CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 858 din 07 mai 2013        Toate Articolele Autorului

Duminica Floriilor petrecută cu nepoatele, povestire de TITINA NICA ŢENE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Povestire de TITINA NICA ŢENE  
  
Duminica Floriilor petrecută cu nepoatele, 
  
28 aprilie 2013. O zi splendidă de primăvară cu vreme de vară. Nepoatele sunt de câteva zile la mine. Părinţii lor sunt la Mânăstirea Prislop să asculte denia Floriilor şi să îngrijească mormântul Sfântului Arsenie Boca. Eu aşa îi spun ,nu ştiu de ce se mai gândesc atâta până să-l canonizeze. A fost născut Sfânt.  
  
Nepoata mea Catinca, de zece ani, şi Anastasia de 3 ani şi 9 luni sunt foarte frumoase, cu ochii ca cerul. Eram să zic că sunt şi foarte cuminţi, dar aici mai trebuie lucrat. Spunea cineva că – copil cuminte şi babă frumoasă nu există – şi, câteodată , aşa este. 
  
Mama lor le-a lăsat nişte rochiţe foarte frumoase, culoare gri cu volănaşe. Catinca s-a îmbrăcat. Anastasia nu a vrut cu gri şi s-a îmbrăcat cu altă rochiţă mov. 
  
- Ce ai făcut, Anastasia, mama a zis că să te îmbraci cu rochiţa ca a mea, nu cu aceasta! 
  
- Nu, eu vreau culoarea mopă, asta îmi place mie... 
  
- Atunci nu mergem la Doamne, Doamne şi mama se supără. 
  
- Nu se supără. 
  
Au început să se alerge prin casă. Era deja ora zece dimineaţa. Mie îmi plăcea şi această rochiţă şi am rugat-o pe Catinca să o lase aşa. Trebuie să o asculţi şi pe ea, şi ea are gusturile ei... 
  
- Nu , nu o las. Trebuie să meargă curată şi frumoasă la Biserică îî schimb şi maieul.  
  
O dezbracă forţat. Anastasia ţipa de mama focului. Catinca o îmbrăca iar ea se dezbrăca. Cu chiu cu vai a reuşit să o îmbrace. S-a făcut deja ora 11,30. Eu obosisem nici nu aveam chef să mai merg după atâta tătăboi. Am pornit spre Biserică. Am sărutat icoanele şi am aprins câte o lumânare. Partea cu lumânarea aprinsă a încântat-o pe Anastasia. Imediat după ce am aprins lumânările, Anastasia s-a întors spre mine: 
  
- Titina, hai acasă, mi-e foame... 
  
Catinca a mai rămas puţin singură să asculte slujba. A venit şi ea destul de repede. 
  
- Nu-mi place cum ţine slujba preotul vostru. Vorbeşte gros şi nu seamănă cu slujbele lui Anania... 
  
- Valeriu Anania era unic- îi spun - explica biblia şi lega serviciul divin de viaţa de zi cu zi... 
  
- Şi mama se duce la serviciu în fiecare zi acolo la Şcoală! - zice cu glas tare Anastasia. 
  
Titina Nica Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Duminica Floriilor petrecută cu nepoatele, povestire de TITINA NICA ŢENE / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 858, Anul III, 07 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!