăzute în Constituţia României, monitorizează apariţia unor informaţii şi referinţe publice care denaturează adevărul cu privire la aceste valori româneşti. Politicienii însă, prin aparatul lor preferat, justiţia, nu au în vedere sau ignoră voit însă că de la o vreme am devenit ţinta unor strategii, a unor activităţi şi acţiuni bine concertate care urmăresc să submineze interesele româneşti la toate nivelurile existenţei noastre, inclusiv pe planul fizic, biologic. Este inacceptabil să existe instituţii preocupate de subminarea noastră, chiar din interior. Strategiile anti-româneşti sunt foarte preocupate să-i împiedice pe români să se solidarizeze între ei, să se organizeze în structuri capabile, cum este LIR, să dea o replică eficientă la multiplele forme şi modalităţi în care se manifestă anti-românismul instituţionalizat. Răul pe care românii şi-l fac unii altora şi, implicit, Ţării este mult mai mare decât răul pe care ni-l fac ceilalţi, străinii răuvoitori. Pe noi ne cercetează toţi dacă acordăm minorităţilor din România toate drepturile, dar nimeni nu ne permite să cerem aceleaşi drepturi pentru românii care trăiesc în ţările din jur. Suntem mereu victimele unui tratament cu două feţe: dur pentru noi, îngăduitor cu alţii. Plus că Programul de deromânizare a României continuă în paralel. Poate de aceea dintre copii din Europa bolnavi de SIDA, mai mult de jumătate trăiesc în România. Situaţia economică îi obligă pe mulţi tineri să plece din ţară. În lumea democratică funcţionează o sumedenie de tehnici subtile prin care electoratul este împiedicat să priceapă ce e rău şi ce e bine, e împiedicat să-şi dea seama cine voieşte cu adevărat binele Ţării şi cine nu. Suntem însă prefect conştienţi de disproporţia teribilă de forţe. Una peste alta, suntem poporul din Europa cu cei mai mulţi conaţionali care trăiesc în afara graniţelor de stat. De aici rezidă rolul Ligii Internaţionale a Românilor, importanţa acesteia. 
  
CÂND NU-ŢI MAI ESTE DE FOLOS, O PUI LA COLŢ PE COJI DE NUCĂ 
  
După 14 ani de procese interminabile pe la diferite instanţe în anul de jure 2011 ne-am trezit având calitate de debitoare într-un dosar de executare silită prin evacuare din sediul pe care-l avem în Bulevardul Aviatorilor nr.5, sector 1 Bucureşti. O somaţie rătăcită prin curte şi nu înmânată cum se cuvine adrisantului, mai ales că Sentinţa civilă pronunţată în această cauză nu a rămas definitivă şi irevocabilă, ne-a arătat cum o hotărâre judecătorească poate avea la bază numai acte false. Dar ar trebui, pe scurt, lămurite lucrurile pentru opinia publică. Executarea este cerută de o persoană fără calitate de proprietar. Certificatul de moştenitor, pe baza căruia a obţinut fraudulos titlul judecătoresc de proprietate, a fost anulat irevocabil de instanţă întrucât era un fals. Ba chiar titlul fraudulos s-a desfiinţat. Plus faptul că există pe rol mai multe dosare penale în care presupusul moştenitor, împreună cu alte persoane, este urmărit penal pentru falsurile şi înşelăciunile comise în legătură cu actele privind acelaşi imobil din Bulevardul Aviatorilor nr.5. Toate instanţele i-au respins omului, care vrea prin executor judecătoresc să elimine LIR din sediu, cererea de intervenţie, precum şi acţiunile de revendicare, întrucât nu a putut dovedi calitatea sa de proprietar. Din acest motiv actele de executare silită întocmite în dosarul de executare imobiliară sunt lovite de nulitate absolută, fiind întocmite cu încălcarea dispoziţiilor imperative ale legii. 
  
Prin preşedintele interimar actual, economistul Constantin BRĂNESCU, în urma evenimentelor prezentate în mod profesionist şi pe Prima TV cu lux de amănunte de redactorul RAUL GIUGLEA, a adresat un amplu memoriu Inspectoratului General al Poliţiei Române, privind abuzurile poliţiştilor de la secţia 1, care au participat în 14 noiembrie a.c. la evacuarea cu ''cântec'' a Ligii Internaţionale a Românilor din sediul acesteia, situat în Bulevardul Aviatorilor nr.5, rugând organele abilitate să facă verificări care să conducă la măsurile legale care se impun a fi luate împotriva celor vinovaţi. În ziua cu pricina, însoţiţi de Vlăduţ NISIPEANU, care locuia la aceeaşi adresă cu LIR, conducerea acesteia s-a deplasat la sediu pentru a prelua documentele Ligii, pentru a fi duse la noua adresă, din Bulevardul Magheru nr.2-4, activitatea fiind solicitată către aceasta de executorul Bogdan DUMITRACHE. 
  
Aici, în jurul orei 08.15, se mai aflau o persoana de sex feminin, avocatul Marius ARIZAN, plus un domn ce s-a recomandat a fi reprezentantul aşa-zisului proprietar, OMER MADRA, căruia i s-a cerut de executor desigilarea uşii apartamentului, căci individul avea cheile. Persoana de sex feminin a dat, probabil, telefon la poliţie, pentru că în 5 minute au venit doi colegi, care ajunşi la faţa locului s-au comportat brutal cu cei prezenţi din raţiuni de neînţeles. Mai exact i-au dat afară şi au încuiat uşa pe interior, înăuntru fiind lăsat doar dizidentul NISIPEANU VLADUT. Abia la ora 08.40 a permis intrarea în apartament a avocatului Ligii, domnul IOAN OVIDIU, deşi aceasta era evacuată în necunoştinţă de cauză. Surprinzător, femeia în civil acţiona de parcă ea efectua evacuarea, iar ceilalţi sunt infractori. De unde atâta exces de zel nu ştim, mai ales că reprezentantul lui OMER MADRA nu făcuse dovada de proprietate si posesie. Uitase, probabil, că sarcina dânsei era doar să-l protejeze pe executor sau mulţi bănuiesc că fusese mituită pentru a se da ''rea''. După opinia celor prezenţi, în acest caz POLIŢIA a deservit MAFIA RETROCEDĂRILOR CASELOR NAŢIONALIZATE ÎN FOLOSUL UNOR FALŞI PROPRIETARI, dovediţi de către instanţele de judecată. Se pot aduce în discuţie şi alte două ipoteze: Statul este mafiot şi poliţia este aservită intereselor acestuia; Legislaţia este aşa de greşit elaborată încât prin prevederile ei poliţia este aservită mafioţilor. 
  
Aflaţi, stimaţi cititori, spre hazul general, că beneficiarul acestei evacuări nu mai are nici-un drept asupra imobilului din Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 5, sector 1, deoarece prin Sentinţa Civilă nr. 11052/19.12.2008, irevocabilă, prin Decizia Civilă nr. 300/R//18.02. 10 a Curţii de Apel Bucureşti, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în dosarul nr. 5126/300/2008, a anulat definitiv si irevocabil certificatul de moştenitor nr. 1053/11.05.1994 al lui OMER MADRA. Dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti de punere în posesie nr. 2443/03.11.1998 a fost anulată prin Decizia Civ. Nr. 1319/11.10.2000, irevocabilă, în dosarul nr. 855/2000 al Curţii de Apel Bucureşti, deci proprietar este primăria şi nu OMER MADRA. De asemenea, prin Sentinţa Civilă nr. 25106/17.12.2010 în dosar de revizuire, s-a respins acţiunea de revendicare prin care OMER MADRA obţinuse nuda proprietate a imobilului din Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 5, sector 1, prin Sentinţa Civilă nr. 2945/1997. 
  
Iată că OMER MADRA, cel ajutat cu atâta dedicaţie de Poliţia Secţiei 1 şi mai cu seamă de enigmatica poliţistă în haine civile, nu are nici drept de proprietate sau de folosinţă pe acest imobil. Mai mult decât atât în dosarul penal nr. 12162/2/2010 Curtea de Apel Bucureşti – Secţia II-a penală, prin Sentinţa penală nr. 327/F/07.07.2011 a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui OMER MADRA, falsul revendicator pentru comiterea înfracţiunilor prev. şi ped. de art. 215 al. 1,2 şi 5 C.pen. şi art 291 C. pen. cu aplic art. 41 al. 2 C. pen. În acest dosar penal s-a mai dispus începerea urmăririi penale şi faţă de avocaţii CAZACU ION şi CAZACU ELIABETA CODRUŢA precum şi împotriva notarilor publici COLIBAN RODICA, LUPULEAC MIOARA şi CODESCU EUGENIA, persoane ce şi-au adus contribuţia prin ilegalităţile comise la obţinerea certificatului de moştenitor. Obiectul acestui dosar penal este tocmai obţinerea frauduloasă a acestui imobil de către MAFIA RETROCEDĂRILOR CASELOR NAŢIONALIZATE ÎN FOLOSUL UNOR FALŞI PROPRIETAR. De asemenea se ştie că executorul judecătoresc DUMITRACHE BOGDAN este cercetat în mai multe dosare de către Direcţia Naţională Anticorupţie care în luna aprilie 2011 a început urmărirea penală împotriva sa. 
  
PE ECRANUL PUTERII RULEAZĂ COMEDIA BUFĂ A EVACUĂRII L.I.R. 
  
Pe parcursul evacuării au fost scene demne de comedia bufă. Preşedintele LIR, care era evacuată, ba este oprit la uşă, ba primit înăuntru, ba are carte de identitate bună ori prea veche, ba cei doi poliţişti din încăpere întrebaţi despre ce se întâmplă au trecut la ameninţări de genul ''Nu te pune cu noi!'', iar aşa-zisa lor colegă în civil, care abia coborâse dintr-un jeep negru cu nr. B-107 PDC, se repede şi-i smulge acestuia documentul din mână. Într-un moment de neatenţie a celor din jur, domnul BRĂNESCU sună la 112, a vorbit cu poliţia, prezentând succint situaţia, cerând sosirea la faţa locului a unui echipaj care să le asigure protecţie şi a identifica persoanele din preajmă. Domnul Bogdan DUMITRACHE a continuat redactarea procesului verbal la care i s-a solicitat să se menţioneze că în contractual de comodat făcut de domnul NISIPEANU în folosul Ligii este pusă la dispoziţie 2/3 din prima încăpere, spaţiul întreg fiind o garsonieră dublă cu anexe, adică baie, bucătărie, W.C., cameră de serviciu şi hol. N-au lipsit în acest timp altercaţiile, înjurăturile, oprirea folosii de medicamente pentru domnul NISIPEASNU, a cărui stare de sănătate se înrăutăţise. La ora 09.50 vine o echipă de salvare pentru a-i acorda ajutor, dar asistenta de pe salvare este lăsată cu greu să-şi facă treaba de către cei de la paza imobilului puşi de OMER MADRA, care avea un câine fără botniţă cu care ameninţau persoanele prezente. Domnul NISIPEANU avea tensiunea 26 cu 13, intrase în fibrilaţie, vecină cu starea de comă. Echipa de filmare a ajuns ţinta poliţiştilor, totul fiind o bătaie de joc cu sprijinul POLIŢIEI ROMÂNE. Fostului disident, care are 81 de ani, i se solicită de către civilii din încăpere să semneze că refuză să fie transportat la spital, în timp ce echipa de pe salvare insista să le explice că bolnavul nu este transportabil. La ora 10.30 vine al doilea echipaj de salvare pentru acesta. Precizăm că după examinarea medicală, primul echipaj cu nr.102, timp de 15 minute nu i s-a permis să consulte pacientul, fiind ţinut afară de executorul judecătoresc şi politie, situaţie similară cu al doilea echipaj. Ura împotriva domnului NISIPEANU era vehementă mai ales că executorul judecătoresc fusese reclamat de acesta atât la Camera Executorilor Bucureşti, cât şi la Uniunea Executorilor din România. Nu mai conta că omul este Luptător cu merite deosebite în Revoluţia Română din decembrie 1989 şi condamnat la zeci de ani de închisoare la insistenţele Elenei Ceauşescu. Doi poliţişti , sub comanda unui civil, l-au târât de mâini şi de picioare şi dus la ambulanţa care aştepta pe colţul opus clădirii, cu hainele răvăşite, după cu fusese lovit în permanenţă. Salvarea a doua, cu nr. 761, l-a dus la Spitalul Elias. 
  
APEL DE BUN SIMŢ ÎN ATENŢIA DOMNULUI MINISTRU TRAIAN IGAŞ 
  
Cerem să identificaţi poliţişti care au participat la această acţiune, dar şi persoana de sex feminina, care era civil, dar sub acoperirea de poliţist îi aplica lovituri dizidentului, fără să ţină cont de vârsta lui sau starea de sănătate. Sunt indicii că dânsa ar fi condus evacuarea, iar la terminarea “acţiunii” a plecat spre direcţia Parcul Herăstrău, alături de executor, reprezentantul lui OMER MADRA şi avocatul lui, ocolind sediul poliţiei, aşa cum era normal. Sunt o mulţime de persoane care pot confirma cele relatate de noi. Păgubiţii doresc să informeze diaspora cu privire la aceste abuzuri, dar şi ambasadele, abuzuri făcute de organele statului care sprijină infractorii. Într-o altă ordine de idei, nimeni nu ştie care sunt limitele până la care trebuie să se implice poliţiştii pe timpul unei executări judecătoreşti sau dacă şefii din poliţie trebuie să-şi îndemne subordonaţii la violenţă pe timpul unei asemenea activităţi având în vedere că evacuarea propriu-zisă s-a limitat la două persoane octogenare. Interesant de aflat ar fi şi de ce organele de poliţie nu au depus acelaşi exces de zel când Madra Omer, falsul revendicator, a folosit un buletin de identitate fals emis de Secţia 2 Poliţie Bucureşti, mai multe certificate false de naştere pentru aceeaşi persoană şi alte documente care au făcut obiectul mai multor dosare penale aflate pe rol, dar şi ce soluţii s-au dat. Până a se instaura şi în România adevărul şi dreptatea, din păcate, mai e mult până departe. 
  
jr. dr. Pompiliu Comşa 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
DUPĂ CE LE-AU CERŞIT VOTURILE PENTRU A ACCEDE LA PUTERE, GUVERNUL ŞI PREŞEDINŢIA, PRIN APARATUL REPRESIV AL JUSTIŢIEI, SE LEAPĂDĂ DE ROMÂNII DIN DIASPORA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 333, Anul I, 29 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!